تنگسیر (فیلم)

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۱۷ اکتبر ۲۰۲۲، ساعت ۱۶:۵۲ توسط Reza rouzbahani (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «فیلم بلند سینمایی به کارگردانی امیر نادری و از آثار متعلق به جریان موج نو سینمای ایران، تولید سال 1352. تنگسیر بر اساس رمانی به همین نام از صادق چوبک ساخته شده است. این فیلم در دوره­ی دوازدهم جشنواره­ی بین المللی فیلم سه قاره نانت (1369)، دوره­ی بیس...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

فیلم بلند سینمایی به کارگردانی امیر نادری و از آثار متعلق به جریان موج نو سینمای ایران، تولید سال 1352. تنگسیر بر اساس رمانی به همین نام از صادق چوبک ساخته شده است. این فیلم در دوره­ی دوازدهم جشنواره­ی بین المللی فیلم سه قاره نانت (1369)، دوره­ی بیست و ششم جشنواره­ی بین المللی فیلم پزارو (1369)، دوره­ی چهل و چهارم جشنواره­ی بین المللی فیلم سن فرانسیسكو (1380) و جشنواره­های بین­المللی دیگری نمایش داده شده است.

زمان فیلم: 113 دقیقه


خلاصۀ داستان

زائرمحمد (زارممد با بازی بهروز وثوقی) سعی می­كند گاو سكینه را رام كند؛ اما گاو صدمه می­بیند. این حادثه و پرخاش سكینه نسبت به زائرمحمد باعث می­شود تا او برای گرفتن طلبش از آقا علی وكیل، عبدالكریم حاج حمزه، ابول گنده رجب و شیخ ابوتراب برازجانی اقدام كند. آنها زائرمحمد را با تمسخر از خود می­رانند و می­گویند كه سرمایهاش در معامله سوخت شده است. زائرمحمد تفنگ قدیمی و تبر زنگ­زده­اش را از زیر خاك بیرون می­آورد و پس از خداحافظی از همسرش شهرو درصدد انتقام برمی­آید. او پس از كشتن عبدالكریم حاج حمزه و شیخ ابوتراب از دست امنیه­ها به اغذیه­فروشی بارون آساتور پناه می­برد و از اسماعیل، شاگرد بارون آساتور، می­خواهد كه با برادر همسرش تماس بگیرد و شهرو و فرزندانش را برای سفر آماده كند. به دستور نایب، امینه­ها در اطراف خانه­ی ابول گنده رجب كشیك می­كشند؛ اما زائرمحمد با همكاری مردم او را از خانه بیرون می­كشد و با شلیك گلوله از پا در می­آورد. او سرانجام به آب می­زند تا به همسر و فرزندانش در آن سوی ساحل ملحق شود.


برخی از بازیگران و عوامل تولید

نویسنده: امیر نادری    

تهیه‌کننده: علی عباسی

مدیر فیلم‌برداری: نعمت حقیقی

تدوینگر: مهدی رجاییان

بازیگران: بهروز وثوقی؛ نوری كسرایی؛ جعفر والی؛ پرویز فنی­زاده؛ عنایت بخشی؛ روح­الله مفیدی؛ علی­اكبر مهدوی­فر؛ حسین امیرفضلی؛ عباس ناظری نیك؛ رضا رخشانی؛ نعمت­الله گرجی     

طراح چهره‌پردازی: ایرج صفدری

موسیقی: لوریس چکناواریان