میرزا محمد مهدی نوری: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۴ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
میرزا محمد مهدی نوری
میرزا محمد مهدی نوری


نمایندۀ سیاسی ایران در تفلیس، پسر دوم زکی خان سردار نوری و برادر زن و پسر عموی میرزا آقا خان صدراعظم نوری. میرزا محمد مهدی عمدتاً در دستگاه کامران میرزا نایب‌السلطنه مشغول به کار بود.
نمایندۀ سیاسی ایران در تفلیس، پسر دوم زکی خان سردار نوری و برادر زن و پسر عموی میرزا آقا خان صدراعظم نوری. در دوران تبعید میرزا آقاخان نوری، او از 1275 تا 1281ق با خانواده‌اش در شهرهای اصفهان، یزد و قم واسطۀ کارهایش بود. با حاج علیخان حاجب‌الدوله (ملقب به ضیاء‎الملک و اعتمادالسلطنه) در جلسات محرمانه مذاکره می‌کرده و خواسته‌های میرزا آقا خان نوری را به او انتقال می‌داده و او را برای شفاعت در حضور [[ناصرالدین شاه قاجار|ناصرالدین شاه]] و اقدامات لازم دیگر برمی‌انگیخته است.  


در دوران تبعید میرزا آقاخان نوری، او از 1275 تا 1281ق با خانواده‌اش در شهرهای اصفهان، یزد و قم واسطۀ کارهایش بود. با حاج علیخان حاجب‌الدوله (ملقب به ضیاء‎الملک و اعتمادالسلطنه) در جلسات محرمانه مذاکره می‌کرده و خواسته‌های میرزا آقا خان نوری را به او انتقال می‌داده و او را برای شفاعت در حضور [[ناصرالدین شاه قاجار|ناصرالدین شاه]] و اقدامات لازم دیگر برمی‌انگیخته است.  
میرزا محمد مهدی پدر میرزا ابوالقاسم خان نوری معروف به وزیر بود. میرزا محمد مهدی نوری در 1283ق به مکه رفت و همان‌جا فوت کرد.  


<br />
<br />
[[رده:تاریخ ایران]]
[[رده:دوره قاجار]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۱ دسامبر ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۰۱

میرزا محمد مهدی نوری

نمایندۀ سیاسی ایران در تفلیس، پسر دوم زکی خان سردار نوری و برادر زن و پسر عموی میرزا آقا خان صدراعظم نوری. در دوران تبعید میرزا آقاخان نوری، او از 1275 تا 1281ق با خانواده‌اش در شهرهای اصفهان، یزد و قم واسطۀ کارهایش بود. با حاج علیخان حاجب‌الدوله (ملقب به ضیاء‎الملک و اعتمادالسلطنه) در جلسات محرمانه مذاکره می‌کرده و خواسته‌های میرزا آقا خان نوری را به او انتقال می‌داده و او را برای شفاعت در حضور ناصرالدین شاه و اقدامات لازم دیگر برمی‌انگیخته است.

میرزا محمد مهدی پدر میرزا ابوالقاسم خان نوری معروف به وزیر بود. میرزا محمد مهدی نوری در 1283ق به مکه رفت و همان‌جا فوت کرد.