پرش به محتوا

میرزا عباسقلی خان سپهر: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۱: خط ۳۱:
میرزا عباسقلی خان سپهر (1268ق- 1302ش)
میرزا عباسقلی خان سپهر (1268ق- 1302ش)


(با نام اصلی: عباسقلی‌ خان سپهر کاشانی؛ ملقب به مستشارالوزاره، مشیرافخم و لسان‌الملک) ادیب، نویسنده و دیپلمات دورۀ قاجار و نمایندۀ جهرم در چهارمین دورۀ [[مجلس شورای ملی|مجلس شورای ملی.]] پدرش [[سپهر، محمدتقی (کاشان ۱۲۰۷ـ تهران ۱۲۹۷ق)|میرزا محمدتقی خان لسان الملک اول]]، نویسندۀ کتاب معروف ''ناسخ‌التواریخ'' بود. پس از مرگ پدرش، او همراه با چند تن دیگر این کتاب را که ناتمام مانده بود، تکمیل کرد.
(با نام اصلی: عباسقلی‌ خان سپهر کاشانی؛ ملقب به مستشارالوزاره، مشیرافخم و لسان‌الملک) ادیب، نویسنده و دیپلمات دورۀ قاجار و نمایندۀ جهرم در چهارمین دورۀ [[مجلس شورای ملی|مجلس شورای ملی.]] پدرش [[سپهر، محمدتقی (کاشان ۱۲۰۷ـ تهران ۱۲۹۷ق)|میرزا محمدتقی خان لسان الملک اول]]، نویسندۀ کتاب معروف ''ناسخ‌التواریخ'' بود. پس از مرگ پدرش، او همراه با چند تن دیگر این کتاب را که ناتمام مانده بود، تکمیل کرد. در ۱۲۹۹ق ''تذکره سپهر'' و در ۱۳۰۵ق، رساله ای با نام ''برهان النبوه'' در اثبات پیامبری حضرت محمد و خاتمیت او نوشت. ''المآثر و الآثار'' و ''ریحانه الادب'' نیز از تألیفات بعدی‌اش است.


در ۱۲۹۹ق ''تذکره سپهر'' و در ۱۳۰۵ق، رساله ای با نام ''برهان النبوه'' در اثبات پیامبری حضرت محمد و خاتمیت او نوشت. ''المآثر و الآثار'' و ''ریحانه الادب'' نیز از تألیفات بعدی اش است.
عباسقلی خان در 1287ق در 19 سالگی، منشی مخصوص وزارت امور خارجه شد و با چنین شغلی، خدمات دولتی خود را آغاز کرد و تا نایب اولی این وزارتخانه و عضویت در دارالشورای کبری نیز پیش رفت. از طرف دولت، مأمور ترجمۀ ''[[وفیات الاعیان و انباء ابناء الزمان|وفیات الاعیان]]'' [[ابن خلکان، ابوالعباس احمد (اربیل ۶۰۸ـ۶۸۱ق)|ابن خلکان]] شد و نامش را ''مشکوه الادب ناصری'' نهاد، هر چند که ظاهراً ناتمام ماند و چاپ نشد. در زمان [[مظفر الدین شاه قاجار|مظفرالدین شاه]]، وزیر انطباعات شد و در آستانۀ جنبش [[مشروطه]]، از کار دولتی کناره گیری کرد.   
 
عباسقلی خان در 1287ق در 19 سالگی، منشی مخصوص وزارت امور خارجه شد و با چنین شغلی، خدمات دولتی خود را آغاز کرد و تا نایب اولی این وزارتخانه و عضویت در دارالشورای کبری نیز پیش رفت. از طرف دولت، مأمور ترجمۀ ''[[وفیات الاعیان و انباء ابناء الزمان|وفیات الاعیان]]'' [[ابن خلکان، ابوالعباس احمد (اربیل ۶۰۸ـ۶۸۱ق)|ابن خلکان]] شد و نامش را ''مشکوه الادب ناصری'' نهاد، هر چند که ظاهراً ناتمام ماند و چاپ نشد.
 
در زمان [[مظفر الدین شاه قاجار|مظفرالدین شاه]]، وزیر انطباعات شد و در آستانۀ جنبش [[مشروطه]]، از کار دولتی کناره گیری کرد.   


عباسقلی خان سپهر مدت کوتاهی پس از اتمام نمایندگی اش در مجلس، در ۱۳۰۲ش درگذشت.  
عباسقلی خان سپهر مدت کوتاهی پس از اتمام نمایندگی اش در مجلس، در ۱۳۰۲ش درگذشت.  
سرویراستار، ویراستار
۳۶٬۲۱۱

ویرایش