خون بازی

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
کاور فیلم
کاور فیلم

Blood Game (movie)


فیلم بلند سینمایی ساخته‌ی رخشان بنی‌اعتماد و محسن عبدالوهاب. سازندگان این اثر، فیلم را در موضوع آسیب‌های اعتیاد در سال 1385 تولید کرده‌اند. خون‌بازی نخستین بار در بیست و پنجمین دوره‌ جشنواره‌ فیلم فجر به نمایش درآمد و در این جشنواره و سال بعد در جشن خانه‌ی سینما جوایز بسیاری (از جمله‌ی بهترین فیلم) را دریافت کرد. فیلم با بیانی جذاب و سروشکلی خاص که به نوعی مخاطب را به صورت فعال و همه جانبه درگیر موضوع، مضمون و شرایط فیلم می‌گرداند، به تصویری دیدنی و تامل‌برانگیز درباره‌ی معضل اعتیاد و مواد مخدر (به ویژه در میان نسل جوان و بلکه نوجوان جامعه‌ی امروز) منجر شده است.


خلاصه‌ی داستان

سارا و مادرش سیما که در یک مجتمع مسکونی شمال تهران زندگی می‌کنند، روزگار چندان مساعدی ندارند. سارا اعتیاد شدیدی به مواد مخدر دارد و وضعیتش از نظر روحی و جسمی وخیم است و مادرش می‌کوشد تا پیش از بازگشت نامزد سارا از خارج، دخترش را برای مداوا به درمانگاهی در شمال ببرد. اما سارا مقاومت می‌کند و هر بار به بهانه‌ای این سفر را به تاخیر می‌اندازد. مادر که شاهد وضعیت ناگوار دخترش است او را همراهی می‌کند تا در یکی از مناطق شلوغ تهران برای آخرین بار مواد تهیه کند. فروشنده‌ی مواد توسط مأموران دستگیر می‌شود و سارا که این صحنه را دیده فرار می‌کند و چند صد متر آن طرف‌تر موادی می‌خرد که می‌فهمد خاک است. بنابراین به تلاشش ادامه می‌دهد و همراه جوان معتاد دیگری در جست‌وجوی مواد، سوار اتومبیلی می‌شود که سرنشینانش پس از تحقیر کاملش به او مواد می‌فروشند. مادر و سارا عازم شمال می‌شوند. در بین راه و پیش از رسیدن به مقصد مورد نظر، به اصرار دختر، این دو به خانه‌ی ویلایی پدر سارا می‌روند. پدر معلول او که سال‌ها پیش از همسرش جدا شده، دایم‌الخمر است و شرایط رقت‌انگیزی دارد. علاقه‌ی سارا به پدرش باعث می‌شود تا آنها بر خلاف میل مادر، شب را در آن خانه سپری کنند. فردای آن روز، این دو پس از تنش‌های دیگری با هم، سرانجام به درمانگاه می‌رسند.


برخی از جوایز

سیمرغ بلورین بهترین فیلم از بیست و پنجمین دوره‌ی جشنواره‌ی فیلم فجر؛ سیمرغ بلورین بهترین فیلم‌نامه (فرید مصطفوی، محسن عبدالوهاب، نغمه ثمینی، رخشان بنی‌اعتماد) از بیست و پنجمین دوره‌ی جشنواره‌ی فیلم فجر؛ سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن (باران کوثری) از بیست و پنجمین دوره‌ی جشنواره‌ی فیلم فجر؛ سیمرغ بلورین بهترین چهره‌پردازی (مهرداد میر کیانی) از بیست و پنجمین دوره‌ی جشنواره‌ی فیلم فجر؛ سیمرغ بلورین بهترین تدوین (سپیده عبدالوهاب) از بیست و پنجمین دوره‌ی جشنواره‌ی فیلم فجر؛ سیمرغ بلورین ویژه‌ی هنر و تجربه (محمود کلاری) از بیست و پنجمین دوره‌ی جشنواره‌ی فیلم فجر؛ تندیس بهترین کارگردانی از یازدهمین دوره‌ی جشن خانه سینما (۱۳۸۶)؛ تندیس بهترین بازیگر نقش اول زن (باران کوثری) از یازدهمین دوره‌ی جشن خانه سینما؛ تندیس بهترین صدابرداری (یدالله نجفی) از یازدهمین دوره‌ی جشن خانه سینما.


عوامل فیلم

کارگردان: رخشان بنی‌اعتماد؛ محسن عبدالوهاب

تهیه‌کننده: جهانگیر کوثری؛ رخشان بنی‌اعتماد

نویسنده: رخشان بنی‌اعتماد؛ فرید مصطفوی؛ محسن عبدالوهاب؛ نغمه ثمینی

بازیگران: باران کوثری؛ بیتا فرهی؛ مسعود رایگان؛ بهرام رادان؛ فرید ولی‌زاده

فیلم‌بردار: محمود کلاری

تدوین: سپیده عبدالوهاب

صدابردار: یدالله نجفی

طراح صحنه و لباس: ژیلا مهرجویی



[۱]

[۲]