پرش به محتوا

آهودشت (نور): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی «آهودشت (نور) (Sari) Ahudasht روستایی در دهستان ناتل‌رستاق، در بخش چمستانِ شهرستان نور، استان مازندران. ---- رده:جغرافیای ایران رده:مازندران» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۴ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
آهودشت (نور) (Sari) Ahudasht
{{الگو: جعبه اطلاعات شهر ایران
| نام فارسی =
|نام لاتین =(Nur) Ahudasht
| نام‌ قدیمی =
| نام دیگر =
| استان = مازندران
| شهرستان =نور
| بخش = چمستان
| موقعیت = فاصله 15 کیلومتری جنوب شرقی شهر نور
| جمعیت = 1,594نفر (1395ش)
| نوع اقلیم = 
| ارتفاع از سطح دریا =70متر
| تولیدات و صنایع مهم = برنج، انواع مرکبات، صیفی‌جات و تولیدات دامی
| برخی بناهای مهم =بقعه آقا شاه‌بالو زاهد آملی
| شهر ها و آبادی های مهم =
}}
آهودشت (نور) (Nur) Ahudasht


روستایی در دهستان ناتل‌رستاق، در بخش چمستانِ شهرستان نور، استان مازندران.  
روستایی در دهستان ناتل‌رستاق، در بخش چمستانِ [[نور، شهرستان|شهرستان نور]]، استان [[مازندران]]. در فاصلۀ 15 کیلومتری جنوب شرقی [[نور، شهر|شهر نور]]، 80 کیلومتری غرب [[ساری، شهر|شهر ساری]]، 12 کیلومتری جنوب [[خزر، دریای|دریای خزر]]، 110 کیلومتری شمال شرقی تهران، و در ارتفاع 70متری از سطح دریاهای آزاد قرار دارد. در جلگه‌ای گسترده در میانۀ جنگل‌های چمستان، در حد فاصل دامنه‌های البرز مرکزی در جنوب و دریای خزر در شمال، واقع شده است. در این جلگه ده‌ها آبادی عمدتاً بزرگ و پرجمعیت بنا شده. جادۀ آمل-چمستان-نور از میان آهودشت گذشته و آن را به نقاط دیگر مازندران متصل کرده است. رودخانۀ وازرود (از ریزابه‌های انگتارود) با خط سیرِ کلیِ جنوب غربی - شمال شرقی در غرب آهودشت و بیرونِ اراضی آن جریان دارد. اراضی آهودشت در مناطق شرقی به روستاهای شهربند و جلیکان علیا، در جنوب به روستای کرات‌کتی، در غرب به روستاهای عبدالله‌آباد و عبدل‌ده، و در شمال به روستای باغبان‌کلا محدود شده است. دو اثر تاریخی آهودشت به ثبت ملی رسیده‌اند: بقعۀ آقا شاه‌بالو زاهد آملی مربوط به سدهٔ ۹ق و حمام قدیمی روستا مربوط به دورۀ قاجار. این روستا خانۀ بهداشت دارد.   
 
در سرشماری سراسری سال 1395ش، جمعیت آهودشت 1,594نفر بوده است. شغل مردم این روستا [[کشاورزی]]، باغداری و [[دامداری]] است. محصولات مهم روستا شامل [[برنج]]، انواع [[مرکبات]]، صیفی‌جات و تولیدات دامی می‌شود. مردم آهودشت به زبان [[طبری]] (گویش کجوری) سخن می‌گویند.  
----
----


سرویراستار
۵۵٬۴۹۶

ویرایش