شاهد احمدلو

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۱۸ ژوئیهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۰۹:۰۴ توسط Reza rouzbahani (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

شاهد احمدلو (تهران 12 شهریور 1356ش- )

شاهد احمدلو
شاهد احمدلو
زادروز تهران 12 شهریور 1356ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل کارشناسی نقاشی- دانشکدۀ هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی
شغل و تخصص اصلی بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون
آثار چند می‌گیری گریه کنی (کارگردان- 1384)؛ اگه میتونی منو بگیر (کارگردان و بازیگر- 1385)؛ موش (کارگردان و بازیگر- ۱۳۸۶)؛ مشمشه (نویسنده و کارگردان- 1397)
گروه مقاله سینما
خویشاوندان سرشناس محمدولی احمدلو (پدر)
جوایز و افتخارات دیپلم افتخار دورۀ بیست و چهارم جشنواره فیلم فجر
شاهد احمدلو
شاهد احمدلو

کارگردان و بازیگر ایرانی سینما و تلویزیون. پدرش، محمدولی احمدلو، به عنوان بازیگر و مدیر تدارکات در پروژه‌های سینمایی کارگردانان شاخصی چون مسعود کیمیایی، فرزاد موتمن، عليرضا داوودنژاد و ساموئل خاچیکیان حضور داشته است و همین کمک و انگیزه‌ای بود برای ورود و پیشرفت زودهنگام شاهد در سینما و تلویزیون. وی پس از فارغ‌التحصیلی در رشتۀ گرافیک از هنرستان هنرهای تجسمی پسران تهران، در رشتۀ نقاشی دانشکدۀ هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی تهران ادامۀ تحصیل داد.

احمدلو فعالیت بازیگری را از نوجوانی و سال 1366 با بازی در فیلم سرب (ساختۀ مسعود کیمیایی) آغاز کرد و پس از آن در فیلم‌های مختلفی حضور یافت. همچنین وی در سریال‌های پاییز بلند، نبردی دیگر و آتش و شبنم بازی کرده است. سپس فعالیت هنری‌اش را با ساخت فیلم کوتاه ادامه داد. فیلم کوتاه سیاهی لشکر (1372) به کارگردانی او در اولین جشنوارۀ ویدئویی سوره چهار جایزه گرفت. همچنین دیگر فیلم کوتاه او، برجک، در بخش مسابقۀ جشنوارۀ بین‌المللی تونس نمایش داده شد. احمدلو در فیلم ساحره، ساختۀ داوود میرباقری، دستیار اول کارگردان بوده است. او فیلم داستانی کوتاهی به نام پس از سکوت (1380) با فیلمبرداری پشت صحنۀ فیلم کاغذ بی‌خط ناصر تقوایی ساخت که اولین تجربه در این زمینه در ایران بوده است. احمدلو در سال 1384 نخستین فیلم بلند سینمایی‌اش که اثری کمدی با عنوان «چند می‌گیری گریه کنی» بود را ساخت که از بیست و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر برای او یک دیپلم افتخار (جایزۀ ویژه‌ی هیات داوران) را به ارمغان آورد. وی پس از این اثر چند فیلم سینمایی دیگر و تعدادی فیلم و مجموعۀ تلویزیونی ساخته که اکثرا در گونۀ طنزند. البته در کنار کارگردانی وی به عنوان بازیگر در چندین فیلم سینمایی و سریال هم حضور داشته است.


فعالیت در سینما (گزیدۀ آثار):

سرب (بازیگر- ۱۳۶۷)؛ دندان مار (بازیگر- ۱۳۶۸)؛ گروهبان (بازیگر- ۱۳۶۹)؛ چاووش (بازیگر- ۱۳۶۹)؛ درۀ شاپرک‌ها (بازیگر- ۱۳۷۰)؛ حریف دل (بازیگر- ۱۳۷۵)؛ زنگی و رومی (بازیگر- ۱۳۷۹)؛ باج‌خور (بازیگر- ۱۳۸۲)؛ چند می‌گیری گریه کنی (کارگردان- 1384)؛ اگه میتونی منو بگیر (کارگردان و بازیگر- 1385)؛ موش (کارگردان و بازیگر- ۱۳۸۶)؛ اکباتان (بازیگر- ۱۳۹۰)؛ طاقباز (بازیگر- ۱۳۹۵)؛ مشمشه (نویسنده و کارگردان- 1397)؛ سیاه‌باز (بازیگر- ۱۳۹۹)


مجموعه‌های تلویزیونی (گزیدۀ آثار)

نبردی دیگر (بازیگر، ۱۳۷3- ۱۳۷4)؛ آتش و شبنم (بازیگر، ۱۳79- ۱۳82)؛ سه دونگ، سه دونگ (کارگردان، 1389- 1390)؛ خانۀ اجاره‌ای: سری دوم (کارگردان، 1391)؛ آقا و خانم سنگی (کارگردان، 1393- 1394)؛ رهایی (بازیگر، ۱۳۹۵)؛ گشت ویژه (بازیگر، ۱۳۹۵)؛ گاندو ۲ (بازیگر، ۱۴۰۰)