پرش به محتوا

خلیجی اسکویی، محسن (اسکو ۱۳۲۳ش - ): تفاوت میان نسخه‌ها

جز
Mohammadi3 صفحهٔ خلیجی اسکوئی، محسن (اسکو ۱۳۲۳ش - ) را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به خلیجی اسکویی، محسن (اسکو ۱۳۲۳ش - ) منتقل کرد
(جایگزینی متن - '00-->\' به '00-->')
 
جز (Mohammadi3 صفحهٔ خلیجی اسکوئی، محسن (اسکو ۱۳۲۳ش - ) را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به خلیجی اسکویی، محسن (اسکو ۱۳۲۳ش - ) منتقل کرد)
 
(۴ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:


خلیجی اسکوئی، محسن (اسکو ۱۳۲۳ش)<br>
[[پرونده: 42140100.jpg | بندانگشتی|خليجي اسکوئي، محسن]]
{{جعبه زندگینامه
{{جعبه زندگینامه
|عنوان =محسن خلیجی اسکویی
|عنوان =محسن خلیجی اسکویی
خط ۱۴: خط ۱۲:
|ملیت=ایرانی
|ملیت=ایرانی
|محل زندگی=
|محل زندگی=
|تحصیلات و محل تحصیل=لیسانس و فوق لیسانس جامعه شناسی، فوق لیسانس تاریخ اسلام و دکتری جامعه شناسی سیاسی در دانشگاه سوربن
|تحصیلات و محل تحصیل=لیسانس و فوق لیسانس جامعه‌شناسی، فوق لیسانس تاریخ اسلام و دکتری جامعه‌شناسی سیاسی - دانشگاه سوربن
| شغل و تخصص اصلی =محقق و استاد دانشگاه
| شغل و تخصص اصلی =محقق و استاد دانشگاه
|شغل و تخصص های دیگر=
|شغل و تخصص های دیگر=
خط ۲۹: خط ۲۷:
|پست تخصصی =
|پست تخصصی =
|باشگاه =
|باشگاه =
}}عضو هیأت علمی دانشگاه تهران تا ۱۳۸۸ و هیأت علمی مؤسسه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی تا ۱۳۹۰. تحصیلات ابتدایی را در اسکو و دبیرستان را در تبریز گذراند. در سال ۱۳۴۲ش وارد حوزۀ علمیۀ تبریز شد و سطوح حوزه را تا ورود به دورۀ خارج به پایان برد و در ۱۳۴۶ وارد دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تبریز شد و در ۱۳۴۹ دورۀ لیسانس خود را در رشتۀ ادبیات فارسی به اتمام رساند. در دورۀ دانشجویی از فعالان انجمن اسلامی دانشجویان بود. در ۱۳۵۰ برای ادامه تحصیل به کشور فرانسه رهسپار شد و در دانشگاه سوربن موفق به اخذ درجه لیسانس و فوق‌لیسانس جامعه‌شناسی و سپس دکتری جامعه‌شناسی سیاسی شد. فوق‌لیسانس تاریخ اسلام را نیز در همان دانشگاه گذراند. در این دوران از فعالان انجمن اسلامی دانشجویان بود و کتابخانۀ امیرالمؤمنین را در پاریس پایه‌گذاری کرد. در ۱۳۵۸ بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به ایران بازگشت و مجلۀ پیام اسلام به زبان فرانسه را که قبلاً در فرانسه منتشر می‌کرد، به ایران منتقل نمود و تا ۱۳ سال آن را منتشر کرد. بعد از ورود به ایران، در دانشگاه‌های مختلف از جمله دانشگاه افسری، تربیت معلّم، دانشگاه تهران و مراکز تربیت معلّم و حوزۀ قم به تدریس تاریخ اسلام، جامعه‌شناسی و علوم سیاسی پرداخت و در ۱۳۶۰ معاونت تربیت معلم کل کشور را به عهده گرفت و در ۱۳۶۲ به استخدام دانشگاه تربیت معلم درآمد و مدیریت گروه تاریخ را به‌عهده گرفت. در ۱۳۶۴ به دانشگاه تهران دانشکدۀ حقوق و علوم سیاسی منتقل شد و به تدریس علوم سیاسی پرداخت. در ۱۳۶۴ به مدیر کلی دفتر نظارت و ارزشیابی وزارت&nbsp; علوم در امر استخدام اعضاء هیأت علمی منصوب شد و در ۱۳۶۸ به ریاست دانشگاه علامه طباطبائی منصوب گردید. در ۱۳۷۶ بعد از استعفا از ریاست دانشگاه علامه طباطبايی، معاونت پژوهشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را برعهده گرفت و سپس در ۱۳۸۰ به معاونت پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی منصوب گردید و تا ۱۳۹۰ در این پژوهشگاه به امر تحقیق و تدریس اشتغال داشت. علاوه بر مقالات متعدد در سمینارهای داخلی و بین‌المللی و مجلات علمی مختلف و راهنمایی متجاوز از یکصد و پنجاه رساله در دانشگاه تهران و حوزه و دانشگاه‌های دیگر، مترجم آثار متعددی به زبان فرانسه است؛ ازجمله شیعه در اسلام، قرآن در اسلام، خلاصه‌ای از تعالیم اسلام، هر سه از آثار علامۀ طباطبايی، وصیت‌نامۀ امام خمینی (ره)، آثاری از دکتر شریعتی مانند روش شناخت اسلام، و نیز آثاری از آیت‌الله شهید مطهری.
}}خلیجی اسکویی، محسن (اسکو ۱۳۲۳ش - )<br>
<br><!--42140100-->
[[پرونده: 42140100.jpg | بندانگشتی|محسن خلیجی اسکویی]]عضو هیأت علمی دانشگاه تهران تا ۱۳۸۸ش و هیأت علمی مؤسسه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی تا ۱۳۹۰ش.  
 
تحصیلات ابتدایی را در اسکو گذراند و دورۀ دبیرستان را در تبریز به پایان رساند. در سال ۱۳۴۲ش وارد حوزۀ علمیۀ تبریز شد و سطوح حوزه را تا ورود به دورۀ خارج به پایان برد و در ۱۳۴۶ش وارد دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تبریز شد و در ۱۳۴۹ش دورۀ لیسانس خود را در رشتۀ ادبیات فارسی به اتمام رساند. در دورۀ دانشجویی از فعالان انجمن اسلامی دانشجویان بود. در ۱۳۵۰ش برای ادامۀ تحصیل به کشور فرانسه رهسپار شد و در دانشگاه سوربن موفق به اخذ درجۀ لیسانس و فوق‌ لیسانس جامعه‌شناسی و سپس دکتری جامعه‌شناسی سیاسی شد. فوق‌ لیسانس تاریخ اسلام را نیز در همان دانشگاه گذراند. در این دوران از فعالان انجمن اسلامی دانشجویان بود و کتابخانۀ امیرالمؤمنین را در پاریس پایه‌گذاری کرد.  
 
در ۱۳۵۸ش بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به ایران بازگشت و مجلۀ پیام اسلام به زبان فرانسه را که قبلاً در فرانسه منتشر می‌کرد، به ایران منتقل نمود و تا ۱۳سال آن را منتشر کرد. بعد از ورود به ایران، در دانشگاه‌های مختلف (از جمله دانشگاه افسری، تربیت معلّم، دانشگاه تهران و مراکز تربیت معلّم) و حوزۀ قم به تدریس تاریخ اسلام، جامعه‌شناسی و علوم سیاسی پرداخت و در ۱۳۶۰ش معاونت تربیت معلم کل کشور را به عهده گرفت. در ۱۳۶۲ش به استخدام دانشگاه تربیت معلم درآمد و مدیریت گروه تاریخ را به‌عهده گرفت. در ۱۳۶۴ش به دانشکدۀ حقوق و علوم سیاسیِ دانشگاه تهران منتقل شد و به تدریس علوم سیاسی پرداخت. در ۱۳۶۴ش به مدیر کلی دفتر نظارت و ارزشیابی وزارت علوم در امر استخدام اعضاء هیأت علمی منصوب شد و در ۱۳۶۸ش به ریاست دانشگاه علامه طباطبائی منصوب گردید. در ۱۳۷۶ش بعد از استعفا از ریاست دانشگاه علامه طباطبایی، معاونت پژوهشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را برعهده گرفت و سپس در ۱۳۸۰ش به معاونت پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی منصوب گردید و تا ۱۳۹۰ش در این پژوهشگاه به امر تحقیق و تدریس اشتغال داشت.  
 
علاوه بر مقالات متعدد در سمینارهای داخلی و بین‌المللی و مجلات علمی مختلف و راهنمایی متجاوز از یکصدوپنجاه رساله در دانشگاه تهران و حوزه و دانشگاه‌های دیگر، مترجم آثار متعددی به زبان فرانسه است؛ از جمله: ''شیعه در اسلام''، ''قرآن در اسلام''، ''خلاصه‌ای از تعالیم اسلام'' (هرسه از آثار علامۀ طباطبایی)، وصیت‌نامۀ امام خمینی (ره)، آثاری از دکتر شریعتی (مانند ''روش شناخت اسلام'')، و نیز آثاری از آیت‌الله شهید مطهری.
 
محسن خلیجی اسکویی از آغاز تأسیس مؤسسۀ فرهنگی-هنری «دانش‌گستر» که به منظور تهیه و نشر «دانشنامه دانش‌گستر» راه‌اندازی شده، سمت مدیرعاملی مؤسسه و ریاست علمی دانشنامه را برعهده داشته است. از سال‌های 1395-1396ش به منظور قرار دادن دانشنامۀ 18جلدی دانش‌گستر بر روی بستر فضای مجازی (اینترنت) و گسترش و تکمیل آن، شرکت «دانش‌پژوهان دانشنامه آزاد ابوریحان» و متعاقبش چند موسسۀ علمی-فرهنگی دیگر به مدیرعاملی خلیجی اسکویی تأسیس گردید. هم‌اکنون مدیرعاملی و ریاست علمی سایتِ «دانشنامه آزاد فارسی ویکیجو» (با دامنۀ https://wikijoo.ir/) و شرکت پشتیبان آن برعهدۀ اوست.
----<br><!--42140100-->
[[رده:آموزش و پرورش و اخلاق]]
[[رده:آموزش و پرورش و اخلاق]]
[[رده:آثار و اشخاص، اصطلاحات و مفاهیم]]
[[رده:آثار و اشخاص، اصطلاحات و مفاهیم]]
۶٬۰۰۶

ویرایش