جعفر ابراهیمی

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۱۲ ژوئیهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۱۴:۳۵ توسط Reza rouzbahani (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

جعفر ابراهیمی‌ (نمین 21 مهر 1330ش- )

جعفر ابراهیمی
جعفر ابراهیمی‌نصر
زادروز نمین 21 مهر 1330ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل دیپلم ریاضی
شغل و تخصص اصلی نویسندۀ ادبیات کودک و نوجوان
آثار آمده‌ام دوست بدارم، خورشیدی این‌جا خورشیدی آن‌جا، آب مثل سلام، مثل یاس، لبخند شبنم‌ها، دوستی کلاغ و کبوتر، شکوفه‌های شعر، غنچه‌های شعر، قالی رنگین‌کمان
گروه مقاله ادبیات فارسی
جوایز و افتخارات نشان درجۀ یک ادبیات (معادل دکتری)
جعفر ابراهیمی
جعفر ابراهیمی

(نام کامل: جعفر ابراهیمی‌نصر) نویسندۀ ایرانی ادبیات کودک و نوجوان. در روستای خور از توابع نمین (اردبیل) به دنیا آمده و تا سال چهارم ابتدایی در زادگاهش تحصیل کرده است. در یازده‌سالگی خانواده‌اش به تهران مهاجرت کردند و وی در سال 1353 در رشتۀ ریاضی دیپلم گرفت. پس از انقلاب اسلامی از سال 1360 با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به همکاری پرداخت و پس از مدت کوتاهی به عنوان سرپرست شورای شعر انتشارات کانون منصوب شد. وی در سال ۱۳۸۰ بنا به درخواست خود، از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، بازنشسته شده است. ابراهیمی از ابتدای جوانی اشعارش را در نشریات کشور منتشر کرده است. در سال 1359 شعری از وی در کیهان بچه‌ها چاپ شد و پس از آن همکاری‌اش را در زمینۀ ادبیات کودکان با کیهان بچه‌ها ادامه داد. نخستین داستان بلندش برای کودکان با عنوان یک سنگ و یک دوست، به صورت ادامه‌دار (مسلسل) بر مبنای خاطرات کودکی‌اش در هفته‌نامۀ مذکور چاپ شد و این رمان که در سال 1367 به صورت کتاب (توسط انتشارات امیرکبیر) منتشر شد، در سال بعد به عنوان بهترین کتاب سال کودک انتخاب گردید. ابراهیمی طی سال‌های 1360 تا 1372 با گروه خردسال و کودک و نوجوان رادیو همکاری کرده؛ از سال 1362 تا 1370 سردبیر جنگ ادبی آیش (وابسته به کانون پرورش فکری) بوده و در آن‌جا جز بررسی آثار نوجوانان، مقالاتی هم در زمینۀ شعر نوشته که بعدها به صورت کتابی تحت عنوان پلی به سوی شعر چاپ شده است؛ در سال 1375 در اولین جشنوارۀ مطبوعات کودکان و نوجوانان به سمت دبیر برگزیده شد و تا چهاردوره این سمت را داشت.

اشعار ابراهیمی موضوعات و مضامین متنوعی را دربرمی‌گیرند و زبان شعری ساده‌ای دارد، اگرچه موسیقی شعرش کم‌حرکت و بدون ضرباهنگ مناسب کودکان است.

برخی از جوایز و افتخارات: انتخاب کتاب خورشیدی این‌جا خورشیدی آن‌جا به عنوان کتاب برگزیدۀ شورای کتاب کودک در سال 1369؛ انتخاب مجموعه‌شعرهای آواز پوپک، آب مثل سلام، لبخند شبنم‌ها و قالی رنگین‌کمان به عنوان کتاب‌های سال ایران از طرف وزارت ارشاد اسلامی در سال 1373؛ دریافت نشان درجۀ یک ادبیات (معادل دکتری) از شورای ارزش‌یابی هنرمندان وزارت ارشاد در سال 1386.

از جعفر ابراهیمی‌نصر بیش‌تر از 150 کتاب در حوزه‌های مجموعه شعر نوجوانان، رمان نوجوانان، قصه نوجوانان، مجموعه شعر کودکان، رمان کودکان، قصه کودکان، تحقیق ادبی و گزینش شعر دیگران چاپ و منتشر شده است که مختصری از آنها اشاره می‌کنیم (گزیدۀ عناوین کتاب‌ها):

آمده‌ام دوست بدارم، خورشیدی این‌جا خورشیدی آن‌جا، آب مثل سلام، مثل یاس، لبخند شبنم‌ها، دوستی کلاغ و کبوتر، شکوفه‌های شعر، غنچه‌های شعر، قالی رنگین‌کمان، کبوتر، گل باغ آشنایی، مادربزرگ، تولد قارقارک، بوسۀ پدربزرگ، ماجراهای جوری جورتان، گلدره و گلتاج، جادوگران سرزمین بی‌‌سایه، خاله سلطان، آن شب که باران آمد، خرگوش و رودخانه، قارچ‌ها در باران، آواز پوپک، آسمان ابری نیست، بوی گنجشک، بوی کال یاس، سبزپوش مهربان، خوشا به حالت ای روستایی، یک سنگ و یک دوست، در سوگ سهراب، در کوچه‌های خیس، شب‌های بی‌‌فانوس، دعای باران (شامل ۱۰ جلد)، با ابرها گریه کردم، نویسنده و جادوگر، همزاد، قصۀ پیامبران (شامل ۲ جلد)، قصه‌های من و پدربزرگ (3 جلد)، وقتی سايه‌ها سنگ می‌شوند، پلی به سوی شعر، حكايت ارديبهشت، بازنويسی قصه ‌های شيرين مثنوی (3 جلد)، بيست و هشت قصه از مصيبت‌نامۀ عطار، پروين (زندگینامۀ پروين اعتصامی).