غلامعلی سیف‌ناصری

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۹ اکتبر ۲۰۱۹، ساعت ۱۱:۳۳ توسط Reza rouzbahani (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

غلامعلی سیف‌ناصری (تهران ؟- فرانسه 1374ش)

غلامعلی سیف‌ناصری
درگذشت فرانسه 1374ش
محل زندگی ایران- انگلیس- فرانسه
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل دانش‌آموخته‌ی نقاشی در مدرسه‌ی صنایع مستظرفه/ تحصیل کشاورزی در دانشگاه دی.بی.یس آلمان
شغل و تخصص اصلی مجموعه‌دار آثار هنری
شغل و تخصص های دیگر نقاش
گروه مقاله نگارگری و مجسمه‌سازی
جوایز و افتخارات  
غلامعلی سیف ناصری با فرح دیبا و محمدعلی قطبی
غلامعلی سیف ناصری با فرح دیبا و محمدعلی قطبی


مجموعه‌دار آثار هنری و نقاش ایرانی. در نوجوانی با ثبت نام در مدرسه‌ی صنایع مستظرفه که مدیریت آن برعهده‌ی کمال‌الملک بود به آموزش نقاشی پرداخت، اما در این محیط بیش‌تر از این که هنر نقاشی را یاد بگیرد به کشف زیبایی آثار هنری و لذت تملک آن‌ها سوق یافت. در سال 1303 یا 1304 آموزش نقاشی را نیمه‌کاره رها کرد و برای تحصیل رشته‌ی کشاورزی در دانشگاه دی.بی.یس، راهی آلمان شد. این رشته هم زیاد با روحیه‌ی او سازگاری نداشت، برای همین پس از اتمام دوره‌ی آموزشی (1929م) آن را رها کرد و به جمع‌آوری آثار هنری مشغول شد. از آلمان به امریکای جنوبی رفت. در آن‌جا ازدواج کرد و بعد از کارکشته ‌شدن در خرید آثار هنری، همزمان با پایان جنگ جهانی دوم به ایران بازگشت و به عنوان آجودان کشوری مشغول به کار شد (1338). سیف‌ناصری در این سمت هم تلاش فراوانی برای جمع‌آوری آثار هنری ایران و جهان کرد. به طوری که خیلی زود صاحب مجموعه‌ی نفیسی از فرش، مینیاتور، نقاشی و... شد.

او طی چند دهه با کشف و خرید آثار هنری از حراجی‌های بزرگ و کوچک دنیا و فروش آن‌ها به مجموعه‌داران داخلی اعتبار زیادی کسب کرد. از مهم‌ترین فعالیت‌های فرهنگی سیف‌ناصری می‌توان به خرید تعداد زیادی از آثار هنری پراکنده‌ی ایران در جهان اشاره کرد. همچنین او در شکل‌گیری موزه‌ی نگارستان، که بخش عمده‌ای از آثار آن اهدایی و از مجموعه‌ی شخصی‌اش بوده، نقش به‌سزایی داشته است. اهدای چلچراغی از طلا به حرم امام رضا هم از دیگر فعالیت‌های مهم اوست.

سیف‌ناصری در سال 1356 از مشاغل دولتی بازنشسته شد و به لندن رفت. پس از انقلاب مجموعه‌ای که گردآوری کرده بود از سوی بنیاد مستضعفان مصادره شد و در اختیار موزه‌های این بنیاد قرار گرفت. او ده سال آخر عمرش را در نیس فرانسه گذراند و پس از درگذشتش در قبرستان مون‌پارناس پاریس دفن شد. وی در اواخر عمر به نقاشی رو آورد و آثار ساده‌ای به شیوه‌ی مدرن و با تکنیک آب‌رنگ و گواش آفرید که موضوع بیش‌تر آن‌ها طبیعت و دریا ست.