فرزاد آبادی

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی

فرزاد آبادی (بندر ماهشهر 23 آذر 1355ش- )

فرزاد آبادی
فرزاد آبادی

شاعر، پژوهشگر ادبیات و مستندساز. از وی تاکنون بیش‌تر از 15 عنوان کتاب (مجموعه و گزیدۀ اشعار، پژوهش ادبی و...) منتشر شده است، همچنین وی ساخت 5 فیلم مستند را در کارنامه‌اش دارد. فرزاد آبادی برای کتاب اندوه تحمیلی، از برگزیدگان نخستین دورۀ جایزۀ شعر شاملو بوده و علاوه بر این از سال‌های آغازین دهۀ 1380 تاکنون در جوایز ادبی دیگری نیز برگزیده شده است. اشعار وی جز کتاب‌های مستقل شاعر و صفحات ادبی نشریات، در جنگ‌های ادبی متعددی نیز به چاپ رسیده‌اند.

فرزاد آبادی فعالیت ادبی را از سال 1375 با انتشار اشعارش در مطبوعات داخلی آغاز کرده است. نخستین مجموعۀ اشعارش (جن جنوبی) سال 1382 منتشر شد و در همان سال به عنوان شاعر برگزیدۀ جشنواره شعر خوزستان معرفی گردید. آبادی تحصیلاتش را تا پایان دورۀ متوسطه در زادگاهش گذرانده و پس از آن طی سال‌های 1382 تا 1386 در مقطع کارشناسی رشتۀ علوم ارتباطات اجتماعی (گرایش روزنامه‌نگاری) در استان مرکزی تحصیل کرده است. همچنین وی فارغ‌التحصیل دورۀ کارشناسی ارشد علوم ارتباطات اجتماعی (گرایش تحقیق) از دانشکدۀ علوم ارتباطات و مطالعات رسانه است. با فرزاد آبادی گفت‌وگوهای متعددی انجام شده که برخی از آن‌ها در نشریات سراسری منتشر شده است. همچنین بر روی شعرهایش نقد و بررسی‌های متعددی به صورت شفاهی (سخنرانی) و نوشتاری توسط اشخاصی چون علیشاه مولوی، ابراهیم دمشناس، سردار شمس‌آوری، فرامرز سه‌دهی، مهرنوش قربانعلی و حمیدرضا شکارسری ایراد و نوشته شده که برخی از آن‌ها در نشریات و روزنامه‌هایی چون اطلاعات، جام جم، صبا، آرمان، تهران امروز، یادگاری و فجر چاپ شده‌اند. مجموعۀ این مصاحبه‌ها و نقد و بررسی‌ها (تا سال 1396) در کتاب خاطره علیه تاریخ: دربارۀ شاعر بیرونات (انتشارات مهرگان خرد- 1396) گردآوری و منتشر شده است.


برخی از جوایز و افتخارات

شاعر برگزیدۀ جشنوارۀ شعر خوزستان (اهواز- 1382)؛ شاعر برگزیدۀ جشنوارۀ شعر خوزستان (اهواز- 1383)؛ شاعر برگزیدۀ شب‌های شهریور (تهران- 1383)؛ شاعر برگزیدۀ شب‌های شهریور (تهران- 1385)؛ شاعر برگزیدۀ جشنوارۀ ایران ما (تهران- 1386)؛ برگزیدۀ نخستین دورۀ جایزۀ احمد شاملو (1394) برای کتاب اندوه تحمیلی؛ برگزیدۀ نخستین دورۀ جایزۀ الوند برای کتاب گفتگو با تاریکی


فیلم‌های مستند

زیر پوست درختان- 1394

چرخ کلک- 1395

بهرام، یک فیلم اداری- 1396

کار نیما یوشیج- 1400

اسماعیل (درباره اسماعیل شاهرودی)- 1400


کتابشناسی