آوئن بروگر فون آوئن بروگ، لئوپولد: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
خط ۳: خط ۳:


آوئن‌بِروگِر فون آوئن‌بِروگ، لئوپولد (۱۷۲۲ـ۱۸۰۹م)(Auenbrugger von Auenbrugg, Leopold)<br>
آوئن‌بِروگِر فون آوئن‌بِروگ، لئوپولد (۱۷۲۲ـ۱۸۰۹م)(Auenbrugger von Auenbrugg, Leopold)<br>
پزشک اتریشی. در [[گراتس]]<ref>Graz</ref> زاده شد و در دانشگاه [[وین]]<ref>Vienna</ref> درس خواند. آشنایی او با موسیقی و درک تفاوت صداهای حاصل از ضربه‌زدن به نواحی متفاوت قفسه سینه منجر به ابداع روش دَق در معاینه شد. این روش نقش مهمی در تشخیص بسیاری از بیماری‌ها داشت و هنوز هم به‌کار می‌رود. او پس از هفت سال تحقیق، یافته‌های خود را در زمینۀ این روش در کتاب ''اختراع جدید'' (۱۷۶۱م) چاپ کرد، که در ابتدا به آن توجهی نشد، ولی پس از ترجمه به [[فرانسه، زبان|زبان فرانسه]] در ۱۸۰۸م اهمیت آن روشن شد.
پزشک اتریشی. در [[گراتس]]<ref>Graz</ref> زاده شد و در دانشگاه [[وین]]<ref>Vienna</ref> درس خواند. آشنایی او با موسیقی و درک تفاوت صداهای حاصل از ضربه‌زدن به نواحی متفاوت قفسه سینه منجر به ابداع روش دَق در معاینه شد. این روش نقش مهمی در تشخیص بسیاری از بیماری‌ها داشت و هنوز هم به‌کار می‌رود. او پس از هفت سال تحقیق، یافته‌های خود را در زمینۀ این روش در کتاب ''اختراع جدید'' (۱۷۶۱م) چاپ کرد، که در ابتدا به آن توجهی نشد، ولی پس از ترجمه به [[فرانسه، زبان|زبان فرانسه]]<ref>French language</ref> در ۱۸۰۸م اهمیت آن روشن شد.
<br><!--10270100-->
<br><!--10270100-->



نسخهٔ کنونی تا ‏۲۵ نوامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۴:۵۶

لئوپولد آوئن‌بروگر فون آوئن‌بروگ
Leopold Auenbrugger von Auenbrugg
زادروز گراتس ۱۷۲۲م
درگذشت ۱۸۰۹م
ملیت اتریشی
تحصیلات و محل تحصیل دانشگاه وین
شغل و تخصص اصلی پزشک
آثار کتاب اختراع جدید (۱۷۶۱م)
گروه مقاله پزشکی

آوئن‌بِروگِر فون آوئن‌بِروگ، لئوپولد (۱۷۲۲ـ۱۸۰۹م)(Auenbrugger von Auenbrugg, Leopold)
پزشک اتریشی. در گراتس[۱] زاده شد و در دانشگاه وین[۲] درس خواند. آشنایی او با موسیقی و درک تفاوت صداهای حاصل از ضربه‌زدن به نواحی متفاوت قفسه سینه منجر به ابداع روش دَق در معاینه شد. این روش نقش مهمی در تشخیص بسیاری از بیماری‌ها داشت و هنوز هم به‌کار می‌رود. او پس از هفت سال تحقیق، یافته‌های خود را در زمینۀ این روش در کتاب اختراع جدید (۱۷۶۱م) چاپ کرد، که در ابتدا به آن توجهی نشد، ولی پس از ترجمه به زبان فرانسه[۳] در ۱۸۰۸م اهمیت آن روشن شد.



  1. Graz
  2. Vienna
  3. French language