استفانی کولک متولد به سال ۱۹۲۳ میلادی، دانشمند امریکایی در رشته شیمی آلی که تحقیقاتش بر روی پلیمرها حین کار در شرکت دوپونت (دهه ۶۰) منجر به اختراع کِولار (Kevlar) شد، دیگر در قید حیات نیست. او ۴ روز قبل (۱۸ ژوئن) در سن ۹۰ سالگی و در بیمارستان سنت...استفانی کولک متولد به سال ۱۹۲۳ میلادی، دانشمند امریکایی در رشته شیمی آلی که تحقیقاتش بر روی پلیمرها حین کار در شرکت دوپونت (دهه ۶۰) منجر به اختراع کِولار (Kevlar) شد، دیگر در قید حیات نیست. او ۴ روز قبل (۱۸ ژوئن) در سن ۹۰ سالگی و در بیمارستان سنت فرانسیس ویلمینگتون (ایالت دلاوِر) در گذشت.
حیف است از استفانی کولک مخترح کولار صحبتی بمیان نیاید.
کِولار این بافت مصنوعی بسیار سبک و فوق العاده قدرتمند، تا امروز جان بسیاری انسان ها را نجات داده و و خانم کولک در مصاحبه ای به سال ۲۰۰۳ گفته بود: "هزار سال هم فکرش را نمی کردم که کشف این ترکیب بتواند جان این همه آدم را نجات دهد." منظور او استفاده سربازان کشورش از لباس های ضد گلوله بود.
او درباره اختراع کِولار می گوید: "آزمایشگاه دوپونت صدها پلیمر ساخته بود و راه های ساخت انواع پلیمرها را اختراع کرده بود، ولی هنوز یک مشکل وجود داشت" و آن نبودن راهی برای نوآوری در زمینه پارا-آرامیدها بود، نوعی پلیمر با مولکول های سخت و ساختار میله ای.
خانم کولک بعد از ۶ ماه تحقیق یک راهکار کاملا عجیب را مطرح کرد و آن استفاده از متریال رقیق و تیره به جای مواد رایج شفاف و چسبناک بود. او سپس یکی از همکارانش در آزمایشگاه را مامور پیگیری این ایده کرد و در نهایت آنها فیبرهایی بسیار سخت و مقاوم ساختند و در "همان لحظه فهمیدم فوق العاده خاص" هستند.
سپس دوپونت ۱۵ سال زمان و ۵۰۰ میلیون دلار هزینه صرف کرد تا این ماده را به مرحله تجاری برساند. در آن مقطع Fiber B نام گرفت و با نام کِولار پتنت شد. ایده اصلی این بود که کِولار جانشین فولاد در رینگ تایرها شود تا مصرف سوخت بهینه شود ولی کاربردهای آینده آن از حد تصور مخترعین اولیه اش فراتر رفت.بیشتر
80.191.224.130 آنچه را که دنبالش بودند یافتند
۶ سال پیش | جزئیات