پرش به محتوا

هاشمی، زکریا: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۰: خط ۳۰:
زکریا هاشمی (شهرری ۱۳۱۵ش- )<br>
زکریا هاشمی (شهرری ۱۳۱۵ش- )<br>


نویسنده، بازیگر، و کارگردان سینمای ایران. دارای‌ مدرک‌ تحصیلی‌ متوسطه است‌. قبل از آن که به ادبیات و سینما روآورد، قهرمان‌ زیبایی‌ اندام بود‌. در چند فیلم کوتاه‌ و مستند که در [[ابراهیم گلستان|کارگاه‌ فیلم‌ گلستان‌]] تولید شد، دستیار کارگردان‌ و بازیگر بود. او در ۱۳۵۷ براساس یکی از داستان‌های خود به نام ''طوطی'' فیلمی به‌همین نام ساخت که به‌نمایش عمومی درنیامد.  
نویسنده، بازیگر، و کارگردان سینمای ایران. دارای‌ مدرک‌ تحصیلی‌ متوسطه است‌. قبل از آن که به ادبیات و سینما روآورد، قهرمان‌ زیبایی‌ اندام بود‌. در چند فیلم کوتاه‌ و مستند که در کارگاه‌ فیلم‌ گلستان‌ تولید شد، دستیار کارگردان‌ و بازیگر بود. او در ۱۳۵۷ براساس یکی از داستان‌های خود به نام ''طوطی'' فیلمی به‌همین نام ساخت که به‌نمایش عمومی درنیامد.  


هاشمی از ۱۳۳۶ش‌ فعالیتش‌ را در سینما با بازی‌ در فیلم‌ ''یعقوب‌ لیث''‌ به کارگردانی [[علی کسمایی (تهران ۱۲۹۴ـ۱۳۹۱ش)|علی‌ کسمایی]] آغاز کرد، سپس در فیلم‌های ''[[جنوب‌ شهر]]'' (فرخ‌ غفاری‌، ۱۳۳۷)، [[شب قوزی]] (فرخ غفاری، 1343)، ''[[خشت و آینه|خشت‌ و آینه]]<nowiki/>‌'' (ابراهیم‌ گلستان‌، ۱۳۴۴) بازی در نقش اصلی، ''[[خداحافظ رفیق|خداحافظ‌ رفیق]]''‌ (امیر نادری‌، ۱۳۵۰)، ''تپلی‌'' (رضا میرلوحی‌، ۱۳۵۱)، و ''حکم‌ تیر'' ([[قادری، ایرج (تهران ۱۳۱۳ ـ۱۳۹۱ش)|ایرج‌ قادری‌]]، ۱۳۵۷) به ایفای نقش پرداخت. او فیلم‌های ''سه‌قاپ''‌ (۱۳۵۰) و ''زن‌ باکره‌'' (۱۳۵۲) را نیز کارگردانی کرده است، و برای فیلم‌ ''سه‌‌قاپ‌'' از چهارمین‌ جشنوارۀ‌ فیلم‌ سپاس‌ (۱۳۵۱)، موفق به دریافت جایزۀ‌ بهترین‌ فیلم‌نامه‌‌نویس شد‌.  
هاشمی از ۱۳۳۶ش‌ فعالیتش‌ را در سینما با بازی‌ در فیلم‌ ''یعقوب‌ لیث''‌ به کارگردانی [[کسمایی، علی (تهران ۱۲۹۴ـ۱۳۹۱ش)|علی‌ کسمایی]] آغاز کرد، سپس در فیلم‌های ''[[جنوب شهر (فیلم سینمایی)|جنوب‌ شهر]]'' (فرخ‌ غفاری‌، ۱۳۳۷)، [[شب قوزی]] (فرخ غفاری، 1343)، ''[[خشت و آینه|خشت‌ و آینه]]<nowiki/>‌'' (ابراهیم‌ گلستان‌، ۱۳۴۴) بازی در نقش اصلی، ''[[خداحافظ رفیق|خداحافظ‌ رفیق]]''‌ (امیر نادری‌، ۱۳۵۰)، ''تپلی‌'' (رضا میرلوحی‌، ۱۳۵۱)، و ''حکم‌ تیر'' ([[قادری، ایرج (تهران ۱۳۱۳ ـ۱۳۹۱ش)|ایرج‌ قادری‌]]، ۱۳۵۷) به ایفای نقش پرداخت. او فیلم‌های ''سه‌قاپ''‌ (۱۳۵۰) و ''زن‌ باکره‌'' (۱۳۵۲) را نیز کارگردانی کرده است، و برای فیلم‌ ''سه‌‌قاپ‌'' از چهارمین‌ جشنوارۀ‌ فیلم‌ سپاس‌ (۱۳۵۱)، موفق به دریافت جایزۀ‌ بهترین‌ فیلم‌نامه‌‌نویس شد‌.  


''<nowiki/>''
''<nowiki/>''


زکریا هاشمی در جریان جنگ عراق علیه ایران برای فیلم‌برداری به جبهه رفت؛ او خاطرات خود را از این دوران با عنوان ''چشم باز گوش باز'' در آلمان منتشر کرد. وی در سال ۱۳۶۳ به ‌فرانسه‌ مهاجرت کرد. آخرین حضور هاشمی در سینما بازی در فیلم ''ریشه در'' ''خون'' [[سیروس الوند]] (1363) بوده است.
زکریا هاشمی در جریان جنگ عراق علیه ایران برای فیلم‌برداری به جبهه رفت؛ او خاطرات خود را از این دوران با عنوان ''چشم باز گوش باز'' در آلمان منتشر کرد. وی در سال ۱۳۶۳ به ‌[[فرانسه|فرانسه‌]] مهاجرت کرد. آخرین حضور هاشمی در سینما بازی در فیلم [[ریشه در خون (فیلم)|''ریشه در'' ''خون'']] [[الوند، سیروس (تهران ۱۳۲۹ش)|سیروس الوند]] (1363) بوده است.
----
----


سرویراستار
۵۴٬۷۹۵

ویرایش