برنی سندرز

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(تغییرمسیر از Sanders, bernie)
برنی سندرز
Bernard Sanders
زادروز 1941
ملیت امریکایی
تحصیلات و محل تحصیل کالج نیویورک و دانشگاه شیکاگو
شغل و تخصص اصلی سیاستمدار
گروه مقاله تاریخ جهان

برنی سندرز

(Bernard Sanders (1941

برنی سندرز

سیاستمدار آمریکایی. از سال 2007 تا کنون سناتور ورمونت[۱] است. برای اولین بار در سال 1990 وارد مجلس نمایندگان ایالات متحده شده و تا حال حاضر، رکورد بیشترین حضور در سنا به عنوان یک مستقل را به نام خود کرده است.

در بروکلین نیویورک زاده شد. به کالج نیویورک[۲] رفت و از دانشگاه شیکاگو[۳] فارغ‌التحصیل شد. دوران تحصیل او با جنبش حقوق مدنی سیاهپوستان آمریکا همزمان بود و سندرز در این دوران به عنوان یک فعال مدنی، حضوری پررنگ در این اعتراضات داشت. از اوایل تا اواسط دهه‌ی 1970، سندرز برای تأسیس حزب سوم در آمریکا تلاش کرد و البته ناموفق بود. در سال 1981 به عنوان یک مستقل، به عنوان شهردار برلینگتون[۴]، پرجمعیت‌ترین شهر ایالت ورمانت، انتخاب شد و برای سه دوره‌ی متوالی، در این سمت باقی ماند. در این دوران، سندرز از مخالفان سرسخت سیاست خارجی ایالات متحده در آمریکای لاتین بود و در سال 1985، از نوآم چامسکی دعوت کرد تا در تالار عمومی شهر برلینگتون سخنرانی کند و به انتقاد از سیاست‌های دولت بپردازد.

سندرز بعد از ورود به مجلس نمایندگان آمریکا در سال 1990، به مدت شانزده سال این کرسی را در اختیار داشت و در نهایت در سال 2006 به مجلس سنا راه پیدا کرد. او در انتخابات سال 2012 و 2018 نیز برگزیده شد و به این ترتیب در سنا باقی ماند.

در آوریل 2015، سندرز اعلام کرد که نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری 2016 را دارد. اگر چه در ابتدا تصور عمومی بر این بود که او شانس کمی برای نامزد شدن دارد و فقط برای رساندن حرف‌های خود به مردم وارد این کارزار شده، با حمایت بخش بزرگی از قشر متوسط مواجه شد. او از پذیرفتن حمایت‌های مالی از طرف شرکت‌های بزرگ سر باز زد و هزینه‌ی کمپین انتخاباتی‌اش با کمک همین طبقه‌ی متوسط تأمین شد. در نهایت سندرز با اختلاف کمی نسبت به هیلاری کلینتون شکست خورد و از وی در مقابل نامزد دیگر، دونالد ترامپ، حمایت کرد. بعد از اعلام نتیجه‌ی انتخابات و پیروزی غیرمنتظره‌ی ترامپ، برخی صاحب‌نظران استدلال کردند که انتخاب نشدن سندرز به عنوان نامزد دموکرات و آمدن کلینتون به جای وی، موجب سرخوردگی قشر عظیمی از جوانان تحصیلکرده‌ی حامی او شد و عدم شرکت آن‌ها در انتخابات، به پیروزی ترامپ انجامید.

در فوریه 2019 سندرز اعلام کرد که برای انتخابات ریاست جمهوری 2020 نامزد خواهد شد. او که خود را سوسیال دموکرات معرفی می‌کند، همیشه بر حمایت از حقوق کارگران و مقابله با نابرابری تأکید داشته است. علاوه بر این، سندرز مدافع خدمات درمانی همگانی است و به اعطاء مرخصی زایمان با حقوق و آموزش دانشگاهی رایگان اعتقاد دارد. در رابطه با سیاست خارجی، سندرز موافق کاستن از هزینه‌های نظامی آمریکا و تأکید بیشتر بر دیپلماسی و مذاکره است. برای مثال در رابطه با ایران، سندرز تنها کسی بود که در مجلس سنا به وضع تحریم‌های ده ساله علیه ایران که بسیاری آن را نقض برجام می‌دانستند رأی نداد. همچنین، در نطق‌های انتخاباتی خود اظهار کرد که پس از انتخاب به عنوان رئیس جمهور، ارتباط با ایران را از سر خواهد گرفت و به کودتای 28 مرداد، به عنوان نمونه‌ای از مداخله‌ی آمریکا و انگلستان اشاره کرد که نتیجه‌ی ناگواری برای ملت ایران داشته است.

 


 

  1. Vermont
  2. New York College
  3. Chicago University
  4. Burlington