پرش به محتوا

میرافشار، هما: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۳: خط ۳:
هما میرافشار (تهران 5 اسفند 1315 - امریکا 11 خرداد 1405ش) Homa Mirafshar
هما میرافشار (تهران 5 اسفند 1315 - امریکا 11 خرداد 1405ش) Homa Mirafshar


(نام اصلی: نزهت همایون) ترانه‌سرای ایرانی. گرایش به ادبیات در خانوادۀ او موروثی بود و ترانه‌سرایی را از اوایل دهۀ 1340ش برای خوانندگانی چون حمیرا، مهستی، و هایده آغاز کرد. به منزلۀ بانوی ترانه‌سرایی که دنیای رمانتیک را با خصوصیات زنانه در هم می‌آمیزد، شهرت یافت. گلپونه‌های میرافشار پرفروش‌ترین مجموعه شعر و ترانه در تاریخ نشر آثار موسیقی در ایران بوده است. آهنگسازان نامداری چون محمد حیدری، انوشیروان روحانی، جهانبخش پازوکی و اسدالله ملک با او همکاری داشته‌اند. میرافشار پس از سال‌ها ابتلا به بیماری آلزایمر براثر عوارض این بیماری و کهولت سن درگذشت.  
(نام اصلی: نزهت همایون) ترانه‌سرای ایرانی. گرایش به ادبیات در خانوادۀ او موروثی بود و ترانه‌سرایی را از اوایل دهۀ 1340ش برای خوانندگانی چون حمیرا، [[مهستی]]، و هایده آغاز کرد. به منزلۀ بانوی ترانه‌سرایی که دنیای رمانتیک را با خصوصیات زنانه در هم می‌آمیزد، شهرت یافت. ''گلپونه‌ها''ی میرافشار پرفروش‌ترین مجموعه شعر و ترانه در تاریخ نشر آثار موسیقی در ایران بوده است. آهنگسازان نامداری چون [[محمد حیدری]]، [[روحانی، انوشیروان|انوشیروان روحانی]]، [[پازوکی، جهانبخش|جهانبخش پازوکی]] و [[ملک، اسدالله (تهران ۱۳۲۰ـ همان جا ۱۳۸۰ش)|اسدالله ملک]] با او همکاری داشته‌اند. میرافشار پس از سال‌ها ابتلا به بیماری آلزایمر براثر عوارض این بیماری و کهولت سن درگذشت.  


از معروف‌ترین ترانه‌های او به ''الهی بمیری، دنیا دنیا و همزبونم باش'' با صدای حمیرا؛ ''دل کوچولو'' با صدای مهستی؛ ''مینای دل'' و ''افسانهٔ هستی'' با صدای هایده؛ ''اشک من'' با صدای گلپا؛ ''دل من'' با صدای داریوش؛ ''شما'' با صدای ابی؛ ''لعبت'' با صدای شاهرخ؛ و ''صبحت بخیر عزیزم'' و ''عزیز هم‌قسم'' با صدای معین می‌توان اشاره کرد. ترانۀ ''گلپونه‌های وحشی دشت امیدم'' با صدای ایرج بسطامی معروف‌ترین ترانۀ هما میرافشار است.
از معروف‌ترین ترانه‌های او به ''الهی بمیری، دنیا دنیا و همزبونم باش'' با صدای حمیرا؛ ''دل کوچولو'' با صدای مهستی؛ ''مینای دل'' و ''افسانهٔ هستی'' با صدای هایده؛ ''اشک من'' با صدای [[اکبر گلپایگانی (خواننده)|گلپا]]؛ ''دل من'' با صدای داریوش؛ ''شما'' با صدای ابی؛ ''لعبت'' با صدای شاهرخ؛ و ''صبحت بخیر عزیزم'' و ''عزیز هم‌قسم'' با صدای معین می‌توان اشاره کرد. ترانۀ ''گلپونه‌های وحشی دشت امیدم'' با صدای [[بسطامی، ایرج|ایرج بسطامی]] معروف‌ترین ترانۀ هما میرافشار است.
----
----
[[رده:ادبیات فارسی]]
[[رده:ادبیات فارسی]]
[[رده:ادبیات معاصر - اشخاص]]
[[رده:ادبیات معاصر - اشخاص]]
سرویراستار، ویراستار
۷۷٬۱۹۶

ویرایش