پرش به محتوا

بالابورا: تفاوت میان نسخه‌ها

هیچ تغییری در اندازه به وجود نیامده‌ است. ،  ۸ ماه پیش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱۶: خط ۱۶:
|دهستان=خوش‌رود}}بالابورا (Bala Bowra)
|دهستان=خوش‌رود}}بالابورا (Bala Bowra)


روستایی در دهستان خوش‌رود، بخش بندپی غربی [[بابل، شهرستان|شهرستان بابل]]، استان [[مازندران]]. در فاصلۀ 24کیلومتری جنوب غربی [[بابل، شهر|شهر بابل]]، 47کیلومتری غرب جنوبی [[ساری، شهر|شهر ساری]]، 40کیلومتری جنوب [[خزر، دریای|دریای خزر]]، 120کیلومتری شمال شرقی تهران، و در ارتفاع حدود 110متری از سطح دریا قرار دارد. در منطقه‌ای جلگه‌ای در دامنه‌های شمالی البرز مرکزی و در چندصدمتری بخش‌های شمالیِ جنگل‌های هیرکانیِ بندپی واقع شده است. کلارود (از سرشاخه‌های رود بابل) با جریان کلی جنوبی - شمالی، در یک کیلومتری جنوب روستا دو شاخه شده، یک شاخۀ آن از میان روستا گذشته و دیگری در شرق بالابورا به سمت شمال ادامۀ مسیر می‌دهد. اراضی روستا در جنوب جنگلی‌ست؛ در شمال شرق به روستاهای [[لمسو کلای غربی|لمسوکلای غربی]] و میان‌بورا محدود شده، و در جنوب غرب به روستای سربورا پیوسته است. روستاهای موزی‌کتی در جنوب شرق و [[ازارسی حاتم]] در جنوب غرب از دیگر آبادی‌های نزدیک بالابورا هستند. پادگان آموزشی المهدی سپاه پاسداران در 500متری غرب روستا قرار دارد. این آبادی از طریق روستای سربورا به جادۀ خوشرودپی و در انتهای جادۀ اخیر در شمال به جادۀ قدیم بابل - آمل و در جنوب به [[گلوگاه]] متصل است. بالابورا خانۀ بهداشت، نانوایی و بقالی دارد.
روستایی در دهستان خوش‌رود، بخش بندپی غربی [[بابل، شهرستان|شهرستان بابل]]، استان [[مازندران]]. در فاصلۀ 24کیلومتری جنوب غربی [[بابل، شهر|شهر بابل]]، 50کیلومتری غرب جنوبی [[ساری، شهر|شهر ساری]]، 40کیلومتری جنوب [[خزر، دریای|دریای خزر]]، 120کیلومتری شمال شرقی تهران، و در ارتفاع حدود 110متری از سطح دریا قرار دارد. در منطقه‌ای جلگه‌ای در دامنه‌های شمالی البرز مرکزی و در چندصدمتری بخش‌های شمالیِ جنگل‌های هیرکانیِ بندپی واقع شده است. کلارود (از سرشاخه‌های رود بابل) با جریان کلی جنوبی - شمالی، در یک کیلومتری جنوب روستا دو شاخه شده، یک شاخۀ آن از میان روستا گذشته و دیگری در شرق بالابورا به سمت شمال ادامۀ مسیر می‌دهد. اراضی روستا در جنوب جنگلی‌ست؛ در شمال شرق به روستاهای [[لمسو کلای غربی|لمسوکلای غربی]] و میان‌بورا محدود شده، و در جنوب غرب به روستای سربورا پیوسته است. روستاهای موزی‌کتی در جنوب شرق و [[ازارسی حاتم]] در جنوب غرب از دیگر آبادی‌های نزدیک بالابورا هستند. پادگان آموزشی المهدی سپاه پاسداران در 500متری غرب روستا قرار دارد. این آبادی از طریق روستای سربورا به جادۀ خوشرودپی و در انتهای جادۀ اخیر در شمال به جادۀ قدیم بابل - آمل و در جنوب به [[گلوگاه]] متصل است. بالابورا خانۀ بهداشت، نانوایی و بقالی دارد.


در سرشماری سراسری سال 1395ش، جمعیت بالابورا 324نفر بوده است. شغل مردم این روستا [[کشاورزی]]، باغداری و [[دامداری]]، و محصولات اصلی آنها [[برنج]]، [[مرکبات]]، [[آلوچه]] و تولیدات دامی است. مردم بالابورا به زبان [[طبری]] (گویش بابلی) سخن می‌گویند.
در سرشماری سراسری سال 1395ش، جمعیت بالابورا 324نفر بوده است. شغل مردم این روستا [[کشاورزی]]، باغداری و [[دامداری]]، و محصولات اصلی آنها [[برنج]]، [[مرکبات]]، [[آلوچه]] و تولیدات دامی است. مردم بالابورا به زبان [[طبری]] (گویش بابلی) سخن می‌گویند.
سرویراستار، ویراستار
۷۳٬۹۳۱

ویرایش