تئاتر رویال کورت: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:


رویال کورت، تئاتر (Royal Court Theatre)<br/> تئاتری در میدان اسلون<ref>Sloane Square</ref>&nbsp;در لندن. از ۱۹۵۶ کانون کمپانی بریتیش استیج<ref>English Stage Company</ref>&nbsp;بوده و آثار جدیدی در آن اجرا شده است. نخستین توفیقش را با اجرای نمایش ''تریلونی چاه‌ها<ref>Trelawny of the Wells</ref>''&nbsp;از آرتور پینِرو<ref>Arthur Pinero</ref>&nbsp;در ۱۸۹۸ به‌دست آورد. دوران رونق آن، دورۀ مدیریت مشترک جان وِدرِن<ref>John Vedrenne</ref>&nbsp;(۱۸۶۷‌ـ‌۱۹۳۰) و هارلی گرنویل ـ بارکر<ref>Harley Granville-Barker</ref>&nbsp;(۱۹۰۴‌ـ‌۱۹۰۷) با تولید آثاری از شکسپیر<ref>Shakespeare </ref>، جورج برنارد شاو<ref>George Bernard Shaw</ref>، جان گالزورتی<ref>John Galsworthy</ref>&nbsp;و دیگران، و دورۀ مدیریت جورج دواین<ref>George Devine</ref>&nbsp;(‌۱۹۵۶‌ـ‌۱۹۶۴) بود. مکان سابق آن نمازخانۀ بلااستفاده‌ای در ضلع جنوبی میدان بود که در ۱۸۷۰ تبدیل به تئاتر شد و پس از تهیۀ چند نمایش موفق در ۱۸۸۷ تخریب شد. ساختمان فعلی در شرق میدان در سال‌های ‌۱۹۳۲‌ـ‌۱۹۴۰ سینما بود، پس از آسیبی که در بمباران لندن دید در ۱۹۴۰‌ـ‌۱۹۵۲، و یک‌بار دیگر در ۱۹۶۰‌ـ‌۱۹۶۵ بسته شد. پس از بازسازی آن‌، که طرحش را معمار انگلیسی استیو تامپکینز<ref>Steve Tompkins</ref>&nbsp;داد و هزینۀ ۱۴.۵میلیون پوندی آن را لاتاری ملی<ref>National Lottery</ref>&nbsp;فراهم کرد، در فوریۀ ۲۰۰۰ بازگشایی شد. ساختمان کنونی با این‌که توسعه یافته و نوسازی شده است، عمداً به گونه‌ای طراحی شده که ناتمام و ناپیراسته و ناامن جلوه کند.<br/> <!--22189600-->
رویال کورت، تئاتر (Royal Court Theatre)<br/> تئاتری در میدان اسلون<ref>Sloane Square</ref>&nbsp;در لندن. از ۱۹۵۶ کانون کمپانی بریتیش استیج<ref>English Stage Company</ref>&nbsp;بوده و آثار جدیدی در آن اجرا شده است. نخستین توفیقش را با اجرای نمایش ''تریلونی چاه‌ها<ref>Trelawny of the Wells</ref>''&nbsp;از آرتور پینِرو<ref>Arthur Pinero</ref>&nbsp;در ۱۸۹۸ به‌دست آورد. دوران رونق آن، دورۀ مدیریت مشترک جان وِدرِن<ref>John Vedrenne</ref>&nbsp;(۱۸۶۷‌ـ‌۱۹۳۰) و هارلی گرنویل ـ بارکر<ref>Harley Granville-Barker</ref>&nbsp;(۱۹۰۴‌ـ‌۱۹۰۷) با تولید آثاری از شکسپیر<ref>Shakespeare </ref>، جورج برنارد شاو<ref>George Bernard Shaw</ref>، جان گالزورتی<ref>John Galsworthy</ref>&nbsp;و دیگران، و دورۀ مدیریت جورج دواین<ref>George Devine</ref>&nbsp;(‌۱۹۵۶‌ـ‌۱۹۶۴) بود. مکان سابق آن نمازخانۀ بلااستفاده‌ای در ضلع جنوبی میدان بود که در ۱۸۷۰ تبدیل به تئاتر شد و پس از تهیۀ چند نمایش موفق در ۱۸۸۷ تخریب شد. ساختمان فعلی در شرق میدان در سال‌های ‌۱۹۳۲‌ـ‌۱۹۴۰ سینما بود، پس از آسیبی که در بمباران لندن دید در ۱۹۴۰‌ـ‌۱۹۵۲، و یک‌بار دیگر در ۱۹۶۰‌ـ‌۱۹۶۵ بسته شد. پس از بازسازی آن‌، که طرحش را معمار انگلیسی استیو تامپکینز<ref>Steve Tompkins</ref>&nbsp;داد و هزینۀ ۱۴.۵میلیون پوندی آن را لاتاری ملی<ref>National Lottery</ref>&nbsp;فراهم کرد، در فوریۀ ۲۰۰۰ بازگشایی شد. ساختمان کنونی با این‌که توسعه یافته و نوسازی شده است، عمداً به گونه‌ای طراحی شده که ناتمام و ناپیراسته و ناامن جلوه کند.


<br/> <!--22189600-->
----
[[Category:تئاتر]] [[Category:جهان – آثار، رویدادها، اماکن]]
[[Category:تئاتر]] [[Category:جهان – آثار، رویدادها، اماکن]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۳۰ دسامبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۷:۵۲

رویال کورت، تئاتر (Royal Court Theatre)
تئاتری در میدان اسلون[۱] در لندن. از ۱۹۵۶ کانون کمپانی بریتیش استیج[۲] بوده و آثار جدیدی در آن اجرا شده است. نخستین توفیقش را با اجرای نمایش تریلونی چاه‌ها[۳] از آرتور پینِرو[۴] در ۱۸۹۸ به‌دست آورد. دوران رونق آن، دورۀ مدیریت مشترک جان وِدرِن[۵] (۱۸۶۷‌ـ‌۱۹۳۰) و هارلی گرنویل ـ بارکر[۶] (۱۹۰۴‌ـ‌۱۹۰۷) با تولید آثاری از شکسپیر[۷]، جورج برنارد شاو[۸]، جان گالزورتی[۹] و دیگران، و دورۀ مدیریت جورج دواین[۱۰] (‌۱۹۵۶‌ـ‌۱۹۶۴) بود. مکان سابق آن نمازخانۀ بلااستفاده‌ای در ضلع جنوبی میدان بود که در ۱۸۷۰ تبدیل به تئاتر شد و پس از تهیۀ چند نمایش موفق در ۱۸۸۷ تخریب شد. ساختمان فعلی در شرق میدان در سال‌های ‌۱۹۳۲‌ـ‌۱۹۴۰ سینما بود، پس از آسیبی که در بمباران لندن دید در ۱۹۴۰‌ـ‌۱۹۵۲، و یک‌بار دیگر در ۱۹۶۰‌ـ‌۱۹۶۵ بسته شد. پس از بازسازی آن‌، که طرحش را معمار انگلیسی استیو تامپکینز[۱۱] داد و هزینۀ ۱۴.۵میلیون پوندی آن را لاتاری ملی[۱۲] فراهم کرد، در فوریۀ ۲۰۰۰ بازگشایی شد. ساختمان کنونی با این‌که توسعه یافته و نوسازی شده است، عمداً به گونه‌ای طراحی شده که ناتمام و ناپیراسته و ناامن جلوه کند.




  1. Sloane Square
  2. English Stage Company
  3. Trelawny of the Wells
  4. Arthur Pinero
  5. John Vedrenne
  6. Harley Granville-Barker
  7. Shakespeare
  8. George Bernard Shaw
  9. John Galsworthy
  10. George Devine
  11. Steve Tompkins
  12. National Lottery