سعید اسکندری

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۲۹ فوریهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۶:۴۶ توسط Aeen (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
سعید اسکندری
زادروز اهواز 28 اردی‌بهشت 1360
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل کارشناسی ارشد علوم سیاسی- دانشگاه واحد علوم تحقیقات اهواز
شغل و تخصص اصلی شاعر
شغل و تخصص های دیگر منتقد و روزنامه‌نگار
سبک شعر سپید
آثار تا زانو در زمانه فرو رفتم (مجموعه شعر- اهواز: نشر هشت، 1396)؛ شادی من (مجموعه شعر- اهواز: نشر خوزان، 1398)
گروه مقاله ادبیات فارسی
سعید اسکندری
سعید اسکندری

سعید اسکندری (اهواز 28 اردی‌بهشت 1360ش- )


شاعر، منتقد ادبی و روزنامه‌نگار ایرانی. فارغ‌التحصیل دوره‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد علوم سیاسی از دانشگاه‌های آزاد اسلامی اهواز و واحد علوم تحقیقات اهواز است. وی همچنین در دوره‌ی دکترای این رشته در آکادمی علوم جمهوری تاجیکستان تحصیل کرده که ناتمام مانده است.

اسکندری فعالیت جدی ادبی را با نشر شعرهایش از سال 1380 در مجله‌ی کلک آغاز کرد و پس از آن از وی نقد و آثار بسیاری در مجلات و روزنامه‌هایی چون نافه، عصر پنج‌شنبه، نوشتا، بایا، رودکی، فردوسی، ره‌آورد گیل، سیاه‌مشق، بیگاه، برگ هنر، گوهران، اعتماد، زنده‌رود و تعدادی از سایت‌های ادبی و خبرگزاری‌ها چاپ شده است. وی طی دوره‌ای نزدیک به 20 سال بر کتاب‌ها و آثار اشخاصی چون احمد شاملو، سیروس نوذری، احمدرضا احمدی، محمدرضا شفیعی کدکنی، محمدرضا اصلانی، حمید عرفان، سیروس رادمنش، علی عبداللهی، فریدون فریاد و هوشنگ چالنگی نقد نوشته است. همچنین نقد و تحلیل‌هایی بر اشعار وی از سوی اشخاصی چون ابوالفضل حسینی، مزدک پنجه‌ای، اکبر اکسیر، محسن توحیدیان و عادل بیابانگرد جوان منتشر شده است.

سعید اسکندری از سال 1396 تاکنون پنج شماره از کتابچه‌ی بیگاه را به عنوان سردبیر و مدیرمسئول و با همکاری عادل بیابانگرد جوان و محسن توحیدیان، در برخی شماره‌ها، منتشر کرده است. این کتابچه به صورت اختصاصی به شعر و عمدتا شعر معاصر ایران و جهان می‌پردازد و شامل نمونه‌شعر و مقالات مفصلی در این زمینه می‌شود. از فعالیت‌های دیگر وی می‌توان به همکاری در تهیه‌ی گزیده‌ی اشعار میرزا تورسون‌زاده (به همت جعفر رنجبر- چاپ دوشنبه: کتابخانه‌ی خلیل‌الله خلیلی- 2011م) اشاره کرد. در شعر سعید اسکندری با مولفه‌هایی چون تصاویری سوررئال و موجز و غالبا با موضوعاتی اجتماعی و تغزلی مواجهیم. وی گاه در شعرهایش به جریان موسوم به شعر ناب نیز نزدیک شده است.

کتاب‌شناسی: صفحاتی از تو در کتابخانه‌ی من نفس می‌کشند (مجموعه شعر- تهران: نشر بن، 1387)؛ دستم ستاره‌ی دریایی‌ست (مجموعه شعر- تهران: آهنگ دیگر، 1389)؛ ممنوعه‌ها (مجموعه شعر- بی نا، 1391)؛ تا زانو در زمانه فرو رفتم (مجموعه شعر- اهواز: نشر هشت، 1396)؛ شادی من (مجموعه شعر- اهواز: نشر خوزان، 1398)؛ بیگاه شماره 1 (کتابچه‌ی اختصاصی شعر- 1396)؛ بیگاه شماره 2 (کتابچه‌ی اختصاصی شعر با همکاری محسن توحیدیان- 1397)؛ بیگاه شماره 3 (کتابچه‌ی اختصاصی شعر با همکاری محسن توحیدیان- 1397)؛ بیگاه شماره 4 (کتابچه‌ی اختصاصی شعر با همکاری عادل بیابانگرد جوان- 1398)؛ بیگاه شماره 5 (کتابچه‌ی اختصاصی شعر با همکاری عادل بیابانگرد جوان- 1398).