راین ـ ماین ـ دانوب، آبراه: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۴: خط ۴:
(یا: کانال اروپا<ref>Europa Canal
(یا: کانال اروپا<ref>Europa Canal


</ref>) آبراهی مصنوعی در ایالت [[باواریا]]<ref>Bavaria</ref> در جنوب [[آلمان]]<ref>Germany</ref> (تکمیل در ۱۹۹۲). بخشی از این آبراه که رودهای [[ماین، رود|ماین]] و [[دانوب]]<ref>Danube</ref> را به‌هم وصل می‌کند ۱۷۱ کیلومتر طول دارد، اما طول کل آبراه از محل تلاقی رودهای ماین و [[راین]] تا رود دانوب در [[پاسایو|پاسائو]]<ref> Passau </ref> ۶۷۷ کیلومتر است. آبراه مزبور [[دریای شمال]]<ref>North Sea</ref> را به [[دریای سیاه]]<ref> Black Sea</ref> متصل می‌کند و از چندین کشور اروپایی می‌گذرد. این آبراه شانزده آب‌بند دارد و حداکثر ارتفاع آن در جنوب [[نورمبرگ]]<ref> Nuremberg </ref> در آلپ‌های سوابیا<ref>Swabian Alps </ref> به ۴۰۶ متر می‌رسد. در ۷۹۳‌م به‌دستور [[شارلمانی]]<ref>Charlemagne</ref>، پادشاه فرانک‌ها، کانالی بین دو رود ماین و دانوب حفر شد، اما بارش شدید باران از ادامه کار جلوگیری کرد. در زمان حکومت [[لودویگ اول]]<ref> Ludwig I </ref> (۱۸۳۷) کار احداث کانال بین [[بامبرگ]]<ref>Bamberg </ref>&nbsp;و کلهایم<ref>Kelheim </ref> ادامه یافت. از کانال لودویگ<ref>Ludwig Canal</ref> تا زمان [[جنگ جهانی دوم]]<ref>World War II</ref> استفاده می‌شد. در ۱۹۲۱، با موافقت دولت آلمان و ایالت باواریا شرکتی جهت طولانی‌تر کردن آبراه ماین ـ دانوب تشکیل شد؛ بخش عمده عملیات ساخت کانال بین ۱۹۲۲ و ۱۹۶۰ صورت گرفت.
</ref>) آبراهی مصنوعی در ایالت [[باواریا]]<ref>Bavaria</ref> در جنوب [[آلمان]]<ref>Germany</ref> (تکمیل در ۱۹۹۲). بخشی از این آبراه که رودهای [[ماین، رود|ماین]]<ref>Mayenne</ref> و [[دانوب]]<ref>Danube</ref> را به‌هم وصل می‌کند ۱۷۱ کیلومتر طول دارد، اما طول کل آبراه از محل تلاقی رودهای ماین و [[راین]]<ref>Rhine</ref> تا رود دانوب در [[پاسایو|پاسائو]]<ref> Passau </ref> ۶۷۷ کیلومتر است. آبراه مزبور [[دریای شمال]]<ref>North Sea</ref> را به [[دریای سیاه]]<ref> Black Sea</ref> متصل می‌کند و از چندین کشور اروپایی می‌گذرد. این آبراه شانزده آب‌بند دارد و حداکثر ارتفاع آن در جنوب [[نورمبرگ]]<ref> Nuremberg </ref> در آلپ‌های سوابیا<ref>Swabian Alps </ref> به ۴۰۶ متر می‌رسد. در ۷۹۳‌م به‌دستور [[شارلمانی]]<ref>Charlemagne</ref>، پادشاه فرانک‌ها، کانالی بین دو رود ماین و دانوب حفر شد، اما بارش شدید باران از ادامه کار جلوگیری کرد. در زمان حکومت [[لودویگ اول]]<ref> Ludwig I </ref> (۱۸۳۷) کار احداث کانال بین [[بامبرگ]]<ref>Bamberg </ref>&nbsp;و کلهایم<ref>Kelheim </ref> ادامه یافت. از کانال لودویگ<ref>Ludwig Canal</ref> تا زمان [[جنگ جهانی دوم]]<ref>World War II</ref> استفاده می‌شد. در ۱۹۲۱، با موافقت دولت آلمان و ایالت باواریا شرکتی جهت طولانی‌تر کردن آبراه ماین ـ دانوب تشکیل شد؛ بخش عمده عملیات ساخت کانال بین ۱۹۲۲ و ۱۹۶۰ صورت گرفت.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۱ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۲:۰۳

راین ـ ماین ـ دانوب، آبراه (Rhine-Main-Danube Canal)

(یا: کانال اروپا[۱]) آبراهی مصنوعی در ایالت باواریا[۲] در جنوب آلمان[۳] (تکمیل در ۱۹۹۲). بخشی از این آبراه که رودهای ماین[۴] و دانوب[۵] را به‌هم وصل می‌کند ۱۷۱ کیلومتر طول دارد، اما طول کل آبراه از محل تلاقی رودهای ماین و راین[۶] تا رود دانوب در پاسائو[۷] ۶۷۷ کیلومتر است. آبراه مزبور دریای شمال[۸] را به دریای سیاه[۹] متصل می‌کند و از چندین کشور اروپایی می‌گذرد. این آبراه شانزده آب‌بند دارد و حداکثر ارتفاع آن در جنوب نورمبرگ[۱۰] در آلپ‌های سوابیا[۱۱] به ۴۰۶ متر می‌رسد. در ۷۹۳‌م به‌دستور شارلمانی[۱۲]، پادشاه فرانک‌ها، کانالی بین دو رود ماین و دانوب حفر شد، اما بارش شدید باران از ادامه کار جلوگیری کرد. در زمان حکومت لودویگ اول[۱۳] (۱۸۳۷) کار احداث کانال بین بامبرگ[۱۴] و کلهایم[۱۵] ادامه یافت. از کانال لودویگ[۱۶] تا زمان جنگ جهانی دوم[۱۷] استفاده می‌شد. در ۱۹۲۱، با موافقت دولت آلمان و ایالت باواریا شرکتی جهت طولانی‌تر کردن آبراه ماین ـ دانوب تشکیل شد؛ بخش عمده عملیات ساخت کانال بین ۱۹۲۲ و ۱۹۶۰ صورت گرفت.

 


  1. Europa Canal
  2. Bavaria
  3. Germany
  4. Mayenne
  5. Danube
  6. Rhine
  7. Passau
  8. North Sea
  9. Black Sea
  10. Nuremberg
  11. Swabian Alps
  12. Charlemagne
  13. Ludwig I
  14. Bamberg
  15. Kelheim
  16. Ludwig Canal
  17. World War II