سادات، محمدعلی (تبریز ۱۳۲۷ش)

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
محمدعلی سادات
زادروز تبریز 1327ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل مدرک فوق‌لیسانس مهندسی راه و ساختمان از دانشگاه تبریز (1350)
شغل و تخصص اصلی نویسنده و پژوهشگر
آثار اخلاق اسلامی (1364) کتاب درسی دانشگاه‌ها؛ کتاب های بینش اسلامی دوره دبیرستان؛ راهنمای همسران جوان (1375)؛ راهنمای پدران و مادران (در دو جلد، 1370)؛ خداشناسی استدلالی (1355)؛ سرمایه ی تاراج رفته (1353)؛ زنده ی جاوید و اعجاز جاویدان(1350)؛ تقوا از دیدگاه امام علی (ع) (1381)؛ ایران امروز (1382)
گروه مقاله آموزش و پرورش (تعلیم و تربیت)، دین اسلام
جوایز و افتخارات انتخاب به عنوان نویسنده برگزیدۀ کتب درسی در 1384 از سوی وزارت آموزش و پرورش

سادات، محمدعلی (تبریز ۱۳۲۷ش - )

محمدعلی سادات

نویسنده و پژوهشگر ایرانی. تحصیلات مقدماتی را تا پایان دورۀ متوسطه در زادگاه خود گذراند. در ۱۳۴۵ش وارد دانشکدۀ فنی دانشگاه تبریز شد و در ۱۳۵۰ش مدرک فوق‌لیسانس خود را در رشتۀ مهندسی راه و ساختمان دریافت کرد. در دورۀ دانشجویی از اعضای فعّال انجمن اسلامی دانشجویان بود و از همان زمان به موازات رشتۀ تخصصی به مطالعه و تحصیل و تحقیق در علوم انسانی به‌ویژه فلسفه و فرهنگ اسلامی پرداخت. در ۱۳۵۹ش به دعوت وزارت آموزش و پرورش در دو حوزۀ «تألیف کتب درسی» و «آموزش معلمان» به فعالیت پرداخت. در این دوره کتاب‌های بینش اسلامی دورۀ دبیرستان و برخی کتاب‌های درسی مراکز تربیت معلّم ازجمله اخلاق اسلامی، کتاب درسی کلیه دانشگاه‌ها، را تألیف کرد و به تدریس در دانشگاه پرداخت. مدیرگروه آموزش دین (۱۳۶۵ش) و سپس معاون علوم انسانی دفتر تألیف و برنامه‌ریزی کتب درسی شد (۱۳۷۳ش) و ستاد نظارت بر حسن اجرای دروس دینی را راه‌اندازی کرد. در ۱۳۶۱ به نمایندگی از سوی نخست‌وزیر وقت عضو هیئت سه‌نفره پیگیری فرمان امام (ره) در استان خراسان شد. در ۱۳۷۷ش به‌دعوت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به مدت چهار سال ریاست مرکز مطالعات فرهنگی ‌ـ ‌بین‌المللی را برعهده گرفت. در ۱۳۸۱ش به‌عنوان رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به کشور قزاقستان اعزام شد و قریب سه سال در این سمت بود و سپس دبیر شورای عالی کتاب در آن سازمان شد. وی در ۱۳۸۴ش از سوی وزارت آموزش و پرورش جزو نویسندگان برگزیدۀ کتب درسی انتخاب گردید و لوح سپاس دریافت کرد.

علاوه‌بر مقالات متعدد در نشریات مختلف از دیگر آثار تألیفی اوست: زندۀ جاوید و اعجاز جاویدان (۱۳۵۰ش)؛ سرمایۀ تاراج‌رفته (۱۳۵۳ش)؛ اصول و مبانی خداشناسی استدلالی (۱۳۵۶ش)؛ مادی‌گری یا هوچی‌گری (۱۳۵۷ش)؛ مبانی وحدت در امت اسلامی (۱۳۵۸ش)؛ بررسی تطبیقی مکتب‌ها (۱۳۶۰ش)؛ خصوصیات روح زن (۱۳۶۱ش)؛ سازندگی را از کجا آغاز کنیم؟ (۱۳۶۲ش)؛ مکتب‌ها و اصطلاحات سیاسی (۱۳۶۰ش)؛ مبانی اخلاق و تربیت اسلامی (۱۳۶۲ش)؛ راهنمای معلّم (۱۳۷۰ش)؛ راهنمای پدران و مادران در ۲ جلد (۱۳۷۰ش)؛ راهنمای همسران جوان (۱۳۷۵ش)؛ تقوا از دیدگاه امام علی (ع) (۱۳۸۱ش)؛ ایران امروز (۱۳۸۲ش).