روزهای زندگی (فیلم)

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۶:۵۲ توسط Reza rouzbahani (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پوستر فیلم
پوستر فیلم

روزهای زندگی


فیلم بلند سینمایی ساخته‌ی پرویز شیخ‌طادی. شیخ‌طادی به عنوان نویسنده و کارگردان این اثر را در سال 1390 تولید کرده است. روزهای زندگی که در گونه‌ی جنگی به موضوع جنگ ایران و عراق می‌پردازد در سی‌امین دوره‌ی جشنواره‌ی فیلم فجر توانست در 14 رشته نامزد دریافت جایزه شود و نهایتا نیز 7 جایزه (از جمله دیپلم افتخار بهترین فیلم و سیمرغ بهترین کارگردانی) را دریافت کند.


خلاصه‌ی داستان

در آخرین روزهای جنگ تحمیلی. در یك بیمارستان صحرایی نزدیك خط مقدم جبهه، دكتر امیرعلی علوی كه سرپرستی بیمارستان را به عهده دارد با تمام تخصص و علاقه و توانش به مداوای مجروحان جنگ مشغول است و همسرش لیلا نیز كه پرستار و دستیارش است با او كار می‌كند. دكتر جوانی به نام سامان امینی از مركز برای خدمت در این بیمارستان اعزام می‌شود، اما او كه آدمی ترسو و بی‌اعتقاد است و به اجبار به این مأموریت آمده، از همان ابتدا با دكتر علوی و همسرش و سیما پرستار وظیفه‌شناس بیمارستان درگیری دارد. با این حال مدت زیادی نمی‌گذرد كه با پذیرفته شدن قطعنامه‌ی 598 به نظر می‌رسد جنگ به پایان رسیده، اما ساعتی پس از اعلام پذیرفتن قطعنامه عراقی‌ها با بمب‌افكن و هلی‌كوپتر و تانك و نیروی پیاده حمله‌ی سخت و مرگ‌باری را آغاز می‌كنند و این بیمارستان نیز در سر راه آنهاست. بسیاری از مجروحان و كاركنان بیمارستان همراه با رزمندگان به شهادت می‌رسند و دكتر علوی با كمك بقیه‌ی همكارانش، مجروحانی را كه هنوز زنده مانده‌اند به پناهگاهی مخفی كه به شكل راهرویی در زیر بیمارستان ساخته شده منتقل می‌كند. دكتر سامان امینی كه در همان آغاز حمله از آنجا گریخته، اسیر می‌شود و عراقی‌ها او را به محل بیمارستان برمی‌گردانند كه اطلاعاتی از او بگیرند و مخفیگاه بقیه را پیدا كنند. سیما با مسلسلی از مخفیگاه بیرون می‌آید تا سامان را نجات دهد و در تیراندازی طرفین، خودش و سامان به همراه سه عراقی همراه او كشته می‌شوند. لیلا كه برای یافتن آذوقه از پناهگاه بیرون آمده هدف گلوله عراقی‌ها قرار می‌گیرد و زخمی می‌شود. در انتهای فیلم نیروهای ایرانی سر رسیده و دشمن را به عقب می‌رانند.


جوایز سی‌امین دوره‌ی جشنواره‌ی فیلم فجر

دیپلم افتخار بهترین فیلم؛ سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی؛ سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن (هنگامه قاضیانی)؛ سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری (امیر کریمی)؛ سیمرغ بلورین بهترین جلوه‌های ویژه میدانی (محسن روزبهانی)؛ سیمرغ بلورین بهترین چهره‌پردازی (عباس صالحی)؛ دیپلم افتخار بهترین صداگذاری (فرامرز ابوالصدق).


عوامل فیلم

کارگردان: پرویز شیخ‌طادی

نویسنده: پرویز شیخ‌طادی

تهیه‌کننده: سعید سعدی

بازیگران: حمید فرخ‌نژاد؛ هنگامه قاضیانی؛ کریم اکبری مبارکه؛ کوروش سلیمانی

فیلمبردار: امیر کریمی

موسیقی: محمدرضا علیقلی

تدوین: مهدی سعدی؛ واروژ کریم‌مسیحی



goyda

seemorgh

cinema-theatre