بادیگارد (فیلم)

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(تغییرمسیر از Bodyguard (2016 film))
پوستر فیلم
پوستر فیلم

بادیگارد Bodyguard (2016 film)


فیلم بلند سینمایی ساخته‌ی ابراهیم حاتمی‌کیا. حاتمی‌کیا به عنوان نویسنده و کارگردان، این اثر حادثه‌ای- جنگی را در سال 1394 تولید کرده است. بادیگارد به مانند دیگر آثار کارگردان مسیری را طی می‌کند که سررشته‌ی آن به المان‌های دفاع مقدس، انقلاب اسلامی و ارزش‌های دینی نزدیک است. فیلم نخستین بار در بخش سودای سیمرغ سی و چهارمین دوره‌ جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمده است. بادیگارد در این جشنواره علاوه بر نامزدی در 6 رشته سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد (پرویز پرستویی) و بهترین جلوه‌های ویژه‌ی بصری (سید هادی اسلامی) را به دست آورده است. همچنین این اثر بعد از فیلم ابد و یک روز (سعید روستایی) بیش‌ترین مخاطب را در جشنواره داشته. بادیگارد از 26 اسفند 1394 به صورت گسترده اکران شد و در انتهای سال 1395 در لیست پرفروش‌ترین فیلم‌های سال بعد از بارکد (مصطفی کیایی) در رتبه‌ی هفتم و هم‌اکنون (25 اسفند 1398) نیز در لیست پرفروش‌ترین فیلم‌های تاریخ سینمای ایران بعد از نهنگ عنبر (رضا عطاران) در رده‌ی سی و هفتم قرار دارد. بادیگارد در هجدهمین جشن خانه‌ی سینمای ایران (1395) در رشته‌های بهترین موسیقی (کارن همایونفر) و بهترین جلوه‌های ویژه بصری تندیس زرین گرفته است.


خلاصه‌ی داستان

بادیگارد درباره‌ی محافظ پا به سن گذاشته‌ای به نام «حیدر ذبیحی» است که تلاش دارد همچنان از عقاید و آرمان‌های انقلابی خود محافظت کند. وی محافظ معاون رییس جمهور ایران است که در بلوچستان، مورد حمله یک تروریست انتحاری قرار می‌گیرد و به شدت مجروح می‌شود. ذبیحی سپس به عنوان محافظ یک نابغه‌ی فیزیک هسته‌ای مشغول به فعالیت می‌شود، اما با مرگ معاون مجروح رییس جمهور، او مقصر شناخته می‌شود.


عوامل فیلم

کارگردان: ابراهیم حاتمی‌کیا

نویسنده: ابراهیم حاتمی‌کیا

تهیه‌کننده: احسان محمدحسنی

بازیگران: پرویز پرستویی؛ مریلا زارعی؛ بابک حمیدیان؛ محمود عزیزی؛ امیر آقایی؛ فرهاد قائمیان؛ محمد حاتمی؛ شیلا خداداد؛ پریوش نظریه

مدیر فیلم‌برداری: محمود کلاری

موسیقی متن: کارن همایونفر

تدوین: مهدی حسینی‌وند

صدابردار: بهمن اردلان

طراح چهره‌پردازی: ایمان امیدواری

طراح صحنه: کامیاب امین‌عشایری

طراح لباس: آنا ثانی

جلوه‌های ویژه‌ی میدانی: محسن روزبهانی

جلوه‌های ویژه‌ی بصری: سید هادی اسلامی



[۱]