سید ضیاءالدین امامی دهکردی

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۲۹ سپتامبر ۲۰۱۹، ساعت ۰۷:۰۴ توسط Reza rouzbahani (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

سید ضیاءالدین امامی دهکردی (شهرکرد 1301- اصفهان ۱۱ تیر ۱۳۸۷ش)

سید ضیاءالدین امامی دهکردی
زادروز شهرکرد 1301ش
درگذشت اصفهان ۱۱ تیر ۱۳۸۷ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل نقاسی- دانشگاه هنرهای تزیینی
شغل و تخصص اصلی نقاش، خوشنویس و نگارگر
آثار تسبیح ذرّات
گروه مقاله نگارگری و مجسمه‌سازی
جوایز و افتخارات مقام اوّل برای تابلوی تسبیح ذرّات، همراه با دریافت لوح افتخار و تندیس قلم موی طلایی از سوّمین نمایشگاه دو سالانه‌ی نقّاشی معاصر تهران (١٣٧۴)  
سید ضیاءالدین امامی دهکردی
سید ضیاءالدین امامی دهکردی
اثری از هنرمند
اثری از هنرمند

 

نقاش، خوش‌نویس و نگارگر ایرانی. در خانواده‌ای به دنیا آمد. گواهینامه‌ی پنجم ابتدایی را در شهرکرد می‌گیرد و بعد به اصفهان عزیمت می‌کند. در سال ۱۳۱۵ در مدرسه‌ی فرهنگ مشغول تحصیل می‌شود. تیزهوشی او در حدی بوده که دیکشنری فرانسه را در یک شب حفظ می‌کند. در سال ۱۳۳۹ وارد دانشکده‌ی هنرهای تزیینی دانشگاه هنر و در سال 1346  از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شده است. امامی دهکردی در حین تحصیل نزد خانواده‌اش نیز معارف اسلامی را می‌آموزد.

از فعالیت‌ها و حضور او در نمایشگاه‌های هنری به این موارد می‌توان اشاره کرد: تهیه‌ی بیشتر از یک‌صد تابلوی نقّاشی، خط، نقاشی-خط و تذهیب و همچنین 12000 طرح مدادی با الهام از مفاهیم  اسلامی و با تکیه بر شیوه‌ی نگارگری ایرانی؛ آماده‌سازی زمینه‌ی اوّلیه‌ی کتاب‌های تاریخ هنرهای مدرن اسلامی و  تفسیر هنری آیات قرآن؛ آماده‌سازی تابلوهای اوّلین قرآن تصویری جهان با طرحی جدید، در 200 صفحه، که با توجه به متن تفاسیر مربوطه‌ی هنری آن حجمی بین 500 تا 1000 برگ را شامل می‌شود؛ برگزاری اوّلین نمایشگاه آثار نقّاشی در تهران (١٣۵٧)؛ حضور در دومین نمایشگاه دوسالانه‌ی نقّاشی معاصر تهران (١٣٧٢)؛ حضور در سوّمین نمایشگاه دوسالانه‌ی نقّاشی معاصر تهران (١٣٧۴) و کسب مقام اوّل برای تابلوی  تسبیح ذرّات، همراه با دریافت لوح افتخار و تندیس قلمموی طلایی؛ برگزاری نمایشگاه‌های اختصاصی در شهرکرد (١٣٧۵)، بروجن (١٣٧۵)، گنجینه‌ی موزه‌ی هنرهای معاصر اصفهان (١٣٧٧)؛ حضور در نمایشگاه‌های جمعی نگارخانه‌ی جماران تهران (مرداد ١٣٧٨)، فرهنگسرای بهمن تهران (١٣٧٩)، گنجینه‌ی موزه‌ی هنرهای معاصر تهران (١٣٧٩)؛ نمایشگاه اختصاصی در گنجینه‌ی موزه‌ی هنرهای معاصر تهران (١٣٨١)؛ نمایشگاه اختصاصی در گنجینه‌ی موزه‌ی هنرهای معاصر اصفهان (١٣٨٣)؛ نمایشگاه اختصاصی دایمی در نگارستان امام خمینی (ره) در شهر اصفهان (از سال ١٣٨۴)؛ نمایشگاه جمعی در نگارخانه‌ی صبای تهران (١٣٨٢)؛ نمایشگاه آثار و نکوداشت ایشان در گنجینه‌ی موزه‌ی هنرهای معاصر اصفهان و رونمایی از کتاب معرفی آثار و زندگی او (با عنوان نگاره‌ی سایه‌ها به قلم رسول معرک‌نژاد- ١٣٨۶) و برگزاری نمایشگاه جمعی در نگارخانه‌ی گنجینه‌ی موزه‌ی هنرمندان معاصر فلسطین (به مناسبت سال جهانی مولوی- ١٣٨۶).

 

منابع: