آگاپه: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


آگاپِه (Agape)<br/> (واژه‌ای یونانی، در عهد جدید<ref>New Testament</ref>&nbsp;به‌معنای «محبت<ref>love</ref>» یا «نیکویی<ref>charity</ref>») در نظر عالمانِ اخلاقِ مسیحی، هم‌ردیف ایمان<ref>faith</ref>&nbsp;و امید<ref>hope</ref>، از اهمّ فضایل<ref>virtue</ref>&nbsp;و به گفتۀ پولس حواری<ref>Saint Paul</ref>&nbsp;بزرگ‌ترین فضیلت. آگاپه همچنین نام ضیافتی در صدر مسیحیت است؛ شامی که دسته‌جمعی به‌همراه عشای ربانی تناول می‌شد. ریشۀ آن به «خَبورا<ref>chaburah</ref>»ی پیش از ظهور مسیحیت برمی‌گردد؛ یعنی وعدۀ غذایی که یاران یهودی<ref>Judaism</ref>&nbsp;با هم صرف می‌کردند. احتمالاً عیسی مسیح و حواریانش<ref>disciples</ref>&nbsp;این رسم را به‌جای می‌آورده‌اند و در میان مؤمنان صدر اول مسیحیت<ref>young christian church</ref>&nbsp;معمول بوده است. در آگاپه، غذایی که اشخاص می‌آوردند پیش از تناول تبرک می‌شد. اَفخارستیا<ref>Eucharist</ref>&nbsp;( تناول نان و شراب در عشاء ربانی) قبل یا بعد از آگاپه برگزار می‌شد. در اوایل قرن ۲م، افخارستیا از آگاپه جدا و به اول صبح منتقل شد. در برخی از جوامع مسیحی آگاپه تا قرن ۳م دوام آورد.
آگاپِه (Agape)<br/> (واژه‌ای یونانی، در [[عهد جدید]]<ref>New Testament</ref> به‌معنای «محبت<ref>love</ref>» یا «نیکویی<ref>charity</ref>») در نظر عالمانِ اخلاقِ مسیحی، هم‌ردیف ایمان<ref>faith</ref> و امید<ref>hope</ref>، از اهمّ فضایل<ref>virtue</ref> و به گفتۀ [[پولس رسول ( ـ ح ۶۷م)|پولس حواری]]<ref>Saint Paul</ref> بزرگ‌ترین فضیلت. آگاپه همچنین نام ضیافتی در صدر [[مسیحیت]] است؛ شامی که دسته‌جمعی به‌همراه [[عشای ربانی]] تناول می‌شد. ریشۀ آن به «خَبورا<ref>chaburah</ref>»ی پیش از ظهور مسیحیت برمی‌گردد؛ یعنی وعدۀ غذایی که یاران یهودی<ref>Judaism</ref> با هم صرف می‌کردند. احتمالاً [[عیسی]] مسیح و حواریانش<ref>disciples</ref> این رسم را به‌جای می‌آورده‌اند و در میان مؤمنان صدر اول مسیحیت<ref>young christian church</ref> معمول بوده است. در آگاپه، غذایی که اشخاص می‌آوردند پیش از تناول تبرک می‌شد. [[افخارستیا|اَفخارستیا]]<ref>Eucharist</ref> ( تناول نان و شراب در عشاء ربانی) قبل یا بعد از آگاپه برگزار می‌شد. در اوایل قرن ۲م، افخارستیا از آگاپه جدا و به اول صبح منتقل شد. در برخی از جوامع مسیحی آگاپه تا قرن ۳م دوام آورد.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۸:۵۵

آگاپِه (Agape)
(واژه‌ای یونانی، در عهد جدید[۱] به‌معنای «محبت[۲]» یا «نیکویی[۳]») در نظر عالمانِ اخلاقِ مسیحی، هم‌ردیف ایمان[۴] و امید[۵]، از اهمّ فضایل[۶] و به گفتۀ پولس حواری[۷] بزرگ‌ترین فضیلت. آگاپه همچنین نام ضیافتی در صدر مسیحیت است؛ شامی که دسته‌جمعی به‌همراه عشای ربانی تناول می‌شد. ریشۀ آن به «خَبورا[۸]»ی پیش از ظهور مسیحیت برمی‌گردد؛ یعنی وعدۀ غذایی که یاران یهودی[۹] با هم صرف می‌کردند. احتمالاً عیسی مسیح و حواریانش[۱۰] این رسم را به‌جای می‌آورده‌اند و در میان مؤمنان صدر اول مسیحیت[۱۱] معمول بوده است. در آگاپه، غذایی که اشخاص می‌آوردند پیش از تناول تبرک می‌شد. اَفخارستیا[۱۲] ( تناول نان و شراب در عشاء ربانی) قبل یا بعد از آگاپه برگزار می‌شد. در اوایل قرن ۲م، افخارستیا از آگاپه جدا و به اول صبح منتقل شد. در برخی از جوامع مسیحی آگاپه تا قرن ۳م دوام آورد.

 



  1. New Testament
  2. love
  3. charity
  4. faith
  5. hope
  6. virtue
  7. Saint Paul
  8. chaburah
  9. Judaism
  10. disciples
  11. young christian church
  12. Eucharist