در غربت (فیلم سینمایی)

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۳ سپتامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۵:۳۸ توسط Reza rouzbahani (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

Far from Home (1975 film)

پوستر فیلم
پوستر فیلم

سومین فیلم سینمایی سهراب شهیدثالث و اولین فیلم بلند او پس از ترک ایران، تولید سال 1354 و محصول مشترک ایران و آلمان. شهیدثالث با اقامت در آلمان از سال ۱۳۵۳ ابتدا شروع به تولید مستندهایی برای رسانه‌های آلمانی کرد و سپس در غربت را با بازی پرویز صیاد در نقش اصلی کارگردانی کرد. این فیلم که چون آثار پیشین شهیدثالث در سبک سینمایی نوآور و تجربه‌گرایانه ساخته شده توانست جایزۀ منتقدان بهترین فیلم جشنواره بین‌المللی سینمایی برلین را در همان سال تولیدش و جایزۀ بهترین فیلم جشنواره بین‌المللی فیلم بنالمادنا[۱] (اسپانیا) را در سال 1361 از آن خودش کند. این فیلم در جشنواره‌های بین‌المللی لا روشل[۲] (فرانسه- 1358ش) و سینماتك فرانسه[۳] (1361) نیز به نمایش درآمده است. در غربت یکی از نخستین فیلم‌هایی است که در مورد کارگران مهاجر ترک در آلمان ساخته شده.

مدت فیلم: 90 دقیقه


خلاصۀ داستان

حسین (با بازی پرویز صیاد)، كارگر مهاجر ترك، در كارخانۀ پرس‌كاری در آلمان غربی كار می‌كند. او هر روز بعد از كار با مترو به محلۀ كروتیزبرگ برلین می‌رود، كه در آن‌جا با چند كارگر هموطنش در یك مجتمع مسكونی زندگی می‌كند. آنها كه قادر نیستند با مردم و محیط اطرافشان ارتباط برقرار كنند، زندگی یكنواخت و اندوه‌باری دارند. هم‌اتاق حسین، كه از این وضع به تنگ آمده، نامه‌ای از مادرش دریافت می‌کند که خبر مرگ پدرش را به او می‌دهد و از او می‌خواهد که نزد او بازگردد. در انتها او چمدان خود را می‌بندد و آپارتمان محل سكونتش را به قصد بازگشت به وطن ترك می‌كند.


برخی از بازیگران و عوامل تولید

کارگردان: سهراب شهیدثالث

نویسنده: هلگا هوتزر[۴]؛ سهراب شهیدثالث

تهیه‌کننده: پرویز صیاد؛ یورگن مورباتر

فیلمبردار: رامین رضامولایی

تدوینگر: روح‌الله امامی

صدابردار: فرانك اشراینر؛  ماكس گالینسكی

بازیگران: پرویز صیاد, جیهان آناسل, محمت تمیزکان, هوستامتین کایا, عمران کایا, شکیب کایا, وردو پوسکلو, اورسلا کیسلر, رناقه دار, استانیلاس سولتار, هنز برنهارت, یاگیزر آیباس, ایلنا بروئر, اولویرا هنسکل, اوته بوکمن


  1. Benalmádena
  2. La Rochelle
  3. Cinémathèque française
  4. Helga Houzer