شب‌ های روشن

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۱۸ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۷:۲۸ توسط Reza rouzbahani (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پوستر فیلم
پوستر فیلم

شب‌های روشن (فیلم)

فیلم بلند سینمایی ساخته‌ی فرزاد موتمن. موتمن به عنوان کارگردان این فیلم را در سال 1381 تولید کرده است. فیلم‌نامه‌ی شب‌های روشن را سعید عقیقی براساس داستانی به همین نام از داستایوسکی نوشته است. فیلم نخستین بار در بیست و یکمین دوره‌ی جشنواره‌ی فیلم فجر به نمایش درآمد و با نقد منفی منتقدان سینمایی و کم‌اقبالی تماشاگران مواجه شد، اما در اکران گسترده به تدریج مورد توجه هردو قشر قرار گرفت.


خلاصه‌ی داستان

استاد جوان دانشگاه زندگی آرام و سرشار از انزوای خود را با تدریس ادبیات و مطالعه‌ی كتاب پر كرده و جز مادرش و یك كتابفروش دوستی ندارد. او كه شب‌ها عادت به پرسه زدن در خیابان‌ها دارد، شبی متوجه دختری می‌شود كه ساك به دست گوشه‌ای ایستاده و راننده‌ای مزاحمش است. دختر به استاد پناه می‌برد و این سرآغاز آشنایی آنهاست. استاد كنجكاو زندگی دختر كه رویا نام دارد می‌شود و پی به راز عجیب او می‌برد؛ او برای قولی كه به عاشق خود (پسری به نام امیر) داده به تهران آمده. قول دختر این بوده كه یك سال پس از آخرین ملاقاتشان، طی چهار شب در همین محل به انتظار او بماند و امشب شب اول است و امیر سر قرار نیامده. استاد كه تا به حال عاشق نشده سعی می‌كند به دختر كمك كند تا امیر را پیدا كنند، اما نشانی‌ها و شماره‌های تلفن یا اشتباه است و یا كسی شخصی به این اسم را نمی‌شناسد. استاد به تدریج عاشق دختر می‌شود، ولی از علاقه‌اش چیزی نمی‌گوید و به جای آن سعی می‌كند دختر را كه ناامید شده به زندگی امیدوار كند و می‌گوید امیر حتماً خواهد آمد. در پایان شب چهارم، در حالی كه به نظر می‌رسد رابطه‌ی آنها مستحكم شده، استاد كتاب‌هایش را كه علاقه و گنجینه‌ی بزرگش است می‌فروشد. دختر هم كه امیر را سر قرار دیده، دوباره به او علاقمند می‌شود، اما پیش از آن‌كه برای همیشه استاد را ترك كند پیش او می‌رود و می‌گوید قرار است او و امیر ازدواج كنند، اما هیچ وقت این چهار شب را فراموش نمی‌كند و احساسی كه نسبت به استاد داشته همیشه همراهش خواهد بود.


برخی از جوایز

تندیس بهترین فیلمبرداری (جمشید الوندی) از هفتمین جشن خانه‌ی سینما (1382)؛ تندیس بهترین بازیگر نقش اول زن (هانیه توسلی) از هفتمین جشن خانه‌ی سینما (1382)؛ تندیس بهترین تدوین (حسین زندباف) از هفتمین جشن خانه‌ی سینما (1382)؛ تندیس بهترین طراحی صحنه (محسن شاه‌ابراهیمی) از هفتمین جشن خانه‌ی سینما (1382).


عوامل فیلم

کارگردان: فرزاد مؤتمن

تهیه‌کننده: حسین زندباف

نویسنده: سعید عقیقی

بازیگران: مهدی احمدی؛ هانیه توسلی؛ محسن شاه‌ابراهیمی؛ حسین فلاح؛ هیلدا هاشم‌پور؛ معصومه اسكندری؛ پیمان میرعلی‌اكبری

فیلم‌بردار: جمشید الوندی

تدوین: حسین زندباف

موسیقی: پیمان یزدانیان



sourehcinema