علی اصغر مصلح

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۱۳ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۳۱ توسط Aeen (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی « علی اصغر مصلح (۱۳۴۱ ش) پژوهش‌گر فلسفه، مترجم و استاد دانشگاه ایرانی. در شهر فسا زاده شد و دوران تحصیل ابتدائی تا اخذ دیپلم ریاضی و فیزیک را در همین شهر طی کرد. در سال ۱۳۶۲ در رشته‌ی فلسفه در دانشگاه تهران مشغول به تحصیل شد و هم‌زمان دروس ادبی...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


علی اصغر مصلح (۱۳۴۱ ش)

پژوهش‌گر فلسفه، مترجم و استاد دانشگاه ایرانی. در شهر فسا زاده شد و دوران تحصیل ابتدائی تا اخذ دیپلم ریاضی و فیزیک را در همین شهر طی کرد. در سال ۱۳۶۲ در رشته‌ی فلسفه در دانشگاه تهران مشغول به تحصیل شد و هم‌زمان دروس ادبیات و فلسفه و عرفان حوزوی را آموخت و از سال ۱۳۷۲ تدریس فلسفه در دانشگاه‌های الزهراء، تهران، شهر ری و علامه طباطبائی را آغاز کرد. بعد از تحصیل در مقطع دکترای فلسفه در دانشگاه تربیت مدرس، برای نگارش رساله، از فرصت مطالعاتی در دانشگاه بن آلمان نزد ولفرام هوگربه استفاده کرد. از سال ۱۳۷۴ به عنوان عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبائی تدریس در گروه فلسفه را آغاز نمود.

علاوه بر فعالیتهای آموزشی و پژوهشی و چاپ بیش از هفتاد مقاله در نشریات مختلف، وی سوابق فعالیت‌های اجرائی مختلفی دارد که از جمله‌ی آنهاست: مدیریت گروه فلسفه دانشگاه علامه طباطبائی، ریاست دانشکده های ادبیات و الهیات دانشگاه علامه طباطبائی، مدیر گروه فلسفه مرکز بین المللی گفتگوی تمدنها، مشاور پژوهشی ریاست فرهنگستان علوم، رئیس دو دوره انجمن فلسفه میان‌فرهنگی، مؤسس و رئیس پژوهشکده فرهنگ معاصر در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، نماینده مرکز گفتگوی تمدنها در طرح گفتگو با فیلسوفان آلمان، مدیر مسئول مجله حکمت و فلسفه، بورسیه بنیاد آلکساندر فن هومبولت آلمان در سه نوبت برای انجام چند طرح پژوهشی، پژوهشگر مدعو در دانشگاههای بن و برلین.

مصلح در سال ۱۳۹۴ برای نگارش کتاب فلسفه فرهنگ برنده جایزه کتاب سال ۱۳۹۴ شده است. با توجه به فعالیتهای وی برای تقویم و گسترش اندیشه و منش گفتگوئی، وی را فیلسوف آشتی یا گفتگو نامیده‌اند. از آثار اوست: تقریری از فلسفه‌های اگزیستانس در انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، پرسش از حقیقت انسان در انتشارات طه، جست‌وجو و گفت‌وگو. جستارهایی در فرهنگ در انتشارات علم، فلسفه میان فرهنگی و عالم معاصر در انتشارات حکمت، همگرایی و واگرایی. گفتگویی میان‌فرهنگی-میان‌دینی (ویراستار: به زبان انگلیسی و آلمانی) انتشارات تروگات بوتس آلمان، ایران و کوید ۱۹: پیکربندی نهادی، در کتاب: کوید ۱۹ و حکمرانی از انتشارات راتلج انگلستان.