پرش به محتوا

شجاع الدین لشکرلو: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۸: خط ۲۸:




نوازنده‌ی ایرانی ویولن. از هفت سالگى، به مدت 6 سال نزد [[حسین یاحقی]] به یادگیری ویولن و ردیف‌های کامل موسیقی ایرانی پرداخت. در سیزده سالگى وارد [[هنرستان موسیقی ملی|هنرستان موسیقى ملى]] شد و متدهاى کلاسیک (بین‌‏المللى) این ساز را هم نزد [[والودیا تارخانیان]] آموزش دید و همزمان در کلاس‏‌هاى آزاد اساتیدى چون [[حشمت سنجری|حشمت سنجرى]]، [[علی تجویدی]] و چند استاد خارجى به آموختن ادامه داد. از سال 1346ش به عنوان تکنواز یا سرگروه ویولن با ارکسترهای بزرگی مثل گلها ([[جواد معروفی]])، فارابى ([[مرتضی حنانه]])، نکیسا ([[کسروی، مصطفی|مصطفی کسروی]])، باربد ([[فریدون ناصری]])، تالار رودکی ([[حسین دهلوی]])، سمفونیک تهران و ارکستر بزرگ رادیو- تلویزیون ([[فرهاد فخرالدینی]]) به همکاری پرداخت.  
نوازنده‌ی ایرانی ویولن. از هفت سالگى، به مدت 6 سال نزد [[یاحقی، حسین (تهران ۱۲۸۲ـ۱۳۴۷ش)|حسین یاحقی]] به یادگیری ویولن و ردیف‌های کامل موسیقی ایرانی پرداخت. در سیزده سالگى وارد [[هنرستان موسیقی ملی|هنرستان موسیقى ملى]] شد و متدهاى کلاسیک (بین‌‏المللى) این ساز را هم نزد [[والودیا تارخانیان]] آموزش دید و همزمان در کلاس‏‌هاى آزاد اساتیدى چون [[سنجری، حشمت (تهران ۱۲۹۶ـ همان جا ۱۳۷۳ش)|حشمت سنجرى]]، [[تجویدی، علی (تهران ۱۲۹۸ـ۱۳۸۴ش)|علی تجویدی]] و چند استاد خارجى به آموختن ادامه داد. از سال 1346ش به عنوان تکنواز یا سرگروه ویولن با ارکسترهای بزرگی مثل گلها ([[معروفی، جواد (تهران ۱۲۹۱ـ همان جا ۱۳۷۲ش)|جواد معروفی]])، فارابى ([[حنانه، مرتضی (تهران ۱۳۰۱ـ همان جا ۱۳۶۸ش)|مرتضی حنانه]])، نکیسا ([[کسروی، مصطفی|مصطفی کسروی]])، باربد ([[ناصری، فریدون (تهران ۱۳۰۹ـ ۱۳۸۴ش)|فریدون ناصری]])، تالار رودکی ([[دهلوی، حسین (تهران ۱۳۰۶ش )|حسین دهلوی]])، سمفونیک تهران و ارکستر بزرگ رادیو- تلویزیون ([[فخرالدینی، فرهاد|فرهاد فخرالدینی]]) به همکاری پرداخت.  


لشکرلو در سال 1354ش در هنرستان موسیقى ملى به تدریس پرداخت و در سال 1355ش با سمت کارشناس موسیقى به شهر کرمان رفت و اکنون در شیراز به تدریس خصوصی ویولن مشغول است. او با مهارت و تکنیک بالایی که دارد، اجراهای استادانه‌ای از قطعاتی چون «بزندان» (اثر ابوالحسن صبا- با تنظیم حسین دهلوى)، چهارمضراب حجاز (اثر مرتضی حنانه)، چهارمضراب چهارگاه (اثر فرهاد فخرالدینى- همراه با ارکستر بزرگ رادیو و [[محمدرضا شجریان]]) و فانتزى ویولن و ارکستر در ماهور (اثر [[حسینعلی ملاح]] و تنظیم حنانه) ارائه کرده است. قطعه‌ی آخر به مناسبت اولین سالگرد درگذشت حنانه (1369ش)، توسط [[ارکستر سمفونیک تهران]] و با تک‏نوازى لشکرلو اجرا شده است. لشکرلو در اجرای قطعات اساتید موسیقی کلاسیک هم مهارت کامل دارد.
لشکرلو در سال 1354ش در هنرستان موسیقى ملى به تدریس پرداخت و در سال 1355ش با سمت کارشناس موسیقى به شهر کرمان رفت و اکنون در شیراز به تدریس خصوصی ویولن مشغول است. او با مهارت و تکنیک بالایی که دارد، اجراهای استادانه‌ای از قطعاتی چون «بزندان» (اثر ابوالحسن صبا- با تنظیم حسین دهلوى)، چهارمضراب حجاز (اثر مرتضی حنانه)، چهارمضراب چهارگاه (اثر فرهاد فخرالدینى- همراه با ارکستر بزرگ رادیو و [[محمدرضا شجریان (خواننده)|محمدرضا شجریان]]) و فانتزى ویولن و ارکستر در ماهور (اثر [[ملاح، حسینعلی (همدان ۱۳۰۰ـ تهران ۱۳۷۱ش)|حسینعلی ملاح]] و تنظیم حنانه) ارائه کرده است. قطعه‌ی آخر به مناسبت اولین سالگرد درگذشت حنانه (1369ش)، توسط [[ارکستر سمفونیک تهران]] و با تک‏نوازى لشکرلو اجرا شده است. لشکرلو در اجرای قطعات اساتید موسیقی کلاسیک هم مهارت کامل دارد.
[[رده:موسیقی]]
[[رده:موسیقی]]
[[رده:ایران - اشخاص]]
[[رده:ایران - اشخاص]]
سرویراستار
۵۴٬۶۲۶

ویرایش