جی استنلی هال

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(تغییرمسیر از Hall, g. stanley)
جی استنلی هال (ردیف جلو وسط) در کنار زیگموند فروید (ردیف جلو، سمت چپ) و چند روان‌شناس مشهور، در مقابل دانشگاه کلارک
جی استنلی هال
جی استنلی هال G. Stanley Hall
زادروز ماساچوست ۱۸۴6م
درگذشت ۱۹۲۴م
ملیت امریکایی
نام‌های دیگر گرانویل استنلی هال
تحصیلات و محل تحصیل  مدرک دکترا از دانشگاه هاروارد در 1876
شغل و تخصص اصلی روان‌شناس
شغل و تخصص های دیگر کارشناس آموزش و پرورش
آثار  مشکلات آموزشی (۱۹۱۱)، زندگی و اعترافات یک روان‌شناس (۱۹۲۳)، نوجوانى
گروه مقاله روانشناسی و روانپزشکی
جوایز و افتخارات  دایر کردن مجله روان‌شناسی امریکا در ۱۸۸۷

جی استنلی هال  (1846-1924) (G. Stanley Hall) 

(با نام کامل: گرانویل استنلی هال[۱]) روان‌شناس و کارشناس آموزش و پرورش امریکایی و استاد دانشگاه‌های هاروارد[۲] و جان هاپکینز[۳]. او اولین امریکایی بود که در رشتۀ روان‌شناسی مدرک دکترا گرفت. همچنین، نخستین رئیس انجمن روان‌شناسی امریکا[۴] و اولین رئیس دانشگاه کلارک[۵] بود. در 1887 مجلۀ روان‌شناسی امریکا[۶] را دایر کرد که تأثیری چشمگیر و عمیق بر پیشرفت اولیۀ روان‌شناسی آموزشی و روان‌شناسی کودک در ایالات متحده داشت. طبق پژوهش صورت گرفته توسط انجمن روان‌شناسی امریکا که در سال 2002 منتشر شده، هال در رتبۀ هفتاد و دوم برجسته‌ترین روان‌شناسان قرن بیستم قرار گرفته است. (در رقابتی تنگاتنگ با شاگردش لوئیس ترمن[۷]) او در کار تدریس نیز بر تعدادی از دانشجویانش (که بعدها از جمله روان‌شناسان پیشرو شدند)، از جمله جان دیویی[۸] و لوئیس ترمن، بسیار تأثیرگذار بود. تا سال 1898، 30 نفر از 54 نفری که در امریکا موفق شدند درجۀ دکترای روان‌شناسی اخذ کنند، زیر نظر هال تحصیلات خود را به اتمام رساندند.

او فردی پیشگام در سازماندهی روان‌شناسی به عنوان یک علم و حرفه در امریکا در اواخر قرن 19م بود. وی را به علت پژوهش‌ها، سخنرانی‌ها و نوشته‌هایش که مرتبط با اهمیت دوران کودکی و نوجوانی است، به عنوان "پدر دورۀ نوجوانی[۹]" می‌شناسند. علایق اولیه‌اش بر روان‌شناسی تکاملی و رشد و پیشرفت کودک متمرکز بود و از جمله بنیانگذاران جنبش مطالعۀ کودکان در دهۀ 1880 به شمار می‌رفت. در دانشگاه کلارک به مطالعهٔ روان‌شناسى کودک، تعليم و تربيت و بررسى دورۀ نوجوانى پرداخت. مهم‌ترين اثرش در اين زمينه، با عنوان نوجوانى[۱۰] در دو مجلد بزرگ است. پس از انتشار آن و تأثیرگذاری بسیارش، علاقه‌مندى هال به مسائل کودکان و نوجوانان افزايش يافت. از دیگر آثار اوست: مشکلات آموزشی[۱۱] (۱۹۱۱) و زندگی و اعترافات یک روان‌شناس[۱۲] (۱۹۲۳). او به شدت تحت تأثیر نظریۀ تبارزایی ارنست هاینریش هکل[۱۳] قرار داشت که می‌گفت: "کودک نسبت به انسان بالغ، در سطح پائین‌تری از رشد انسانی قرار دارد." (نظریه‌ای که امروزه توسط اغلب دانشمندان تکامل رد شده است.)

هال در مزرعه‌ای در روستای اشفیلد[۱۴]، واقع در ماساچوست[۱۵] به دنیا آمد و همان‌جا نیز رشد و پرورش یافت. در خانه‌شان، آموزش و مذهب ترغیب می‌شد که همین امر باعث شد وقتی فقط 16 سال داشت، در مدرسه تدریس کند. در 1862 در کالج ویلیستون[۱۶] در استامپتون[۱۷]، ماساچوست ثبت نام کرد. اما پس از گذشت یک سال خود را به کالج ویلیامز[۱۸] در ویلیامستون[۱۹]، ماساچوست منتقل کرد. هال در 1867 از کالج ویلیامز فارغ‌التحصیل شد. پس از فارغ‌التحصیلی، به نیویورک سیتی[۲۰] نقل مکان و در مدرسۀ دینی یونیون[۲۱] ثبت نام کرد. به رغم این‌که مطالعات و کارهای اولیه‌اش در حوزۀ علوم دینی بود، امّا مطالعۀ کتاب اصول روان‌شناسی فیزیولوژیک[۲۲]  ویلهلم_وونت[۲۳] او را به روان‌شناسی بسیار علاقه‌مند کرد. در نتیجه، در 1876 به دانشگاه هاروارد رفت و زیر نظر ویلیام جیمز[۲۴] و هنری بوودیچ[۲۵] موفق به اخذ مدرک دکترا در روان‌شناسی شد.

او در 1909 مسئول دعوت از زیگموند_فروید[۲۶] و کارل یونگ[۲۷] برای دیدار از دانشگاه و ارائه یک سری سخنرانی در کنفرانس کلارک[۲۸] شد. آن اولین و تنها دیدار فروید از امریکا بود و بزرگ‌ترین کنفرانس در دانشگاه کلارک محسوب می‌شد؛ کنفرانسی که بحث برانگیز هم بود، زیرا تحقیق فروید مبتنی بر نظریه‌هایی بود که همکاران هال به عنوان نظریه‌های غیرعلمی، مورد انتقاد قرار می‌دادند.

 

منابع:

 

https://en.wikipedia.org/wiki/G._Stanley_Hall

https://www.verywellmind.com/g-stanley-hall-biography-2795507

https://www.britannica.com/biography/G-Stanley-Hall

https://www.biography.com/people/g-stanley-hall-38409


 

  1. Granville Stanley Hall
  2. Harvard
  3. Johns Hopkins
  4. American Psychological Association
  5. Clark University
  6. American Journal of Psychology
  7. Lewis Terman
  8. John Dewey
  9. The father of adolescence
  10. Adolescene
  11. Educational Problems
  12. Life and Confessions of a Psychologist
  13. Ernst Heinrich Haeckel
  14. Ashfield
  15. Massachusetts
  16. Williston
  17. Easthampton
  18. Williams College
  19. Williamstown
  20. New York City
  21. Union Theological Seminary
  22. Principles of Physiological Psychology
  23. Wilhelm Wundt
  24. William James
  25. Henry Bowditch
  26. Sigmund Freud
  27. Carl Jung
  28. Clark Conference