آداب الحرب و الشجاعة: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
جز (Added English title to display title and first line)
جز (Mohammadi3 صفحهٔ آداب الحرب والشجاعه را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به آداب الحرب و الشجاعة منتقل کرد)
 
(۲ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
Etiquette of War and Courage (Arabic book)
آدابُ‌الحَرْب و الشجاعة  Etiquette of War and Courage (Arabic book)


آدابُ‌الحَرْب والشجاعة<br/> (یا: ''آداب‌الملوک و کفایة‌المملوک'')‌ تألیف فخر مدبّر، کتابی به فارسی در آیین پادشاهی و کشورداری. این کتاب در ۶۲۶ـ۶۲۳ق در یک مقدمه و ۳۴ باب تألیف یافته و به شمس‌الدین ایلتتمش از سلاطین مملوک هند اتحاف شده است. نثر آن، به‌خلاف آثار قرن ۷ق، روان و ساده است و بیشتر به نثر آثار قرون ۵ و ۶ق، مانند''تاریخ بیهقی''، شباهت دارد. مؤلف بعدها شش باب دیگر بر این کتاب افزود و آن را ''آداب‌الملوک و کفایة‌المملوک'' نام کرد. شش باب افزوده با نام ''آیین کشورداری'' (تهران، ۱۳۵۴ش) به تصحیح محمد سرور مولایی و''آداب‌الحرب و الشجاعة'' به تصحیح احمد سهیلی خوانساری به‌چاپ رسید (تهران، ۱۳۴۶ش).<br/> &nbsp;
<br/>(یا: ''آداب‌الملوک و کفایة‌المملوک'')‌ کتابی به فارسی در آیین پادشاهی و کشورداری، تألیف فخر مدبّر. این کتاب در ۶۲۶ـ۶۲۳ق در یک مقدمه و ۳۴ باب تألیف یافته و به شمس‌الدین ایلتتمش از سلاطین مملوک هند اتحاف شده است. نثر آن، به‌خلاف آثار قرن ۷ق، روان و ساده است و بیشتر به نثر آثار قرون ۵ و ۶ق، مانند''تاریخ بیهقی''، شباهت دارد. مؤلف بعدها شش باب دیگر بر این کتاب افزود و آن را ''آداب‌الملوک و کفایة‌المملوک'' نام کرد. شش باب افزوده با نام ''آیین کشورداری'' (تهران، ۱۳۵۴ش) به تصحیح محمد سرور مولایی و''آداب‌الحرب و الشجاعة'' به تصحیح [[احمد سهیلی خوانساری]] به‌چاپ رسید (تهران، ۱۳۴۶ش).
----
 
 
 
 
<br /> &nbsp;


[[Category:ادبیات فارسی]] [[Category:ادبیات قدیم - آثار]]
[[Category:ادبیات فارسی]] [[Category:ادبیات قدیم - آثار]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۹ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۶:۲۱

آدابُ‌الحَرْب و الشجاعة Etiquette of War and Courage (Arabic book)


(یا: آداب‌الملوک و کفایة‌المملوک)‌ کتابی به فارسی در آیین پادشاهی و کشورداری، تألیف فخر مدبّر. این کتاب در ۶۲۶ـ۶۲۳ق در یک مقدمه و ۳۴ باب تألیف یافته و به شمس‌الدین ایلتتمش از سلاطین مملوک هند اتحاف شده است. نثر آن، به‌خلاف آثار قرن ۷ق، روان و ساده است و بیشتر به نثر آثار قرون ۵ و ۶ق، مانندتاریخ بیهقی، شباهت دارد. مؤلف بعدها شش باب دیگر بر این کتاب افزود و آن را آداب‌الملوک و کفایة‌المملوک نام کرد. شش باب افزوده با نام آیین کشورداری (تهران، ۱۳۵۴ش) به تصحیح محمد سرور مولایی وآداب‌الحرب و الشجاعة به تصحیح احمد سهیلی خوانساری به‌چاپ رسید (تهران، ۱۳۴۶ش).