پرش به محتوا

ترمین: تفاوت میان نسخه‌ها

۲٬۱۶۰ بایت اضافه‌شده ،  ۳ ماه پیش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۸ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
خط ۲: خط ۲:
ترمین  (Theremin)
ترمین  (Theremin)


از سازهای الکترونیک اولیه که در ۱۹۲۲م توسط لئون ترمین<ref>Leon Theremin</ref> اختراع شد. برای نواختن آن دست نوازنده روی یک میدان مغناطیسی، دور یک چرخ و محور فلزی حرکت می‌کند. این ساز از تولید فرکانس ضرب بین دو نوسان‌ساز با فرکانس بالا استفاده می‌کند که یک سیگنالشان ثابت است و سیگنال دیگر به وضعیت دست نوازنده در حوالی یک میلۀ آنتن بستگی دارد.  
از سازهای الکترونیک اولیه که در ۱۹19م توسط [[ترمین، لیون (1896ـ1993)|لئون ترمین]]<ref>Leon Theremin</ref> اختراع شد. این‌ ساز می‌تواند گسترۀ وسیعی‌ از صداها را تولید کند و بیش‌تر برای‌ جلوه‌های‌ صوتی‌ جیغ‌مانند در فیلم‌ها به‌ کار می‌رود. ترمین به‌نوبۀ خود زمینۀ اختراع ساز دیگری به شکل [[ویولنسل]] شد که نت‌های آن را می‌شد به وسیلۀ تختۀ انگشت‌گذاری ویولنسل به صورت جداگانه تولید کرد. 
 
برای نواختن ترمین دست نوازنده روی یک میدان مغناطیسی، دور یک چرخ و محور فلزی حرکت می‌کند. این ساز از تولید فرکانس ضرب بین دو نوسان‌ساز با فرکانس بالا استفاده می‌کند که یک سیگنالشان ثابت است و سیگنال دیگر به وضعیت دست نوازنده در حوالی یک میلۀ آنتن بستگی دارد.
 
صدای [[مونوفونیک]]<ref>monophonic</ref> آن مثل صدای خواننده‌ای در [[رژیستر]]<ref>register</ref> [[سوپرانو]] است، و در زیرایی‌های بم‌تر [[ترومبون|ترومبون‌]]<nowiki/>مانند می‌شود. از آنجا که نوازنده هیچ تماسی با ساز ندارد به دست آوردن زیرایی ثابت و دقیق، به خاطر خصوصیت موجی‌ساز، کار دشواری است. چون دست در هر وضعیتی یک زیرایی تولید می‌کند، ترمین قادر به اجرای نت‌های جداجدا نیست؛ بدین ترتیب تمامی فاصله‌ها با یک [[پورتامنتو]]<ref>portamento</ref>ی ناله‌مانند مثل پورتامنتوی بوق کشتی به هم متصل هستند.
 
[[ادگار وارز]]<ref>Edgard Varèse</ref> در قطعۀ ''هیپرپریسم (فوق‌منشور)''<ref>''Hyperprism''</ref> (۱۹۳۳-۱۹۳۴) دو ترمین به کار برده است. این ساز از نیمۀ دوم دهۀ 1940م تا اواخر دهۀ بعد در موسیقی برخی فیلم‌ها، از جمله از مهم‌ترین آنها: موسیقی [[برنارد هرمن]]<ref>Bernard Herrmann</ref> برای فیلم علمی-تخیلی ''روزی که زمین از حرکت بازایستاد''<ref>''The Day the Earth Stood Still''</ref> (به کارگردانی رابرت وایز<ref>Robert Wise</ref>- ۱۹۵۱)، استفاده شده است.  
----
----
<references />
[[رده:موسیقی]]
[[رده:سازهای غیرایرانی]]
سرویراستار
۳۷٬۶۴۴

ویرایش