حسین ابطحی

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۲۲ اوت ۲۰۲۱، ساعت ۱۴:۰۶ توسط Reza rouzbahani (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

سیدحسین ابطحی (تهران 1322ش- )

حسین ابطحی
زادروز تهران 1322ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل دکتری مدیریت مهندسی و عمران از دانشگاه میسوری- رولا (امریکا)/ فوق دکتری تربیت مربیان آموزشی- دانشگاه کالیفرنیای جنوبی لس آنجلس
شغل و تخصص اصلی استاد دانشگاه و فرهنگ‌نویس و نویسنده
آثار آموزش و بهسازی منابع انسانی (تهران- 1368)؛ برنامه‌ریزی و کنترل پروژه (تهران- 1372)؛ طبقه‌بندی و ارزش‌یابی مشاغل: مدیریت حقوق و دستمزد (تهران- 1370)؛ فرهنگ لغات و اصطلاحات مدیریت (تهران- 1374)
گروه مقاله مدیریت
سیدحسین ابطحی
سیدحسین ابطحی

استاد دانشگاه و فرهنگ‌نویس و نویسندۀ ایرانی در حوزۀ مدیریت. ابطحی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، رئیس دانشکدۀ مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی (چهار سال)، مدیر گروه مدیریت دانشکدۀ مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی (دو سال)، عضو هیات موسس و مدیرۀ «انجمن آموزش و توسعه منابع انسانی ایران» بوده و عضویت در هیات تحریریۀ فصلنامۀ پژوهش‌های مدیریت منابع انسانی، فصلنامۀ مدیریت اسلامی و همچنین سردبیری فصلنامۀ علمی مطالعات مدیریتی دریامحور را هم در کارنامه‌اش دارد. وی در زمینه‌های گوناگون مدیریت علمی، تحقیقاتی انجام داده است؛ از جمله آموزش و توسعۀ منابع انسانی، مدیریت مسکن و شهرسازی، مدیریت صنعتی، مدیریت دولتی، بررسی و تعیین نیازهای آموزشی مدیران وزارت نیرو، بررسی نوع و میزان و علل فشارهای عصبی در مدیران بخش صنعتی کشور. مقالات ابطحی در رمینه‌هایی که ذکر شد، در نشریاتی چون مدیریت دولتی، مدیریت امروز، نامۀ پژوهش، مطالعات مدیریت و دانش مدیریت به چاپ رسیده‌اند. همچنین وی مشاور و راهنمای پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و دکتری زیادی بوده است. وی در سال 1390 از مشاغل آموزشی بازنشسته شده است.

ابطحی در خانواده‌ای روحانی متولد شد و تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در تهران به پایان رساند. پس از خدمت سربازی به امریکا رفت و در دانشگاه ایالتی مورگان[۱]، در رشتۀ علوم به تحصیل پرداخت. در سال 1349 پس از اخذ مدرک لیسانس رشتۀ مذکور، وارد دانشگاه میسوری- رولا[۲] شد و فوق لیسانس و بعد دکتری مدیریت مهندسی و عمران را در آن‌جا گذراند. سال 1355 به ایران بازگشت و به عضویت هیات علمی مرکز آموزش مدیریت علمی درآمد. سال 1356 برای گذراندن دورۀ تخصصی (فوق دکتری) تربیت مربیان آموزشی به دانشگاه کالیفرنیای جنوبی لس آنجلس رفت و بعد از بازگشت ابتدا در «مجتمع علوم اداری و بازرگانی» و از سال 1362 با ادغام مجتمع مذکور با «مجتمع دانشگاهی ادبیات و علوم انسانی» و تاسیس دانشگاه علامه طباطبایی، عضو هیات علمی گروه مدیریت دولتی آن دانشگاه شد. وی از سال 1374 به مرتبۀ استادی ارتقاء یافته است.


کتاب‌شناسی (گزیدۀ آثار)

آموزش و بهسازی منابع انسانی (تهران- 1368)؛ برنامه‌ریزی و کنترل پروژه (تهران- 1372)؛ بهره‌وری (تهران- 1375)؛ طبقه‌بندی و ارزش‌یابی مشاغل: مدیریت حقوق و دستمزد (تهران- 1370)؛ فرهنگ لغات و اصطلاحات مدیریت (تهران- 1374)؛ گفتارهایی در مدیریت پیشرفتۀ منابع انسانی (تهران- 1377)؛ مدیریت منابع انسانی (1373)؛ مدیریت منابع انسانی و فنون امور استخدامی (تهران- 1376)؛ مهندسی روش‌ها (تهران- 1371).




  1. Morgan State university
  2. Missuri- rolla