ولفگانگ تیلمانس

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۲۵ سپتامبر ۲۰۲۱، ساعت ۰۹:۳۵ توسط Aeen (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

(Wolfgang Tillmans (1968

ولفگانگ تیلمانس
Wolfgang Tillmans
زادروز 1968
ملیت آلمانی
شغل و تخصص اصلی عکاس
شغل و تخصص های دیگر استاد دانشگاه
آثار پرتره‌ها، دنیای نو
گروه مقاله عکاسی
جوایز و افتخارات جایزه‌ی ترنر
از آثار تیلمانس

عکاس آلمانی. اولین عکاس و اولین هنرمند غیربریتانیایی است که جایزه‌ی معتبر ترنر[۱] را به دست آورده است.

در رمشاید[۲]، شهر کوچکی در غرب آلمان به دنیا آمد. در نوجوانی به نقاشی و عکاسی علاقه‌مند شد. در یک برنامه‌ی تبادل دانش‌آموز، به انگلیس رفت و ضمن تحصیل، بیشتر اوقات فراغت خود را به بازدید از موزه‌های مهم این کشور گذراند. پس از آن به آلمان بازگشت و اولین نمایشگاه اختصاصی خود را در هامبورگ برگزار کرد. پس از آن، بیشتر عمر خود را در برلین و لندن گذرانده است. علاوه بر عکاسی، به تدریس نیز اشتغال داشته است، از جمله در دانشکده‌ی هنرهای تصویری در هامبورگ[۳] و اشتدلشوله[۴] در فرانکفورت.

تیلمانس در سال‌های اولیه‌ی شروع فعالیت هنری، عکس‌هایی ساده و طبیعی می‌گرفت که سوژه‌های آن‌ها، عموماً از اطرافیان خودش بودند. تیلمانس در رویدادهای اجتماعی مختلف نیز شرکت می‌کرد و بعضی از عکس‌هایی که از تجمعات جوان‌های معترض گرفت، در همان سال‌ها در نشریات معتبری به چاپ رسیدند. در این دوره عکس‌های وی عموماً ماهیتی مستند داشتند، اما در سال‌های بعد، تیلمانس به عکاسی از طبیعت بیشتر علاقه‌مند شد و مجموعه‌هایی با محوریت آسمان، ستاره‌ها و مناظر طبیعی گرفت. این گرایش در سال‌های بعد هم ادامه پیدا کرد، گرچه در همین تصویربرداری از مناظر نیز، گرایش عکاس و موضع‌گیری‌های اجتماعی متفاوتش مشهود هستند.

تیلمانس چندین فیلم کوتاه نیز ساخته است. در این آثار، وی عموماً مکان دوربین را تغییر نمی‌دهد و فیلم را با یک سکانس به پایان می‌رساند. برای مثال در فیلم کوتاه دستگاه کپی[۵]، دوربین یک دستگاه فتوکپی رنگی لزری را نشان می‌دهد که طی حدوداً ده دقیقه، مشغول کپی‌برداری است.

تیلمانس بیش از بیست مجموعه‌ی خود را در قالب کتاب به چاپ رسانده است. از جمله‌ی آن‌هاست: پرتره‌ها[۶]، سربازها: دهه‌ی نود[۷]، دنیای نو[۸].

ولفگانگ تیلمانس

 


 

  1. Turner Prize
  2. Remscheid
  3. Hochschule für bildende Kunst in Hamburg
  4. Städelschule in Frankfurt
  5. Kopierer
  6. Portraits
  7. Soldiers—The Nineties
  8. Neue Welt