آکمئیست ها: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
جز (Mohammadi3 صفحهٔ آکمییست ها را به آکمئیست ها منتقل کرد)
 
(یک نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:


آکْمِئیست‌ها (Acmeist)<br/> آکمئیست برگرفته از واژۀ یونانی akmē به‌معنای اوج و کمال. اصولاً آکمئیست‌ها گروه کوچکی از شاعران اوایل قرن ۲۰ روسیه بودند که در برابر آنچه ابهام و تصنع نمادگرایی می‌دانستند واکنش نشان دادند. جنبش آکمئیست‌ها را شاعرانی نظیر سِرگِی گارادِیتسْکی<ref>Sergey Gorodetsky</ref>&nbsp;و نیکلای گومیلف<ref>Nikolay Gumilyov</ref>&nbsp;پدید آوردند. آنان بر این نکته اصرار می‌ورزیدند که شاعر باید مانند صنعتگر باشد و از زبانی نو و پرشور استفاده می‌کردند. پیروان این جنبش، که مرکزش در سَن‌پِترزبورگ<ref>St Petersburg</ref>&nbsp;بود، با ماهنامۀ ''آپولون'' همکاری داشتند. در ۱۹۱۲ نیز ''صنف شاعران''<ref>The Guild of Poets</ref>&nbsp;را تشکیل دادند که مهم‌ترین اعضایش آنا آخْماتووا<ref>Anna Akhmatova</ref>&nbsp;و اوسیپ مَنْدِلِشْتام<ref>Osip Mandelshtam</ref>&nbsp;بودند. آکمئیست‌ها به خاطر دل‌مشغولی‌شان به‌شکل شعر و کناره‌گزینی و بی‌تفاوتی مورد سوءظن نظام شوروی قرار گرفتند. گومیلف به اتهام فعالیت‌هایش بر ضد شوروی اعدام شد. آخماتووا در بارورترین سال‌های عمرش سکوت پیشه کرد و مندلشتام در راه اعزام به اردوگاه کار اجباری درگذشت.
آکْمِئیست‌ها (Acmeist)<br/> آکمئیست برگرفته از واژۀ یونانی akmē به‌معنای اوج و کمال. اصولاً آکمئیست‌ها گروه کوچکی از شاعران اوایل قرن ۲۰م [[روسیه]]<ref>Russia</ref> بودند که در برابر آنچه ابهام و تصنع نمادگرایی می‌دانستند واکنش نشان دادند. جنبش آکمئیست‌ها را شاعرانی نظیر سِرگِی گارادِیتسْکی<ref>Sergey Gorodetsky</ref> و [[گومیلف، نیکلای (۱۸۸۶ـ۱۹۲۱)|نیکلای گومیلف]]<ref>Nikolay Gumilyov</ref> پدید آوردند. آنان بر این نکته اصرار می‌ورزیدند که شاعر باید مانند صنعتگر باشد و از زبانی نو و پرشور استفاده می‌کردند. پیروان این جنبش، که مرکزش در [[سن پترزبورگ|سن‌پترزبورگ]]<ref>St Petersburg</ref> بود، با ماهنامۀ ''آپولون'' همکاری داشتند. در ۱۹۱۲م نیز صنف شاعران<ref>The Guild of Poets</ref> را تشکیل دادند که مهم‌ترین اعضایش [[آخماتووا، آنا (۱۸۸۹ـ۱۹۶۶)|آنا آخْماتووا]]<ref>Anna Akhmatova</ref> و [[مندلشتام، اوسیپ (۱۸۹۱ـ۱۹۳۸)|اوسیپ مَنْدِلِشْتام]]<ref>Osip Mandelshtam</ref> بودند. آکمئیست‌ها به خاطر دل‌مشغولی‌شان به شکل شعر و کناره‌گزینی و بی‌تفاوتی مورد سوءظن نظام شوروی قرار گرفتند. گومیلف به اتهام فعالیت‌هایش بر ضد [[اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی|شوروی]] اعدام شد. آخماتووا در بارورترین سال‌های عمرش سکوت پیشه کرد و مندلشتام در راه اعزام به اردوگاه کار اجباری درگذشت.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۲ نوامبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۷:۰۱

آکْمِئیست‌ها (Acmeist)
آکمئیست برگرفته از واژۀ یونانی akmē به‌معنای اوج و کمال. اصولاً آکمئیست‌ها گروه کوچکی از شاعران اوایل قرن ۲۰م روسیه[۱] بودند که در برابر آنچه ابهام و تصنع نمادگرایی می‌دانستند واکنش نشان دادند. جنبش آکمئیست‌ها را شاعرانی نظیر سِرگِی گارادِیتسْکی[۲] و نیکلای گومیلف[۳] پدید آوردند. آنان بر این نکته اصرار می‌ورزیدند که شاعر باید مانند صنعتگر باشد و از زبانی نو و پرشور استفاده می‌کردند. پیروان این جنبش، که مرکزش در سن‌پترزبورگ[۴] بود، با ماهنامۀ آپولون همکاری داشتند. در ۱۹۱۲م نیز صنف شاعران[۵] را تشکیل دادند که مهم‌ترین اعضایش آنا آخْماتووا[۶] و اوسیپ مَنْدِلِشْتام[۷] بودند. آکمئیست‌ها به خاطر دل‌مشغولی‌شان به شکل شعر و کناره‌گزینی و بی‌تفاوتی مورد سوءظن نظام شوروی قرار گرفتند. گومیلف به اتهام فعالیت‌هایش بر ضد شوروی اعدام شد. آخماتووا در بارورترین سال‌های عمرش سکوت پیشه کرد و مندلشتام در راه اعزام به اردوگاه کار اجباری درگذشت.

 



  1. Russia
  2. Sergey Gorodetsky
  3. Nikolay Gumilyov
  4. St Petersburg
  5. The Guild of Poets
  6. Anna Akhmatova
  7. Osip Mandelshtam