داریوش کاردان

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
داریوش کاردان
زادروز ابهر 1335ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل کارشناسی کامپیوتر
شغل و تخصص اصلی مجری، گوینده، کارگردان، بازیگر و طنزپرداز رادیو و تلویزیون
آثار نردبام آسمان (محمدحسین لطیفی- 1388)؛ سالهای مشروطه (محمدرضا ورزی- ۱۳۸۸)؛ کلاه پهلوی (سید ضیاءالدین دری- 1389)؛ بی‌قرار (فلورا سام- 1393)؛ معمای شاه (محمدرضا ورزی- 1395)
گروه مقاله رسانه‌ها و ارتباطات
داریوش کاردان
داریوش کاردان

داریوش کاردان (ابهر 1335ش- )


مجری، گوینده، کارگردان، بازیگر و طنزپرداز ایرانی رادیو و تلویزیون. پس از دریافت مدرک دیپلم ریاضی، تحصیلاتش را در رشته‌ی كامپیوتر تا پایان دوره‌ی کارشناسی ادامه داد. کار در صدا و سیما را پس از پیروزی انقلاب اسلامی با گویندگی و نویسندگی، به صورت پاره‌وقت شروع کرد. از سال ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۱ در مناطق جنگی خدمت کرد. از سال ۱۳۶۸ به مدت ۵ سال اجرای برنامه‌ی «عصرانه» را در رادیو به صورت زنده به عهده گرفت. برنامه‌ی «۳۹» و برنامه‌ی طنز رادیویی «آینه» که از سال 1374 صبح‌های پنج‌شنبه از رادیو تهران پخش می‌شد، از دیگر کارهای او بوده است. «بخش صورتی» رادیو پیام که مشکلات رانندگی را بیان می‌کرد از ابتکارات او در برنامه‌ی رادیو پیام بود.

نویسندگی در روزنامه‌ی جام جم از آغاز انتشار، نویسندگی در صفحات «نیشخند» مجله‌ی همشهری، دوبله (در برنامه‌ها و سریال‌هایی چون دیدنی‌ها، جنگجویان کوهستان، دوقلوهای افسانه‌ای، این خانه دور است، جنگ سرد و آتیه)، کارگردانی، اجرا، نویسندگی و بازیگری در جنگ «نوروز ۷۵» و جنگ «نوروز ۷۶» از دیگر کارهای کاردان است. در سال 1377 اجرا و نویسندگی و بازیگری در برنامه‌ی طنز «عصرانه» را از سر گرفت که عصر پنج‌شنبه‌ها از رادیو تهران و بعدها رادیو ایران پخش می‌شد. در سال 1381 اجرا، نویسندگی و بازیگری در برنامه‌ی طنز «آدینه» را به عهده داشت که صبح‌های جمعه به مدت دو سال از رادیو ایران پخش شد. برنامه‌ی جنجالی و جذاب «صندلی داغ» شبکه‌ی دو را در سال 1384 اجرا کرد. کمی بعد، مجموعه‌ی طنز «شبکه سه و نیم» را در شبکه‌ی سه به راه انداخت و نویسندگی، کارگردانی و بازیگری‌اش را به عهده داشت. در همین سالها، مجری برنامه‌ی «نقد اول» که سریال‌های پخش شده از شبکه‌ی یک را نقد و تحلیل می‌کرد بود. همچنین پس از مدتها دوری از دوبله، چند فیلم را در مجموعه‌ی «سینما و ماورا» دوبله کرد. کاردان مجری مراسم افتتاحیه‌ی بیست و هفتمین دوره‌ی جشنواره‌ی فیلم فجر، و در سال 1386 نویسنده‌ی ستون‌های طنز «خرّ و پُف» روزنامه‌ی تهران امروز و ستون «عصرانه»ی روزنامه‌ی همشهری بود. او اجرای مسابقه‌ی «جهان ۸۷» را در نوروز 1388 به عهده داشت. در سال 1388 پس از مدت‌ها دوری از رادیو، بار دیگر برنامه‌ی عصرانه را آغاز کرد. نویسندگی، سردبیری، بازیگری و اجرای این برنامه که عصر روزهای پنج‌شنبه از رادیو ایران پخش می‌شد به عهده‌ی وی بوده. کاردان بازیگری را از یکی از مجموعه تئاترهای طنز چخوف (شبکه ۴) آغاز کرده است. برنامه‌ی مناسبتی «ماه من سلام» (ویژه ماه رمضان) را به همراه امیرحسین مدرس اجرا کرد. در سال 1388 اجرای برنامه‌ی «۱۰ در ۲۰» (ویژه‌ی انتخابات) را به عهده داشت. در همین سال، در سریال تلویزیونی «نردبام آسمان» (به کارگردانی محمدحسین لطیفی) در نقش مسعود طبیب، پدر غیاث‌الدین جمشید ظاهر شد و پس از آن، در نقش میرزا آقاخان نوری در سریال «سال‌های مشروطه».


گزیده‌ی سریال‌های تلویزیونی

نردبام آسمان (محمدحسین لطیفی- 1388)؛ سالهای مشروطه (محمدرضا ورزی- ۱۳۸۸)؛ کلاه پهلوی (سید ضیاءالدین دری- 1389)؛ بی‌قرار (فلورا سام- 1393)؛ معمای شاه (محمدرضا ورزی- 1395).