اروپا (اخترشناسی): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


اُروپا (اخترشناسی)(Europa)در اخترشناسی، چهارمین قمر<ref>Moon</ref> بزرگ مشتری<ref>Jupiter
اُروپا (اخترشناسی)(Europa)
</ref>، با قطر ۳,۱۴۰ کیلومتر. هر ۳۵۵ روز یک‌بار سیاره مشتری را در فاصلۀ ۶۷۱هزارکیلومتری دور‌ می‌زند. این قمر پوشیده از یخی است که ظاهراً با هزاران شکاف باریکِ چندهزار کیلومتری شبکه‌شبکه شده است. گالیله<ref>Galileo
</ref>، کاوشگر فضاییِ ناسا، در فوریۀ ۱۹۹۷ شروع به چرخش بر گرد اروپا کرد. براساس داده‌های ارسالی کشف شد آن‌چه ترک‌های سطح قمر تصور می‌شد، در واقع پشته‌هایی کم‌ارتفاع‌اند. تعیین منشأ این ترک‌ها به بررسی‌های بیشتر نیاز دارد. ناسا پرتاب رصدگر اروپا<ref> Europa Observer</ref> برای جست‌وجوی آبِ زیرسطح یخی اروپا را در زمان‌بندی سال ۲۰۰۳ قرار داده بود.


&nbsp;
در [[اخترشناسی]]، چهارمین [[قمر]]<ref>Moon</ref> بزرگ [[مشتری]]<ref>Jupiter
</ref>، با قطر ۳,۱۴۰ کیلومتر. هر ۳۵۵ روز یک‌بار سیاره مشتری را در فاصلۀ ۶۷۱هزار کیلومتری دور‌ می‌زند. این قمر پوشیده از یخی است که ظاهراً با هزاران شکاف باریکِ چندهزار کیلومتری شبکه‌شبکه شده است. [[گالیله]]<ref>Galileo
</ref>، کاوشگر فضاییِ [[ناسا]]، در فوریۀ ۱۹۹۷ شروع به چرخش بر گرد اروپا کرد. براساس داده‌های ارسالی کشف شد آن‌چه ترک‌های سطح قمر تصور می‌شد، در واقع پشته‌هایی کم‌ارتفاع‌اند. تعیین منشأ این ترک‌ها به بررسی‌های بیشتر نیاز دارد. ناسا پرتاب رصدگر اروپا<ref> Europa Observer</ref> برای جست‌وجوی آبِ زیرسطح یخی اروپا را در زمان‌بندی سال ۲۰۰۳ قرار داده بود.
 
<br />


----
----


[[Category:اخترشناسی]] [[Category:اجرام آسمانی]]
[[Category:اخترشناسی]]  
[[Category:اجرام آسمانی]]
<references />

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۷ ژانویهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۲۱:۰۶

اُروپا (اخترشناسی)(Europa)

در اخترشناسی، چهارمین قمر[۱] بزرگ مشتری[۲]، با قطر ۳,۱۴۰ کیلومتر. هر ۳۵۵ روز یک‌بار سیاره مشتری را در فاصلۀ ۶۷۱هزار کیلومتری دور‌ می‌زند. این قمر پوشیده از یخی است که ظاهراً با هزاران شکاف باریکِ چندهزار کیلومتری شبکه‌شبکه شده است. گالیله[۳]، کاوشگر فضاییِ ناسا، در فوریۀ ۱۹۹۷ شروع به چرخش بر گرد اروپا کرد. براساس داده‌های ارسالی کشف شد آن‌چه ترک‌های سطح قمر تصور می‌شد، در واقع پشته‌هایی کم‌ارتفاع‌اند. تعیین منشأ این ترک‌ها به بررسی‌های بیشتر نیاز دارد. ناسا پرتاب رصدگر اروپا[۴] برای جست‌وجوی آبِ زیرسطح یخی اروپا را در زمان‌بندی سال ۲۰۰۳ قرار داده بود.



  1. Moon
  2. Jupiter
  3. Galileo
  4. Europa Observer