محمدرضا اتابکی

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۷ آوریل ۲۰۲۱، ساعت ۰۷:۵۶ توسط Reza rouzbahani (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
محمدرضا اتابکی
زادروز تهران 1319ش
درگذشت تهران ۱۵ آذر ۱۳۹۹ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل کارشناسی موسیقی- دانشکده‌ی هنرهای دراماتیک و تجسمی (1357)
شغل و تخصص اصلی نوازنده و مدرس ویولن
گروه مقاله موسیقی
محمدرضا اتابکی
محمدرضا اتابکی

محمدرضا اتابكى (تهران 1319ش- تهران ۱۵ آذر ۱۳۹۹ش)


نوازنده‌ی ایرانی ویلن و مدرس موسیقی. دوره‌ی تحصیلات ابتدائى را در دبستان طوسى و دوره‌ی متوسطه را در دبیرستان‏‌هاى مدرس و علیمه گذرانید. از همان دوران كودكى، برادرش -جعفر اتابكى- كه به ردیف‏‌هاى موسیقى و مقام‏‌هاى آواز ایرانى اشراف داشت و فلوت مى‌‏نواخت، او را تحت تعلیم قرار داد و سپس براى فراگیرى ساز ویولن ابتدا به كلاس موسیقى امین -نزد پرویز كوهستانى كه ردیف‏‌هاى ابوالحسن صبا را تدریس مى‏‌كرد- و پس از مدتی به هنركده‌ی موسیقى ملى برد. اتابكى در این هنركده نزد على تجویدى و استادان دیگر ویولن و دوره‌های میرزا عبدالله را فراگرفت. او همچنین فارغ‌التحصیل دوره‌ی کارشناسی موسیقی از دانشکده‌ی هنرهای دراماتیک و تجسمی (1357) است. در خلال این مدت اتابكى با وزارت آموزش و پرورش، به عنوان معلم موسیقى تربیت معلم و دانشسرا، همكارى كرده است.

او در انستیتوی شماره 2 به تدریس ویولن و رهبرى اركستر دانشجویان اشتغال داشته و همزمان با این فعالیت‏‌ها، با اركستر فرهنگ و هنر نیز همكارى کرده است. اتابکی در سال 1359 با سمت كارشناس خدمات هنر در دفتر پژوهش و نمونه‏‌سازى آموزش و پرورش، در زمینه‌ی تألیف كتاب هنر (موسیقى و سرود) مدارس، شروع به فعالیت كرد و همزمان با آن در دانشگاه ابوریحان و دانشكده‌ی هنرهاى زیبای دانشگاه تهران به عنوان مدرس شروع به همکاری نمود. در سال 1364 بنا به پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى به عنوان معاونت هنرى مركز سرود و آهنگ‌هاى انقلابى معرفی شد.

او از سال 1366 تاكنون معاونت هنرستان سرود و آهنگ‌هاى انقلابى پسران را بر عهده دارد و علاوه بر این در انجمن دوستداران هنر -كه در همین مكان واقع است- ویولن تدریس می‌کند. اتابکی با گروه‌های متعددی در شهرهای مختلف ایران کنسرت داشته است.



منابع:

  • مردان موسیقی سنتی و نوین ایران [دوره‌ی 5جلدی]: حبیب‌الله نصیری‌فر، تهران: نگاه، چاپ هفتم: 1383.
  • rahe-saba.com
  • chavoosh