سبک بین المللی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


سبک بین‌المللی (international style)
سبک بین‌المللی (international style)
 
[[پرونده:Villa Savoye.jpg|بندانگشتی|ساختمان ویلای ساووی کار لوکوربوزیه]]
[[File:25081700.jpg|thumb|ساختمان ويلا ساووي کار لوکوربوزيه]]
از سبک‌های معماری، و از مراحل آغازین و تأثیرگذار جنبش مدرن<ref>Modern Movement</ref>. در دهۀ ۱۹۲۰ در غرب اروپا پا گرفت، و در دهۀ ۱۹۳۰، به‌ویژه در [[امریکا، ایالات متحده|امریکا]]، به اوج رسید. چیرگی اشکال هندسی، به‌ویژه مستطیل‌ها، تأکید بر ترکیب‌بندی نامتقارن، صرفِ هزینۀ گزاف برای شیشه‌کاری، و دیوارهای سفیدکاری شده، از مشخصات این شیوه‌اند. نمونه‌های آن عبارت‌اند از ساختمان [[باوهاوس]]<ref>Bauhaus </ref>، کار [[گروپیوس، والتر آدولف (۱۸۸۳ـ۱۹۶۹)|والتر گروپیوس]]<ref>Walter Gropius</ref>، [[دسایو|دسائو]]<ref>Dessau </ref>، [[آلمان]] (۱۹۲۵ـ۱۹۲۶)؛ ویلا ساووی<ref>Villa Savoye</ref>، کار [[لوکوربوزیه]]<ref>Le Corbusier</ref>، در پوئاسی<ref>Poissy</ref>، [[فرانسه]] (۱۹۲۷ـ۱۹۳۱)؛ کتابخانۀ ویپوری<ref>Viipuri Library</ref>، در [[فنلاند]] (اکنون در روسیه)، کار [[آلتو، آلوار (۱۸۹۸ـ۱۹۷۶)|آلوار آلتو]]<ref>Alvar Aalto</ref> (۱۹۲۷ـ۱۹۳۵)؛ و پاویون بارسلون<ref>Barcelona Pavilion</ref>، کار [[میس وان در روهه، لودویگ (۱۸۸۶ـ۱۹۶۹)|میس وان در روهه]]<ref>Mies van der Rohe</ref> (۱۹۲۹). اصطلاح «سبک بین‌المللی» را [[جانسون، فیلیپ (۱۹۰۶ـ ۲۰۰۵)|فیلیپ جانسون]]<ref>Philip Johnson</ref> و آلفرد بار<ref>Alfred Barr</ref> در ۱۹۳۲ برای توصیف کارهای لوکوربوزیه، گروپیوس، و میس وان در روهه، (و دیگران) ابداع کردند. گاهی این اصطلاح در اشاره به کلّ جنبش مدرن نیز استفاده می‌شود.
 
از سبک‌های معماری، و از مراحل آغازین و تأثیرگذار جنبش مدرن<ref>Modern Movement</ref>. در دهۀ ۱۹۲۰ در غرب اروپا پا گرفت، و در دهۀ ۱۹۳۰، به‌ویژه در امریکا، به اوج رسید. چیرگی اشکال هندسی، به‌ویژه مستطیل‌ها، تأکید بر ترکیب‌بندی نامتقارن، صرفِ هزینۀ گزاف برای شیشه‌کاری، و دیوارهای سفیدکاری شده، از مشخصات این شیوه‌اند. نمونه‌های آن عبارت‌اند از ساختمان باوهاوس<ref>Bauhaus </ref>، کار والتر گروپیوس<ref>Walter Gropius</ref>، دسائو<ref>Dessau </ref>، آلمان (۱۹۲۵ـ۱۹۲۶)؛ ویلا ساووی<ref>Villa Savoye</ref>، کار لوکوربوزیه<ref>Le Corbusier</ref>، در پوئاسی<ref>Poissy</ref>، فرانسه (۱۹۲۷ـ۱۹۳۱)؛ کتابخانۀ ویپوری<ref>Viipuri Library</ref>، در فنلاند (اکنون در روسیه)، کار آلوار آلتو<ref>Alvar Aalto</ref>&nbsp;(۱۹۲۷ـ۱۹۳۵)؛ و پاویون بارسلون<ref>Barcelona Pavilion</ref>، کار میس وان در روهه<ref>Mies van der Rohe</ref>&nbsp;(۱۹۲۹). اصطلاح «سبک بین‌المللی» را فیلیپ جانسون<ref>Philip Johnson</ref>&nbsp;و آلفرد بار<ref>Alfred Barr</ref>&nbsp;در ۱۹۳۲ برای توصیف کارهای لوکوربوزیه، گروپیوس، و میس وان در روهه، (و دیگران) ابداع کردند. گاهی این اصطلاح در اشاره به کلّ جنبش مدرن نیز استفاده می‌شود.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۹ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۰۹:۳۳

سبک بین‌المللی (international style)

ساختمان ویلای ساووی کار لوکوربوزیه

از سبک‌های معماری، و از مراحل آغازین و تأثیرگذار جنبش مدرن[۱]. در دهۀ ۱۹۲۰ در غرب اروپا پا گرفت، و در دهۀ ۱۹۳۰، به‌ویژه در امریکا، به اوج رسید. چیرگی اشکال هندسی، به‌ویژه مستطیل‌ها، تأکید بر ترکیب‌بندی نامتقارن، صرفِ هزینۀ گزاف برای شیشه‌کاری، و دیوارهای سفیدکاری شده، از مشخصات این شیوه‌اند. نمونه‌های آن عبارت‌اند از ساختمان باوهاوس[۲]، کار والتر گروپیوس[۳]، دسائو[۴]، آلمان (۱۹۲۵ـ۱۹۲۶)؛ ویلا ساووی[۵]، کار لوکوربوزیه[۶]، در پوئاسی[۷]، فرانسه (۱۹۲۷ـ۱۹۳۱)؛ کتابخانۀ ویپوری[۸]، در فنلاند (اکنون در روسیه)، کار آلوار آلتو[۹] (۱۹۲۷ـ۱۹۳۵)؛ و پاویون بارسلون[۱۰]، کار میس وان در روهه[۱۱] (۱۹۲۹). اصطلاح «سبک بین‌المللی» را فیلیپ جانسون[۱۲] و آلفرد بار[۱۳] در ۱۹۳۲ برای توصیف کارهای لوکوربوزیه، گروپیوس، و میس وان در روهه، (و دیگران) ابداع کردند. گاهی این اصطلاح در اشاره به کلّ جنبش مدرن نیز استفاده می‌شود.

 


  1. Modern Movement
  2. Bauhaus
  3. Walter Gropius
  4. Dessau
  5. Villa Savoye
  6. Le Corbusier
  7. Poissy
  8. Viipuri Library
  9. Alvar Aalto
  10. Barcelona Pavilion
  11. Mies van der Rohe
  12. Philip Johnson
  13. Alfred Barr