شاهو عندلیبی

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۲۲ ژانویهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۴:۲۳ توسط A.44.67.10 (بحث | مشارکت‌ها)
شاهو عندلیبی
زادروز سنندج 1353ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل کارشناسی ارشد موسیقی- دانشگاه هنر تهران  
شغل و تخصص اصلی نوازنده‌ی نی
سبک سنتی
آثار آلبوم کردی کنسرت گروه قمر (اجرا در تالار وحدت؛ و به یاد استاد ایرج عندلیبی)
گروه مقاله موسیقی
رشته موسیقی سنتی ایرانی
خویشاوندان سرشناس محمدجلیل و جمشید عندلیبی (برادر)
جوایز و افتخارات جایزه آقاخان
شاهو عندلیبی (سمت چپ) به همراه فرج علیپور
شاهو عندلیبی (سمت چپ) به همراه فرج علیپور

شاهو عندلیبی (سنندج 1353ش- )


نوازنده‌ی ایرانی نی. از کودکی زیر نظر پدرش، ایرج عندلیبی، به یادگیری موسیقی سنتی و آوازها و مقام‌های کردی پرداخت. نی و ردیف میرزا عبدالله را نزد جمشید عندلیبی فراگرفت. او همچنین در زمینه‌ی بداهه‌نوازی و گروه‌نوازی نزد مجید درخشانی دوره دیده و از محضر محمدرضا شجریان نیز در جواب آواز استفاده کرده است.

شاهو عندلیبی فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد موسیقی از دانشگاه هنر است. او از سال 1371 تا 1375 با گروه مولانا (به سرپرستی محمدجلیل عندلیبی)، از سال 1378 تا 1380 با گروه تنبور شمس (به سرپرستی کیخسرو پورناظری) و با گروه‌های خورشید و ماه و بعدتر شهناز (هردو به سرپرستی مجید درخشانی) از زمان تاسیس تاکنون همکاری داشته است. فعالیت‌های دیگر: اجرای کنسرت، به عنوان خواننده، در گروه عندلیبی (اولین فستیوال موسیقی کردی، کردستان عراق- ١٣٨٢)؛ همکاری با محمدرضا شجریان (گروه آوا) در کنسرت غوغای عشقبازان (اصفهان- ١٣٨٦)؛ اجرای کنسرت‌های متعدد در داخل و خارج از کشور به همراه گروه خورشید و ماه (اجلاس سران شانگهای در کشور چین، کنسرت در کاخ ورسای فرانسه، بزرگداشت مولانا در یونسکو، کنسرت در کشور روسیه و کنسرت‌های متعدد در کشورهای آلمان، دانمارک و فرانسه) به صورت هم‌نوازی به همراه مجید درخشانی و اجرای کنسرت در تورهای متعدد به همراه گروه شهناز و محمدرضا شجریان (ایران، اروپا، امریکا، کانادا، استرالیا، لبنان و ترکیه).

عندلیبی در تولید آلبوم‌های متعددی نیز همکاری داشته است که از جمله‌ی مهم‌ترین آنها می‌توان به آلبوم‌های رندان مست و مرغ خوشخوان (هردو با صدای محمدرضا شجریان) اشاره کرد. آلبوم کردی کنسرت گروه قمر (اجرا در تالار وحدت؛ و به یاد استاد ایرج عندلیبی) با خوانندگی و تنظیم او منتشر شده است.

مقاله‌ی عندلیبی، خانواده نیز دیده شود.