میرزا فتحعلی شیرازی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:
میرزا فتحعلی شیرازی  
میرزا فتحعلی شیرازی  


(متخلص به حجاب) از خوشنویسان درجه یک قرن 13ق، فرزند آقا محمد جعفر شیرازی. میرزا فتحعلی شیرازی که در خوشنویسی "فتحعلی" رقم می کرده، در خط نستعلیق مهارت بسیار داشته و 6 قلم نستعلیق را کامل می نوشته است. خطش چنان استادانه بوده که گاهی با [[میرعماد]] اشتباه گرفته می شده است. و او به علت همین شباهت، در شیوه اش تغییراتی ایجاد کرد.   
(متخلص به حجاب) از خوشنویسان درجه یک قرن 13ق، فرزند آقا محمد جعفر شیرازی. میرزا فتحعلی شیرازی که در خوشنویسی "فتحعلی" رقم می‌کرده، در [[نستعلیق، خط|خط نستعلیق]] مهارت بسیار داشته و 6 قلم نستعلیق را کامل می‌نوشته است. خطش چنان استادانه بوده که گاهی با [[میرعماد]] اشتباه گرفته می‌شده است. و او به علت همین شباهت، در شیوه‌اش تغییراتی ایجاد کرد.   


در دورۀ [[محمدشاه قاجار (تبریز ۱۲۲۲ـ تهران ۱۲۶۴ق)|محمد شاه]] و [[ناصرالدین شاه قاجار]] می زیست. پدرش نیز مردی هنرمند و در زمان خودش، در فن حکاکی بسیار ماهر و مشهور بود. سلاطین و حکام ایران و همچنین هندوستان و افغانستان از او مُهر می خواستند.  
در دورۀ [[محمدشاه قاجار (تبریز ۱۲۲۲ـ تهران ۱۲۶۴ق)|محمد شاه]] و [[ناصرالدین شاه قاجار]] می‌زیست. پدرش نیز مردی هنرمند و در زمان خودش، در فن حکاکی بسیار ماهر و مشهور بود. سلاطین و حکام ایران و همچنین هندوستان و افغانستان از او مُهر می‌خواستند. میرزا فتحعلی شیرازی در شعر "حجاب" تخلص می‌کرد و از شاگردان میرزا کوچک وصال شیرازی بود. دیوانی در 6000 بیت از او باقی مانده است. از دیگر آثار اوست: یک نسخه 6 دفتر مثنوی مولوی متعلق به کاخ موزۀ گلستان؛ یک نسخه لوایح جامی و تاریخ معجم در همان کتابخانه.  


میرزا فتحعلی شیرازی در شعر "حجاب" تخلص می کرد و از شاگردان میرزا کوچک وصال شیرازی بود. دیوانی در 6000 بیت از او باقی مانده است.
میرزا فتحعلی در شیراز متولد شد و در 1269ق و در شرایطی که سن‌اش به 50 سال هم نرسیده بود، در همان زادگاهش نیز درگذشت و در بقعۀ [[شاه چراغ]] شیراز به خاک سپرده شد.
 
از دیگر آثار اوست: یک نسخه 6 دفتر مثنوی مولوی متعلق به کاخ موزۀ گلستان؛ یک نسخه لوایح جامی و تاریخ معجم در همان کتابخانه.
 
در شیراز متولد شد و در 1269ق و در شرایطی که سن اش به 50 سال هم نرسیده بود، در همان زادگاهش نیز درگذشت و در بقعۀ شاه چراغ شیراز به خاک سپرده شد.
[[رده:تاریخ ایران]]
[[رده:تاریخ ایران]]
[[رده:دوره قاجار]]
[[رده:دوره قاجار]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۳۱ دسامبر ۲۰۲۲، ساعت ۰۷:۵۰

میرزا فتحعلی شیرازی

(متخلص به حجاب) از خوشنویسان درجه یک قرن 13ق، فرزند آقا محمد جعفر شیرازی. میرزا فتحعلی شیرازی که در خوشنویسی "فتحعلی" رقم می‌کرده، در خط نستعلیق مهارت بسیار داشته و 6 قلم نستعلیق را کامل می‌نوشته است. خطش چنان استادانه بوده که گاهی با میرعماد اشتباه گرفته می‌شده است. و او به علت همین شباهت، در شیوه‌اش تغییراتی ایجاد کرد.

در دورۀ محمد شاه و ناصرالدین شاه قاجار می‌زیست. پدرش نیز مردی هنرمند و در زمان خودش، در فن حکاکی بسیار ماهر و مشهور بود. سلاطین و حکام ایران و همچنین هندوستان و افغانستان از او مُهر می‌خواستند. میرزا فتحعلی شیرازی در شعر "حجاب" تخلص می‌کرد و از شاگردان میرزا کوچک وصال شیرازی بود. دیوانی در 6000 بیت از او باقی مانده است. از دیگر آثار اوست: یک نسخه 6 دفتر مثنوی مولوی متعلق به کاخ موزۀ گلستان؛ یک نسخه لوایح جامی و تاریخ معجم در همان کتابخانه.

میرزا فتحعلی در شیراز متولد شد و در 1269ق و در شرایطی که سن‌اش به 50 سال هم نرسیده بود، در همان زادگاهش نیز درگذشت و در بقعۀ شاه چراغ شیراز به خاک سپرده شد.