پیچ امین الدوله: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۲: خط ۲:
پیچ امین‌الدوله
پیچ امین‌الدوله


[[File:13226500-1.jpg|thumb|پيچ امين‌الدوله]][[File:13226500.jpg|thumb|پيچ امين‌الدوله]]
[[File:13226500-1.jpg|thumb|پيچ امين‌الدوله]]درختچه یا پیچی بالارونده، متعلق به خانوادۀ شوند<ref>Caprifoliaceae</ref>، با نام علمی Lonicera caprifolium . از به‌هم‌پیوستن برگ‌هایش در قاعده، نوعی جام برای استقرار گل‌های انتهایی معطر و شکری‌رنگش پدید می‌آید. میوۀ این گیاه گوشتی و به رنگ قرمز ارغوانی است و پس از رسیدن کامل تیره‌رنگ می‌شود. در گذشته از گل‌های این گیاه نوعی شربت مقوی قلب و رفع‌کنندۀ سرفه و تحریکات سینه تهیه می‌کردند. این گیاه بومی اروپا و آسیای غربی است و از قدیم به‌صورت پیچ زینتی کاشته می‌شده است. در جنس Lonicera، علاوه بر پیچ امین‌الدوله، چند گیاه دیگر ازجمله چندین گونه پلاخور، همگی درختچه‌ای؛ همچنین گونه‌های پیچ آویزی (L. sempervirens) و شِن (L. nummularifalia) طبقه‌بندی شده‌اند. پیچ آویزی بومی امریکاست و در باغ‌های ایران به‌صورت زینتی کاشته می‌شود.
 
درختچه یا پیچی بالارونده، متعلق به خانوادۀ شوند<ref>Caprifoliaceae</ref>، با نام علمی Lonicera caprifolium . از به‌هم‌پیوستن برگ‌هایش در قاعده، نوعی جام برای استقرار گل‌های انتهایی معطر و شکری‌رنگش پدید می‌آید. میوۀ این گیاه گوشتی و به رنگ قرمز ارغوانی است و پس از رسیدن کامل تیره‌رنگ می‌شود. در گذشته از گل‌های این گیاه نوعی شربت مقوی قلب و رفع‌کنندۀ سرفه و تحریکات سینه تهیه می‌کردند. این گیاه بومی اروپا و آسیای غربی است و از قدیم به‌صورت پیچ زینتی کاشته می‌شده است. در جنس Lonicera، علاوه بر پیچ امین‌الدوله، چند گیاه دیگر ازجمله چندین گونه پلاخور، همگی درختچه‌ای؛ همچنین گونه‌های پیچ آویزی (L. sempervirens) و شِن (L. nummularifalia) طبقه‌بندی شده‌اند. پیچ آویزی بومی امریکاست و در باغ‌های ایران به‌صورت زینتی کاشته می‌شود.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۲ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۸:۰۵

پیچ امین‌الدوله

پيچ امين‌الدوله

درختچه یا پیچی بالارونده، متعلق به خانوادۀ شوند[۱]، با نام علمی Lonicera caprifolium . از به‌هم‌پیوستن برگ‌هایش در قاعده، نوعی جام برای استقرار گل‌های انتهایی معطر و شکری‌رنگش پدید می‌آید. میوۀ این گیاه گوشتی و به رنگ قرمز ارغوانی است و پس از رسیدن کامل تیره‌رنگ می‌شود. در گذشته از گل‌های این گیاه نوعی شربت مقوی قلب و رفع‌کنندۀ سرفه و تحریکات سینه تهیه می‌کردند. این گیاه بومی اروپا و آسیای غربی است و از قدیم به‌صورت پیچ زینتی کاشته می‌شده است. در جنس Lonicera، علاوه بر پیچ امین‌الدوله، چند گیاه دیگر ازجمله چندین گونه پلاخور، همگی درختچه‌ای؛ همچنین گونه‌های پیچ آویزی (L. sempervirens) و شِن (L. nummularifalia) طبقه‌بندی شده‌اند. پیچ آویزی بومی امریکاست و در باغ‌های ایران به‌صورت زینتی کاشته می‌شود.

 


  1. Caprifoliaceae