اسرارالتنزیل: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(جایگزینی متن - '\\1' به '<!--1')
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


اَسْرارُالتَّنْزیل <br>
اَسْرارُالتَّنْزیل <br>(نام کامل: ''اسرارالتنزیل و انوارالتأویل'') اثری در کلام، نوشتۀ [[فخر رازی، محمد بن عمر (ری ۵۴۴ـ هرات ۶۰۶)|فخر رازی]] به عربی. مؤلّف آن‌گونه که خود در مقدّمۀ کتاب آورده است، در نظر داشته که این کتاب را بر چهار قسم بنا نهد، و در آن از علم اصول دین، فروع دین، اخلاق و ادعیه سخن گوید. امّا آنچه از این کتاب امروزه به چاپ رسیده است، تنها قسم اوّل را دربردارد. این قسم از دو نوع، و هر نوع از چندین باب و فصل تشکیل شده. شرح مناظرات توحیدیِ حضرت [[نوح]] (ع)، [[ابراهیم]] (ع) و [[موسی]] (ع)، درشمار خواندنی‌ترین مباحث این کتاب است. ''اسرارالتنزیل'' به‌همت خود مؤلّف به فارسی ترجمه شده و ''لطایف غیاثی'' نام گرفته است. این هر دو به چاپ هم رسیده است.<br><!--11292700-->
(نام کامل: ''اسرارالتنزیل و انوارالتأویل'') اثری در کلام، نوشتۀ فخر رازی به عربی. مؤلّف آن‌گونه که خود در مقدّمۀ کتاب آورده است، در نظر داشته که این کتاب را بر چهار قسم بنا نهد، و در آن از علم اصول دین، فروع دین، اخلاق و ادعیه سخن گوید. امّا آنچه از این کتاب امروزه به‌چاپ رسیده است، تنها قسم اوّل را دربردارد. این قسم از دو نوع، و هر نوع از چندین باب و فصل تشکیل شده. شرح مناظرات توحیدیِ حضرت نوح (ع)، ابراهیم (ع) و موسی (ع)، درشمار خواندنی‌ترین مباحث این کتاب است. ''اسرارالتنزیل'' به‌همت خود مؤلّف به فارسی ترجمه شده و ''لطایف غیاثی'' نام گرفته است. این هر دو به‌چاپ هم رسیده است.
<br><!--11292700-->
[[رده:فلسفه ، منطق و کلام]]
[[رده:فلسفه ، منطق و کلام]]
[[رده:کلام – اشخاص و فرقه ها و آثار]]
[[رده:کلام – اشخاص و فرقه ها و آثار]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۶ مارس ۲۰۲۲، ساعت ۰۷:۵۷

اَسْرارُالتَّنْزیل
(نام کامل: اسرارالتنزیل و انوارالتأویل) اثری در کلام، نوشتۀ فخر رازی به عربی. مؤلّف آن‌گونه که خود در مقدّمۀ کتاب آورده است، در نظر داشته که این کتاب را بر چهار قسم بنا نهد، و در آن از علم اصول دین، فروع دین، اخلاق و ادعیه سخن گوید. امّا آنچه از این کتاب امروزه به چاپ رسیده است، تنها قسم اوّل را دربردارد. این قسم از دو نوع، و هر نوع از چندین باب و فصل تشکیل شده. شرح مناظرات توحیدیِ حضرت نوح (ع)، ابراهیم (ع) و موسی (ع)، درشمار خواندنی‌ترین مباحث این کتاب است. اسرارالتنزیل به‌همت خود مؤلّف به فارسی ترجمه شده و لطایف غیاثی نام گرفته است. این هر دو به چاپ هم رسیده است.