آی قصه قصه قصه...: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
جز (Added English title to display title and first line)
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
آی قصه قصه قصه...
<br />ترانۀ عامیانۀ کودکانه که بزرگ‌ترها به هنگامِ بازی با کودک خود، به آهنگ می‌خوانند و کودکِ نشسته را به ضرباهنگ آن رقص‌وار و مترنّم به چپ و راست حرکت می‌دهند. از این ترانه چندین روایت در دست است. روایتِ [[شاملو، احمد (تهران ۱۳۰۴ـ۱۳۷۹ش)|شاملو]]: «آی قصه قصه قصه! - نون و پنیر و پسّه - آقابالاخان نشسّه - صدتا انار شکسّه - این درو واکن، سُلِیمون! - اون در واکن سلیمون! - قالی رو بکش تو ایوون - گوشۀ قالی کبوده - اسمِ داییم مَموده - محمود بالا بالا - سرکردۀ شُغالا - آش می‌خوری بسم‌الله! ..» این ترانه از جهت آگاهی‌دادن کودک به کلماتی، همچون «سلیمان» و «قالی» اهمیت دارد.




آي قصه قصه قصه...<br />ترانۀ عامیانۀ کودکانه که بزرگ‌ترها به هنگامِ بازی با کودک خود، به آهنگ می‌خوانند و کودکِ نشسته را به ضرباهنگ آن رقص‌وار و مترنّم به چپ و راست حرکت می‌دهند. از این ترانه چندین روایت در دست است. روایتِ شاملو: «آی قصه قصه قصه! - نون و پنیر و پسّه - آقابالاخان نشسّه - صدتا انار شکسّه - این درو واکن، سُلِیمون! - اون در واکن سلیمون! - قالی رو بکش تو ایوون - گوشۀ قالی کبوده - اسمِ داییم مَموده - محمود بالا بالا - سرکردۀ شُغالا - آش می‌خوری بسم‌الله! ..» این ترانه از جهت آگاهی‌دادن کودک به کلماتی، همچون «سلیمان» و «قالی» اهمیت دارد.


<br /> &nbsp;
<br /> &nbsp;
 
----
[[Category:فرهنگ عامیانه (فولکلور) ایران]]  
[[Category:فرهنگ عامیانه (فولکلور) ایران]]  
[[Category:باورها، خرافات و سایر عناصر فولکلور]]
[[Category:باورها، خرافات و سایر عناصر فولکلور]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۶ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۹:۱۸

آی قصه قصه قصه...


ترانۀ عامیانۀ کودکانه که بزرگ‌ترها به هنگامِ بازی با کودک خود، به آهنگ می‌خوانند و کودکِ نشسته را به ضرباهنگ آن رقص‌وار و مترنّم به چپ و راست حرکت می‌دهند. از این ترانه چندین روایت در دست است. روایتِ شاملو: «آی قصه قصه قصه! - نون و پنیر و پسّه - آقابالاخان نشسّه - صدتا انار شکسّه - این درو واکن، سُلِیمون! - اون در واکن سلیمون! - قالی رو بکش تو ایوون - گوشۀ قالی کبوده - اسمِ داییم مَموده - محمود بالا بالا - سرکردۀ شُغالا - آش می‌خوری بسم‌الله! ..» این ترانه از جهت آگاهی‌دادن کودک به کلماتی، همچون «سلیمان» و «قالی» اهمیت دارد.