آویشن: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:
 
[[پرونده:10269600-1.jpg|بندانگشتی|آويشن]]
آویشَن (thyme)<br>
آویشَن (thyme)<br>
[[پرونده: 10269600.jpg | بندانگشتی|آويشَن]]یکی از جنس<ref>genus</ref>های متعلق به خانوادۀ [[نعناعیان]]<ref>mint family</ref>، با نام ''Thymus''. آویشن معمولی (''T. Vulgaris'') بومی مناطق مدیترانه‌ای است و بلندی آن به ۳۰ سانتی‌متر می‌رسد. این گیاه برگ‌هایی کوتاه و گل‌هایی صورتی دارد. برگ‌های معطر آن را برای طعم‌دادن به غذا استفاده می‌کنند. تاریخچه استفاده از آویشن به‌منزلۀ دارو دست کم به دو قرن قبل از میلاد می‌رسد. مادۀ مؤثر مهم این گیاه تیمول<ref>thymol</ref> است که با دیگر مواد شیمیایی این گیاه، باعث افزایش ضربان قلب، تقویت قوای جسمانی و بهبود عمل دستگاه گوارش می‌شود. این گیاه مانند بسیاری از اعضای خانوادۀ نعناییان خاصیت ضدعفونی‌کنندگی دارد. نام آویشن شیرازی به گونۀ ''Zataria multiflora''، بوته‌ای با گل‌های سفید و دارای خاصیت دارویی، از خانوادۀ نعناییان، اطلاق می‌شود.
[[پرونده: 10269600.jpg | بندانگشتی|آويشن]]یکی از جنس<ref>genus</ref>های متعلق به خانوادۀ [[نعناعیان]]<ref>mint family</ref>، با نام ''Thymus''. آویشن معمولی (''T. Vulgaris'') بومی مناطق مدیترانه‌ای است و بلندی آن به ۳۰ سانتی‌متر می‌رسد. این گیاه برگ‌هایی کوتاه و گل‌هایی صورتی دارد. برگ‌های معطر آن را برای طعم‌دادن به غذا استفاده می‌کنند. تاریخچه استفاده از آویشن به‌منزلۀ دارو دست کم به دو قرن قبل از میلاد می‌رسد. مادۀ مؤثر مهم این گیاه تیمول<ref>thymol</ref> است که با دیگر مواد شیمیایی این گیاه، باعث افزایش ضربان قلب، تقویت قوای جسمانی و بهبود عمل دستگاه گوارش می‌شود. این گیاه مانند بسیاری از اعضای خانوادۀ نعناییان خاصیت ضدعفونی‌کنندگی دارد. نام آویشن شیرازی به گونۀ ''Zataria multiflora''، بوته‌ای با گل‌های سفید و دارای خاصیت دارویی، از خانوادۀ نعناییان، اطلاق می‌شود.
<br><!--10269600-->
<br><!--10269600-->



نسخهٔ کنونی تا ‏۱۷ ژوئن ۲۰۲۴، ساعت ۱۱:۴۹

آويشن

آویشَن (thyme)

آويشن

یکی از جنس[۱]های متعلق به خانوادۀ نعناعیان[۲]، با نام Thymus. آویشن معمولی (T. Vulgaris) بومی مناطق مدیترانه‌ای است و بلندی آن به ۳۰ سانتی‌متر می‌رسد. این گیاه برگ‌هایی کوتاه و گل‌هایی صورتی دارد. برگ‌های معطر آن را برای طعم‌دادن به غذا استفاده می‌کنند. تاریخچه استفاده از آویشن به‌منزلۀ دارو دست کم به دو قرن قبل از میلاد می‌رسد. مادۀ مؤثر مهم این گیاه تیمول[۳] است که با دیگر مواد شیمیایی این گیاه، باعث افزایش ضربان قلب، تقویت قوای جسمانی و بهبود عمل دستگاه گوارش می‌شود. این گیاه مانند بسیاری از اعضای خانوادۀ نعناییان خاصیت ضدعفونی‌کنندگی دارد. نام آویشن شیرازی به گونۀ Zataria multiflora، بوته‌ای با گل‌های سفید و دارای خاصیت دارویی، از خانوادۀ نعناییان، اطلاق می‌شود.




  1. genus
  2. mint family
  3. thymol