العظم، رفیق (۱۸۶۷ـ۱۹۲۵م): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(جایگزینی متن - '00-->\' به '00-->')
 
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:


عَظْم (العَظْم)، رَفیق (۱۸۶۷ـ۱۹۲۵)<br>
العَظْم، رَفیق (۱۸۶۷ـ۱۹۲۵م)<br>
نویسنده و فعال سیاسی سوری. در خانواده‌ای سرشناس در دمشق به‌دنیا آمد. با هدف فعالیت سیاسی و اصلاح‌گرایانه به مصر رفت و با شیخ محمد عبده و قاسم امین آشنا شد و با رشیدرضا دوستی صمیمانه داشت و در انجمن‌های سرّی و به‌ویژه حزب‌الله مرکزیةالادارة ‌العثمانی ـ که خود در ۱۹۱۲ آن را تأسیس کرده و رئیس آن بود ـ با او همراهی کرد. این حزب تا پایان جنگ جهانی اول فعال بود. رفیق ‌العظم نویسنده‌ای پرکار بود و کتاب‌های فراوانی تألیف کرد. ازجمله آثار اوست: ''مشهورترین مشاهیر اسلام در جنگ و سیاست'' (۴ جلد)؛ ''بیان چگونگی رواج ادیان؛'' ''بیان اسباب تمدن و آبادانی''؛ ''اتحادیه اسلام و اروپا''.
نویسنده و فعال سیاسی سوری. در خانواده‌ای سرشناس در دمشق به‌دنیا آمد. با هدف فعالیت سیاسی و اصلاح‌گرایانه به مصر رفت و با شیخ محمد عبده و قاسم امین آشنا شد و با رشیدرضا دوستی صمیمانه داشت و در انجمن‌های سرّی و به‌ویژه حزب‌الله مرکزیةالادارة ‌العثمانی ـ که خود در ۱۹۱۲م آن را تأسیس کرده و رئیس آن بود ـ با او همراهی کرد. این حزب تا پایان جنگ جهانی اول فعال بود. رفیق ‌العظم نویسنده‌ای پرکار بود و کتاب‌های فراوانی تألیف کرد. ازجمله آثار اوست: ''مشهورترین مشاهیر اسلام در جنگ و سیاست'' (۴ جلد)؛ ''بیان چگونگی رواج ادیان؛'' ''بیان اسباب تمدن و آبادانی''؛ ''اتحادیه اسلام و اروپا''.
<br><!--31077500-->
<br><!--31077500-->
[[رده:تاریخ جهان]]
[[رده:تاریخ جهان]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۷ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۲:۱۵

العَظْم، رَفیق (۱۸۶۷ـ۱۹۲۵م)
نویسنده و فعال سیاسی سوری. در خانواده‌ای سرشناس در دمشق به‌دنیا آمد. با هدف فعالیت سیاسی و اصلاح‌گرایانه به مصر رفت و با شیخ محمد عبده و قاسم امین آشنا شد و با رشیدرضا دوستی صمیمانه داشت و در انجمن‌های سرّی و به‌ویژه حزب‌الله مرکزیةالادارة ‌العثمانی ـ که خود در ۱۹۱۲م آن را تأسیس کرده و رئیس آن بود ـ با او همراهی کرد. این حزب تا پایان جنگ جهانی اول فعال بود. رفیق ‌العظم نویسنده‌ای پرکار بود و کتاب‌های فراوانی تألیف کرد. ازجمله آثار اوست: مشهورترین مشاهیر اسلام در جنگ و سیاست (۴ جلد)؛ بیان چگونگی رواج ادیان؛ بیان اسباب تمدن و آبادانی؛ اتحادیه اسلام و اروپا.