ماری آینزورث

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
ماری آینزورث (Mary Ainsworth)
زادروز اوهایو،امریکا 1913م
درگذشت 1999م
ملیت امریکایی-کانادایی
تحصیلات و محل تحصیل اخذ مدرک کارشناسی در 1935، مدرک کارشناسی ارشد در 1936 و مدرک دکترا در 1939 در رشتۀ روان‌شناسی رشد، هر سه از دانشگاه تورنتو
شغل و تخصص اصلی روان‌شناس
شغل و تخصص های دیگر استاد دانشگاه‌های جان هاپکینز و ویرجینیا
فعالیت‌های مهم شناسایی سه سبک اصلی دلبستگی کودکان به والدین یا مراقبانشان
گروه مقاله روانشناسی و روانپزشکی
جوایز و افتخارات قرار گرفتن در رتبۀ نود‌و‌هفتم شاخص‌ترین روان‌شناسان قرن بیستم- شناخته شده برای کارش در زمینۀ دلبستگی عاطفیِ اولیۀ نوزادان و نیز پیشرفت نظریۀ دلبستگی

ماری آینزورث

ماری آینزورث  (1913-1999) (Mary Ainsworth)

روان‌شناس امریکایی-کانادایی که برای کارش در زمینۀ دلبستگی عاطفیِ اولیۀ نوزادان و نیز پیشرفت نظریۀ دلبستگی[۱] شناخته شده است. آینزورث (که شاگرد جان بالبی بود) روان‌شناسی بود که تأثیر زیادی بر نظریۀ دلبستگی بالبی گذاشت. طی دهۀ ۱۹۷۰، او با ارائه تحقیقاتی که تفاوت‌های فردی نوزادان تازه متولد شده در موضوع دلبستگی را تشریح می‌کرد، نظریۀ بالبی را بهبود بخشید. در حالی که بالبی را پدر نظریۀ دلبستگی[۲] می‌نامند، آینزورث را به‌طور حتم می‌توان مادر نظریۀ دلبستگی[۳] نامید.

او در گلندیل[۴]، اوهایو[۵] واقع در امریکا متولد شد. دو خواهر کوچک‌تر از خودش داشت. در 1918 همراه با خانواده‌اش به تورنتو[۶]، کانادا[۷] نقل مکان کرد و سرانجام، آنان تبدیل به شهروندان آن کشور شدند. در پانزده سالگی، کتاب ویلیام مک دوگال[۸] با عنوان شخصیت و رفتار زندگی[۹] را خواند که الهام‌بخش او برای تبدیل شدن به روان‌شناس شد. در 1935 مدرک کارشناسی، در 1936 مدرک کارشناسی ارشد و در 1939 مدرک دکترای خود را در رشتۀ روان‌شناسی رشد[۱۰]، هر سه از دانشگاه تورنتو[۱۱]، اخذ کرد. در 1950، با لئونارد آینزورث[۱۲] ازدواج و به لندن[۱۳] نقل مکان کرد. کمی بعد، کاری تحقیقاتی را در کلینیک تاویستاک[۱۴] با همکاری جان بالبی آغاز کرد و آن‌جا به مطالعۀ دلبستگی بین مادر و فرزند پرداخت. در 1954 شوهرش شغل و منصبی را در موسسۀ مطالعات اجتماعی شرق افریقا در کامپالا[۱۵]، پایتخت اوگاندا[۱۶]، پذیرفت و به اتفاق همسرش به آن‌جا رفتند.

دو سال بعد، ماری آینزورث از افریقا به ایالات متحده بازگشت تا در دانشگاه جان هاپکینز[۱۷] به تدریس بپردازد. او مطالعه روی ۲۳ کودک طبقۀ متوسط و مادرانشان را آغاز کرد و بر اساس این مطالعه، الگوهای دلبستگی را تعریف کرد. آن‌جا بود که ارزیابیِ "وضعیت عجیب[۱۸]" مشهور خود را توسعه داد. براساس تحقیقاتش، او سه سبک اصلی دلبستگی را که کودکان به والدین یا مراقبان خود دارند، شناسایی کرد. بسیاری از مطالعات آینوورث، سنگ‌بنای نظریۀ دلبستگی مدرن هستند.

طبق بررسی مجلۀ علمی "انجمن روان‌شناسی امریکا"، منتشر شده در 2002، او در رتبۀ نود‌و‌هفتم شاخص‌ترین روان‌شناسان قرن بیستم قرار دارد. ماری آینزورث در 1975 از دانشگاه جان هاپکینز به دانشگاه ویرجینیا[۱۹] نقل مکان کرد. او در 1999 درگذشت.

 

منابع:

https://www.verywellmind.com/mary-ainsworth-biography-2795501

http://www.feministvoices.com/mary-ainsworth/

http://www.attachfromscratch.com/mary-ainsworth.html


 

  1. attachment theory
  2. father of Attachment theory
  3. mother of Attachment theory
  4. Glendale
  5. Ohio
  6. Toronto
  7. Canada
  8. William McDougall
  9. Character and the Conduct of Life
  10. developmental psychology
  11. University of Toronto
  12. Leonard Ainsworth
  13. London
  14. Tavistock Clinic
  15. Kampala
  16. Uganda
  17. Johns Hopkins University
  18. The Strange Situation
  19. University of Virginia