پل اکمن

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(تغییرمسیر از اکمن، پل)
پل اِکمن (Paul Ekman)
زادروز واشینگتن دی سی ۱۹۳۴م
ملیت امریکایی
تحصیلات و محل تحصیل دوره کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه آدلفی در روان‌شناسی بالینی
شغل و تخصص اصلی روان‌شناس
شغل و تخصص های دیگر استاد دانشگاه کالیفرنیا
فعالیت‌های مهم پیشگام در مطالعۀ احساسات و ارتباط آن‌ها با حالت‌های چهره- بنیان نهادن موسسه‌ای به نام گروه پل اکمن
آثار احساسات آشکار؛ رمزگشایی از چهره؛ چرا کودکان دروغ می‌گویند؛ دروغ گویی؛ آگاهی احساسی
گروه مقاله روانشناسی و روانپزشکی
خویشاوندان سرشناس مری میسون (همسر)
جوایز و افتخارات اخذ رتبۀ 59 از سوی انجمن روان‌شناسی امریکا

هفت حالت احساسیِ چهره، مشترک بین همۀ انسان‌ها
پل اکمن در کنار دالایی لاما و دخترش

پل اِکمن (۱۹۳۴-       )  (Paul Ekman)

روان‌شناس و استاد بازنشستۀ امریکایی در دانشگاه کالیفرنیا[۱]، سان فرانسیسکو[۲] که پیشگام در مطالعۀ احساسات[۳] و ارتباط آن‌ها با حالت‌های چهره[۴] است. او "اطلس احساسات[۵]" را با بیش از ده هزار حالت چهره ایجاد کرده است و به عنوان بهترین آشکارساز دروغ[۶] انسان در جهان مشهور است. از میان 100 روان‌شناس برتر جهان در قرن بیستم، انجمن روان‌شناسی امریکا[۷] به اکمن رتبۀ 59 را اختصاص داده است.

پل اکمن در خانواده‌ای یهودی در واشینگتن دی سی[۸] متولد و در نیوجرسی[۹]، واشینگتن[۱۰]، اورگون[۱۱] و کالیفرنیا[۱۲] بزرگ شد. پدرش متخصص اطفال[۱۳] و مادرش وکیل بود. خواهرش، جویس استینگارت[۱۴]، روان‌شناس تحلیل‌گرا[۱۵] است که قبل از بازنشستگی در شهر نیویورک[۱۶] کار می‌کرد. اکمن ابتدا می‌خواست روان‌درمانگر[۱۷] باشد. علت این موضوع نیز بیماری روانی مادرش بود. آن زمان، که او ۱۴ ساله بود، تصمیم گرفت در آینده شغلی انتخاب کند که بتواند به افرادی همچون مادرش کمک کند. اما زمانی که در 1958 (به محض اتمام دورۀ انترنی[۱۸] (کارآموزی) در لانگلی پورتر[۱۹]) به خدمت ارتش درآمد، به عنوان اولین روان‌شناس ارشد در فورت دیک[۲۰]، نیوجرسی، مشغول خدمت شد و دریافت که تحقیقات می‌تواند روال کار ارتش را تغییر دهد و از آن‌ها انسان‌‌های بهتری بسازد. این تجربه باعث شد که قصد و نیت‌اش برای روان‌درمانگر شدن را به محقِق شدن تغییر دهد تا بهتر بتواند تا حد ممکن به حداکثر افراد کمک کند.

در 15 سالگی در دانشگاه شیکاگو ثبت‌نام و آن‌جا سه ​​سال تحصیل در مقطع کارشناسی را سپری کرد. (یک سال نیز در دانشگاه نیویورک بود تا کارشناسی خود را دریافت کند.) طی زمان بودنش در دانشگاه شیکاگو، او با جلسات درمان گروهی و درک پویایی گروه مورد توجه قرار گرفت. از جمله همکلاسی‌هایش در شیکاگو می‌توان به سوزان_سونتاگ [۲۱] (نویسنده)، مایک_نیکولز[۲۲] (کارگردان فیلم) و ایلین مِی[۲۳] (بازیگر) اشاره کرد.

پس از آن، وارد دانشگاه آدلفی[۲۴] شد و در روان‌شناسی بالینی دوره کارشناسی ارشد و دکتری خود را گذراند. پایان نامه‌اش در دوره کارشناسی ارشد در ارتباط با بیان هیجانات در چهره و حرکات بدن بود. او از حدود ۲۵ سالگی (1960)، کارش را در دانشگاه آغاز کرد.

پس از اتمام خدمت سربازی در 1960، او پذیرفت که به عنوان محقق پژوهشی با لئونارد کرسنر[۲۵] در بیمارستان دولتی پالو آلتو[۲۶] همکاری کند. در همان سال او با گرگوری بیتسون[۲۷] (۱۹۰۴ـ۱۹۸۰) انسان‌شناس[۲۸] امریکایی نیز در همان بیمارستان دیدار کرد و پنج سال بعد، بیتسون به اکمن تصاویر و فیلم‌هایی داد که خودش در اواسط دهۀ 1930 در بالی[۲۹] گرفته بود و فکر کرد که آن تصاویر می‌تواند به اکمن در کارهای تحقیقاتی و مطالعات فرافرهنگی‌اش در زمینۀ ژست‌ها و حرکات غیرکلامی کمک کند.

از ۱۹۷۲ تا  ۲۰۰۴، او در یکی از مؤسسه‌های زیرمجموعۀ دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو کار می‌کرد و در همان دوران بود که پژوهش‌هایش در ارتباط با تغییرات چهره و بدن در زمان بروز هیجانات و موضوعات مرتبط با دروغ را انجام داد.

او پس از بازنشستگی از تدریس در دانشگاه سانفرانسیسکو، موسسه‌ای به نام گروه پل اکمن[۳۰] بنیان نهاده و فعالیت‌هایش را در این خصوص ادامه داده است. 

پل اکمن، هفت احساس پایه را در انسان‌ها شناسایی کرد و نشان داد که این احساس‌ها، در همهٔ ما مشترک‌اند و در چهرهٔ ما به یک شکل بروز می‌کنند. این احساسات مشترک عبارت‌اند از:

ترس[۳۱]، تعجب[۳۲]، خشم[۳۳]، نفرت[۳۴]، شادی[۳۵]، غم[۳۶]، تحقیر[۳۷].

(البته تحقیر در فهرست اولیه‌اش نبود و بعدها به آن اضافه شد.) او برای هر یک از این احساسات، علائمی را که در چهره بروز می‌کند و ماهیچه‌هایی را که منقبض شده یا تغییر شکل می‌دهند، مشخص کرده ‌است. اکمن سال‌ها به نقاط مختلف دنیا سفر کرد و حتی در میان قبایل بدوی زیست تا اطمینان یابد که همۀ انسان‌ها، جدای از سن و رنگ و نژادشان، احساسات خود را به شکل یکسانی در چهره بروز می‌دهند.

بر اساس نظریۀ او، در خصوص رفتارهای ناخودآگاه مغز و تأثیر آن بر حالت‌های غیرارادی، سریال امریکایی "به من دروغ بگو[۳۸]" در سه فصل ساخته شد.

اکمن با مری میسون[۳۹] ازدواج کرده؛ همسری که در نوشتن برخی کتاب‌ها با او مشارکت کرده است. دخترش، ایو اکمن[۴۰]، نیز به مباحث روان‌شناسی علاقه دارد. پل اکمن در مصاحبه‌ای عنوان کرده که بعد از تولد دخترش، سیگار را پس از ۳۰ سال ترک کرده ، چرا که می‌خواسته در رفتارش صداقت داشته باشد و آنچه را که می‌گوید، در عمل هم نشان دهد.

از آثار اوست:  احساسات آشکار[۴۱]؛ رمزگشایی از چهره[۴۲]؛ چرا کودکان دروغ می‌گویند[۴۳]؛ دروغ گویی[۴۴]؛

او در کتاب دروغ‌گویی می‌گوید: هر داستان سه وجه دارد: آن‌طور که تو می‌گویی. آن‌طور که او می‌گوید. آن‌طور که واقعاً رخ داده ‌است.

پل اکمن به تازگی کتابی با عنوان آگاهی احساسی[۴۵] را روانه بازار کرده‌ است که بر اهمیت نوع‌دوستی در جهان ما توضیح می‌دهد. این کتاب حاصل ساعت‌ها گفت‌و‌گو با دالایی_لاما است.

 

منابع:

https://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Ekman

https://www.amazon.com/Paul-Ekman/e/B002FSXSVI

 


  1. University of California
  2. San Francisco
  3. emotions
  4. facial expressions
  5. atlas of emotions
  6. lie detector
  7. (American Psychological Association (APA
  8. Washington, D.C
  9. New Jersey
  10. Washington
  11. Oregon
  12. California
  13. pediatrician
  14. Joyce Steingart
  15. psychoanalytic psychologist
  16. New York City
  17. psychotherapist
  18. internship
  19. Langley Porter
  20. Fort Dix
  21. Susan Sontag
  22. Mike Nichols
  23. Elaine May
  24. Adelphi
  25. Leonard Krasner
  26. Palo Alto
  27. Gregory Bateson
  28. anthropologist
  29. Bali
  30. Paul Ekman Group
  31. Fear
  32. Surprise
  33. Anger
  34. Disgust
  35. Joy
  36. Sadness
  37. Contempt
  38. Lie to me
  39. Mary Mason
  40. Eve Ekman
  41. Emotions Revealed
  42. Unmasking the Face
  43. Why Kids Lie
  44. Telling Lies
  45. Emotional Awareness