میرزا یحیی مدرس بیدآبادی
میرزا یحیی مدرس بیدآبادی (کربلا 1254 - اصفهان 1349ق)
(با نام کامل: میرزا یحیی مدرس بید آبادی اصفهانی، متخلص به یحیی و معروف به میرزا یحیی مدرس اصفهانی و نیز کاشی پز) از ادباء، فضلاء، شعراء و مدرسان اواخر دوران قاجار، فرزند میرزا محمد اسماعیل (فوت: 1310ق) و از نوادگان ملا محمد باقر محقق سبزوارى. پدرش استاد اسماعیل کاشی پز اصفهانی، از اساتید کاشی کاری بود و قسمتی از تزئینات کاشی کاری مسجد سید اصفهان در ۱۲۵۶ش (۱۲۹۴ق) و تزئینات سردر مسجد جامع چالشتر مربوط به دورۀ قاجار از آثار اوست.
میرزا یحیی در کربلا متولد شد و در 16 سالگی به همراه خانواده به اصفهان رفت و در مدرسۀ میرزا حسین به تحصیل پرداخت. تا 16 سالگى در عتبات عالیات علوم مقدماتی را نزد شیخ محمد باقر واثق همدانی و فقه و اصول را از محضر شیخ انصاری فرا گرفت. از جمله اساتیدش در اصفهان بودند: حاج محمد باقر نجفی اصفهانی، آقا میرزا محمد هاشم چهارسوقی و آخوند محمد کاشی. در علوم غریبه هم تسلط کاملی داشت و استادش در این خصوص، حاج ملا هادى سدهى بود.
او سال ها در اصفهان حوزۀ درسی داشت و به تدریس ریاضیات، هیئت و نجوم مشغول بود. دیوان اشعاری حدود شش هزار بیت داشت که مشتمل بود بر مدیحه سرایی، ادبیات و اشعار آیینی که در 1365ق (1325ش) در تهران چاپ سنگی شد. میرزا یحیی به فارسی و عربی شعر میگفت و مداحان و مرثیه سرایان به خانه اش می رفتند و اشعار و سرودهایش، به خصوص مراثی او را می شنیدند و یادداشت می کردند و آن ها را در مجالس روضه و احیا به کار می بردند. کتاب مراة المنصف او (در شرح حال حاج میرزا محمد رضا کلباسی، مؤلف کتاب «انیس اللیل») در 1343ق (1303ش) چاپ شد.
میرزا یحیی مدرس بیدآبادی در 5 ذیقعده 1349ق (4 فروردین 1310ش) در 95 سالگی در اصفهان درگذشت و در تخت پولاد، در تکیه میرزا رفیعا نائینی به خاک سپرده شد.