پرش به محتوا

حسن زاهدی (صدابردار): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۰: خط ۳۰:
حسن زاهدی (تهران 1325ش-  )  
حسن زاهدی (تهران 1325ش-  )  


صدابردار ایرانی سینما، تلویزیون و موسیقی. پس از پایان تحصیلات ابتدایی و دبیرستان، آموزش صدابرداری را با گذراندن یک دوره‌ی تخصصی به عنوان تکنسین صدا در دانشکده‌ی صدا و سیما آغاز کرد. سپس به انگلستان رفت و در رشته‌ی صدا و الکترونیک، از کالج پلیموث<ref>ply mouth</ref> این کشور فارغ‌التحصیل شد.  
صدابردار ایرانی سینما، تلویزیون و موسیقی. پس از پایان تحصیلات ابتدایی و دبیرستان، آموزش صدابرداری را با گذراندن یک دوره‌ی تخصصی به عنوان تکنسین صدا در دانشکده‌ی صدا و سیما آغاز کرد. سپس به [[انگلستان]] رفت و در رشته‌ی صدا و الکترونیک، از کالج پلیموث<ref>ply mouth</ref> این کشور فارغ‌التحصیل شد.  


او فعالیت حرفه‌ای خود را به عنوان صدابردار واحد دوبلاژ تلویزیون، از سال 1349 آغاز کرد. از اواسط دهه‌ی 1360 به واسطه‌ی جهانگیر میرشکاری (صدابردار سینما) به سمت صدابرداری فیلم‌های سینمایی کشیده شد. از جمله جوایز و افتخارات زاهدی در این رشته باید به این موارد اشاره کرد: سیمرغ بلورین جشنواره‌ی هشتم فیلم فجر (برای فیلم ''زیر بام‌های شهر''- به کارگردانی اصغر هاشمی)، سیمرغ بلورین جشواره‌ی بیست و دوم فیلم فجر (برای فیلم ''شهر زیبا''- به کارگردانی [[اصغر فرهادی]])، سیمرغ بلورین جشنواره‌ی بیست و پنجم فیلم فجر (برای فیلم ''پابرهنه در بهشت''- به کارگردانی بهرام توکلی)، سیمرغ بلورین جشنواره بیست و هفتم فیلم فجر (برای فیلم ''درباره‌ی الی''- به کارگردانی اصغر فرهادی)، تندیس بهترین صدابرداری دومین جشن خانه‌ی ‌سینما (برای فیلم ''بودن یا نبودن-'' به کارگردانی [[کیانوش عیاری]])، تندیس بهترین صدابرداری هفتمین جشن خانه‌ی سینما (برای فیلم ''رقص در غبار''- به کارگردانی اصغر فرهادی)، تندیس بهترین صدابرداری دهمین جشن خانه‌ی سینما (برای فیلم ''چهارشنبه سوری''- به کارگردانی اصغر فرهادی)، جایزه‌ی بهترین صدابرداری هفتمین دوره‌ی جشنواره‌ی دفاع‌ مقدس (برای فیلم ''براده‌های خورشید''- به کارگردانی حسین حقیقی) و چندین دوره نامزدی جشنواره‌ی فجر، خانه‌ی سینما و جشنواره‌های دیگر.  
او فعالیت حرفه‌ای خود را به عنوان صدابردار واحد دوبلاژ تلویزیون، از سال 1349 آغاز کرد. از اواسط دهه‌ی 1360 به واسطه‌ی [[جهانگیر میرشكاری|جهانگیر میرشکاری]] (صدابردار سینما) به سمت صدابرداری فیلم‌های سینمایی کشیده شد. از جمله جوایز و افتخارات زاهدی در این رشته باید به این موارد اشاره کرد: سیمرغ بلورین جشنواره‌ی هشتم فیلم فجر (برای فیلم ''زیر بام‌های شهر''- به کارگردانی [[اصغر هاشمی]])، سیمرغ بلورین جشواره‌ی بیست و دوم فیلم فجر (برای فیلم ''شهر زیبا''- به کارگردانی [[اصغر فرهادی]])، سیمرغ بلورین جشنواره‌ی بیست و پنجم فیلم فجر (برای فیلم ''پابرهنه در بهشت''- به کارگردانی بهرام توکلی)، سیمرغ بلورین جشنواره بیست و هفتم فیلم فجر (برای فیلم ''[[درباره الی|درباره‌ی الی]]''- به کارگردانی اصغر فرهادی)، تندیس بهترین صدابرداری دومین جشن خانه‌ی ‌سینما (برای فیلم ''[[بودن یا نبودن (فیلم)|بودن یا نبودن]]-'' به کارگردانی [[کیانوش عیاری]])، تندیس بهترین صدابرداری هفتمین جشن خانه‌ی سینما (برای فیلم ''رقص در غبار''- به کارگردانی اصغر فرهادی)، تندیس بهترین صدابرداری دهمین جشن خانه‌ی سینما (برای فیلم ''[[چهارشنبه سوری (فیلم)|چهارشنبه سوری]]''- به کارگردانی اصغر فرهادی)، جایزه‌ی بهترین صدابرداری هفتمین دوره‌ی جشنواره‌ی دفاع‌ مقدس (برای فیلم ''براده‌های خورشید''- به کارگردانی حسین حقیقی) و چندین دوره نامزدی جشنواره‌ی فجر، خانه‌ی سینما و جشنواره‌های دیگر.  


او در صدابرداری فیلم کلوزاپ با جهانگیر میرشکاری و کیارستمی همکاری کرده است. و همچنین در سه فیلم ''مزاحم'' (1380)، ''استرداد'' (1390) و ''ایتالیا ایتالیا'' (1395) نیز بازی کرده است. از فیلم‌های شاخصی که زاهدی کار صدابرداری یا میکس صدایشان را به عهده داشته به این موارد می‌توان اشاره کرد: ''اجاره‌نشین‌ها'' (1365)، ''خانه‌ی دوست کجاست؟'' (1365)، ''باشو غریبه‌ی کوچک'' (1365)، ''اجاره‌نشین‌ها'' (1365)، ''هامون'' (1368)، ''چهارشنبه سوری'' (1384) و ''مزارشریف'' (1393). در کارنامه‌ی هنری او صدابرداری موسیقی نیز دیده می‌شود. حسن زاهدی در سال 1375 به عنوان صدابردار ارشد صدا و سیما بازنشسته شده است.
او در صدابرداری فیلم کلوزاپ با جهانگیر میرشکاری و کیارستمی همکاری کرده است. و همچنین در سه فیلم ''مزاحم'' (1380)، ''استرداد'' (1390) و ''ایتالیا ایتالیا'' (1395) نیز بازی کرده است. از فیلم‌های شاخصی که زاهدی کار صدابرداری یا میکس صدایشان را به عهده داشته به این موارد می‌توان اشاره کرد: ''[[اجاره نشین ها (سینما)|اجاره‌نشین‌ها]]'' (1365)، ''[[خانه دوست کجاست|خانه‌ی دوست کجاست؟]]'' (1365)، ''[[باشو غریبه کوچک|باشو غریبه‌ی کوچک]]'' (1365)، ''[[هامون]]'' (1368)، ''چهارشنبه سوری'' (1384) و ''مزارشریف'' (1393). در کارنامه‌ی هنری او صدابرداری موسیقی نیز دیده می‌شود. حسن زاهدی در سال 1375 به عنوان صدابردار ارشد صدا و سیما بازنشسته شده است.
[[رده:سینما]]
[[رده:سینما]]
[[رده:ایران - اشخاص (سایر عوامل)]]
[[رده:ایران - اشخاص (سایر عوامل)]]
<references />
سرویراستار
۴۱٬۳۸۰

ویرایش