هنگامه قاضیانی

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۱۱ اوت ۲۰۲۰، ساعت ۰۶:۱۸ توسط Reza rouzbahani (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
هنگامه قاضیانی
زادروز مشهد 30 ارد‌ی‌بهشت 1349ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل جغرافیای انسانی اقتصادی-دانشکده‌ی فنی دانشگاه آزاد/فلسفه‌ی غرب-دانشگاه سانفرانسیسکو
شغل و تخصص اصلی بازیگر
آثار به همین سادگی (رضا میرکریمی- 1386)؛ سعادت‌آباد (مازیار میری- 1389)؛ ساکن طبقه وسط (شهاب حسینی- 1392)؛ برادرم خسرو (احسان بیگلری- 1394)
گروه مقاله سینما
جوایز و افتخارات سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از دوره‌های بیست و ششم و سی‌ام جشنواره‌ی فیلم فجر
هنگامه قاضیانی
هنگامه قاضیانی

هنگامه قاضیانی (مشهد 30 ارد‌ی‌بهشت 1349ش- )

بازیگر ایرانی سینما، تئاتر و تلویزیون. پس از اتمام تحصیلات ابتدایی و متوسطه‌اش در مشهد، در رشته‌ی جغرافیای انسانی اقتصادی دانشکده‌ی فنی دانشگاه آزاد همان شهر در مقطع کارشناسی به تحصیل پرداخت و در همین رشته از دانشگاه آزاد شهرری فارغ‌التحصیل شد. در سال 1371 برای ادامه‌ی تحصیل به امریکا رفت و در رشته‌ی فلسفه‌ی غربِ دانشگاه سانفرانسیسکو تا دریافت مدرک کارشناسی ارشد تحصیل کرد. در سال 1379 در فیلمی از حسن هدایت (سایه روشن) جلوی دوربین رفت و پس از آن به بازی در تئاتر پرداخت.

در بیست و ششمین دوره‌ی جشنواره‌ی فیلم فجر (1386) برای بازی در فیلم به همین سادگی برنده‌ی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن شد. قاضیانی در این فیلم نقش یک زن خانه‌دار شهرستانی را که در مناسبات شهری تهران امروزی در زندگی با همسرش دچار تردید شده بازی کرده است. او در سی‌امین دوره‌ی جشنواره‌ی فیلم فجر (1390) نیز برای بازی در فیلم روزهای زندگی برنده‌ی همین جایزه شده است.

در کارنامه‌ی هنری قاضیانی علاوه بر حضورش در چند تئاتر، بازی در چند تله‌فیلم و سریال تلویزیونی (از جمله سرزمین کهن به کارگردانی کمال تبریزی (1392)، ترجمه‌ی کتابی در حوزه‌ی تاریخ سیاسی- حقوقی ایالات متحده‌ی امریکا با عنوان سرزمین مرد سرخپوست قانون مرد سفیدپوست (ویلکومب واشبرن) و همکاری با ارکستر موسیقی بانوان، به عنوان خواننده، دیده می‌شود.


گزیده‌ی آثار سینمایی

سایه‌روشن (حسن هدایت- ۱۳۸۰)؛ به آهستگی (مازیار میری- ۱۳۸۴)؛ اقلیما (محمدمهدی عسکرپور- ۱۳۸۵)؛ به همین سادگی (رضا میرکریمی- 1386)؛ بیداری رؤیاها (محمدعلی باشه‌آهنگر- 1388)؛ سعادت‌آباد (مازیار میری- 1389)؛ روزهای زندگی (پرویز شیخ‌طادی- 1390)؛ من مادر هستم (فریدون جیرانی- 1390)؛ زندگی مشترک آقای محمودی و بانو (روح‌الله حجازی- 1391)؛ بشارت به یک شهروند هزاره سوم (محمدهادی کریمی- 1391)؛ ساکن طبقه وسط (شهاب حسینی- 1392)؛ پدر آن دیگری (یدالله صمدی- 1393)؛ برادرم خسرو (احسان بیگلری- 1394)؛ به وقت خماری (محمدحسین لطیفی- 1396).